Αεροπορία και Διάστημα. Ένα σπάνιο αεροπορικό περιοδικό.

Eagle 1

RetroMasteR
Joined
31 Ιαν 2016
Μηνύματα
1.298
Αντιδράσεις
4.570
Τον Ιούνιο 1973 κυκλοφόρησε ένα από τα πρώτα (το πρώτο?) αεροπορικό περιοδικό, το "Αεροπορία και Διάστημα". Ήταν μηνιαίο και τελικά κυκλοφόρησαν μόνο 3 τεύχη του. Θυμάμαι ότι είχε διαφημιστεί και στην τηλεόραση. Από ότι ξέρω ήταν έκδοση από στελέχη των Σχολών Δέλτα (εκπαίδευση μηχανικών αεροσκαφών).

Είχε πολύ πλούσια ύλη για την εποχή του, τμήμα μοντελισμού, καλής ποιότητας χαρτί, με έγχρωμα τα εξώφυλλο/οπισθόφυλλο και τις κεντρικές σελίδες (σαλόνι). Δυστυχώς η έκδοσή του ανεστάλη νωρίς, φαινόμενο όμως σύνηθες για περιοδικά της εποχής εκείνης.

Παραθέτω ενδεικτικές φωτογραφίες από τα 3 τεύχη, εάν υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον ευχαρίστως να τοποθετήσω περισσότερες.















































 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βλεπω στο πρωτο τευχος αφιερωμα στο Phantom.

Αν τα ειχαν σηκωσει ενα χρονο μετα, θα ειχαμε μια αλλη Ελλαδα τωρα...τεσπα

Οπως παντα, μας εχεις αφησει εκπληκτους με το βαθος και τη ποιοτητα του αρχειου σου
 
Wally είπε:
Βλεπω στο πρωτο τευχος αφιερωμα στο Phantom.Αν τα ειχαν σηκωσει ενα χρονο μετα, θα ειχαμε μια αλλη Ελλαδα τωρα...τεσπα
Πόσο δίκιο έχεις Wally!!! Ήταν μοναδική ευκαιρία γιατί δεν τα είχε η άλλη πλευρά, υπερτερούσαν σε όλα και προ πάντων μπορούσαν να πάνε και να επιστρέψουν (σε αντίθεση με τα F-86 που θα ήταν one way πτήση)....

Aardvark είπε:
Και απο Σχολες Δελτα μαλιστα ,πολυ ενδιαφερον!
Πράγματι, ήταν πληροφόρηση που είχα από γνώστες. Οι εκδότες προέρχονταν από τη Σχολή, δεν είναι τυχαία και η διαφήμιση ήδη στο πρώτο τεύχος.
 
Πίσω
Μπλουζα