Ακριβή μου Σοφία (1989 ΕΤ1)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Ακριβή μου Σοφία (ΕΤ1 1989)


Retrodb:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%91%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AE_%CE%BC%CE%BF%CF%85_%CE%A3%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1

Ένα αισθηματικό σήριαλ - διασκευή του ομότιτλου βιβλίου του Φρέντυ Γερμανού που προβλήθηκε απο την ΕΤ1 σε 10 επεισόδια των 60 λεπτών το 1989. Στο σενάριο ο Φρέντυ Γερμανός και στην σκηνοθεσία ο Διαγόρας Χρονόπουλος. Την παραγωγή έκανε ο Ευρυπίδης Κατσάρης.

Υπόθεση:Ένας δημοσιογράφος επισκέπτεται την μητέρα του Ανδρέα Παπανδρέου Σοφία Μινέικο, και αυτή δέχεται να του μιλήσει για την προσωπική της αισθηματική της ιστορία με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Αρχίζει την αφήγηση της ενθυμούμενη την πρώτη τους συνάντηση στις φοιτητικές διαδηλώσεις στην Αθήνα του 1907, και συνεχίζει περιγράφοντας τον έρωτα και το γάμο τους, εν συνεχεία την τοποθέτηση του στην Νομαρχία Χίου και την γέννηση του μονάκριβου παιδιού τους Αντρέα...

Ας θυμηθούμε τους τίτλους αρχής:

[video=youtube_share;0NBMdBeD1CY]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραία σειρά. Την έβλεπα αποσπασματικά όταν είχε προβληθεί. Δεν θυμάμαι αν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη, ας μας διαφωτίσει κάποιος με καλύτερη μνήμη.

Προφανώς θα πρέπει να υπάρχει στο αρχείο της ΕΡΤ ακόμα.
 
Έχει προβληθεί σε επανάληψη, σύμφωνα με τη retrodb, το 2011.
 
Κι εγώ την έβλεπα αποσπασματικά. Θυμάμαι υπήρχε και το βιβλίο της σειράς. Μια σκηνή που μου έχει μείνει στο μυαλό ήταν με την Κυβέλη που έκανε ενέσεις μορφίνης στο πόδι.
 
Ένα μικρό απόσπασμα με τους Αλέκα Παίζη (Σοφία Μινέικο) και Αλέξανδρο Αντωνόπουλο (δημοσιογράφος):

[video=youtube_share;1qUhf6B01Ls]

 
Ένα μικρό απόσπασμα και οι τίτλοι τέλους:

[video=youtube;1fq-jWWJrHA]

w Στο ρόλο της Σοφίας Μινέικο η Ελένη Κούρκουλα. Στο ρόλο του Γεωργίου Παπανδρεόυ ο Γιώργος Κιμούλης. Στο ρόλο του Πέτρου Φυσσούν ο Ζίγμουντ Μινέικο.
 
Πίσω
Μπλουζα