'Ακρως Απόρρητον - Υπόθεσις Ερμής - 1967

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.494
Αντιδράσεις
49.944
Αστυνομική κατασκοπευτική περιπέτεια του 1967 , παραγωγής Χατζ Φιλμ , σε σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Ζαννίδη και μουσική Βασίλη Κουμπή. Πρωταγωνιστούν η Καίτη Θεοχάρη , ο Δημήτρης Λάβδας , ο Νίκος Κοσμάς κ.α.

 


Υπόθεση : Πίσω από μια σειρά φόνων κρύβεται η δράση μιας ομάδας πρακτόρων που προσπαθούν να βάλουν στο χέρι μυστικά έγγραφα του ΝΑΤΟ...

 


34834_1739399932264_1456643246_1844154_6848155_n.j%20%20pg


[video=youtube_share;itH-8CxW7Vs]http://youtu.be/itH-8CxW7Vs

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Έκτακτος συμμετοχή των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. #) Όλων? Δηλαδή δεν έμεινε φαντάρος για φαντάρος που να μην παίξει στην ταινία?
 
Που τις ξετρυπωνεις αυτες τις ταινιες?

Ουτε που την ειχα ακουστα και παντα αυτο μου εξαπτει την περιεργεια
 
Εμένα μού έκανε εντύπωση το παρακάτω που διάβασα :

tonytony είπε:
και μουσική Βασίλη Κουμπή. .
Δεν γνώριζα ότι ο Βασίλης Κουμπής είχε γράψει μουσική και για το σινεμά !!! Το δε μουσικό θέμα, που παίζει το πιάνο στην εναρξη της ταινίας, είναι καταπληκτικό !!! Όπως, επίσης, και η ιδέα να βλέπουμε τους συντελεστές της ταινίας μέσα από τις σελίδες βιβλίου ή σημειωματαρίου !!! Να, λοιπόν, που τα πιο "έξυπνα" πράγματα είναι τα πιο απλά !!!

Ο Βασίλης Κουμπής - που έγραψε ττη μουσική της ταινίας - είναι από τους αγαπημένους μου Έλληνες συνθέτες [που δυστυχώς πριν λίγα χρόνια ΄"έφυγε νωρίς", σεμνά και αθόρυβα, όπως σεμνά και αθόρυβα έζησε .... ] ... Να το πλέον αγαπημένο μου τραγούδι του [και πιο γνωστό του], με τη φωνή της, επίσης αλησμόνητης, Καίτης Χωματά :

 
Wally είπε:
Που τις ξετρυπωνεις αυτες τις ταινιες?
Ουτε που την ειχα ακουστα και παντα αυτο μου εξαπτει την περιεργεια
Δε τις ξετρύπωσα τώρα Wally. Από παλιά τις έχω στο αρχείο μου!... :)
 
απ την περιγραφη και μονο βρισκω ενδιαφερουσα την ταινια και θα μου αρεσε πολυ να τη δω αλλα μαλλον ειναι κι αυτη σπανια..

Rinus Cesar είπε:
Όπως, επίσης, και η ιδέα να βλέπουμε τους συντελεστές της ταινίας μέσα από τις σελίδες βιβλίου ή σημειωματαρίου !!! Να, λοιπόν, που τα πιο "έξυπνα" πράγματα είναι τα πιο απλά !!!
κατι αντιστοιχο βλεπουμε και στους τιτλους εναρξης της ταινιας "χτυποκαρδια στο θρανιο" ,εκει εχουμε ενα σχολικο τετραδιο που ξεφυλλιζεται.Αν δεν κανω λαθος μαλλον το ιδιο συμβαινει και στην ταινια "η αγαπη μας" (με καθε επιφυλαξη γιατι δεν ειμαι 100% σιγουρη) Συγκρινοντας τους τιτλους εναρξης βρισκω πιο ομορφη την εναρξη της ταινιας "ακρως απορρητον"

:thanx2: :thanx2: tonytony που μοιραστηκες στοιχεια της ταινιας μαζι μας
 
πολυ καλη ταινια παιδια αλλα που να την βρειs.
 
FAROS είπε:
πολυ καλη ταινια παιδια αλλα που να την βρειs.
Μόνο μια παμπάλαια βιντεοκασέτα θυμάμαι. Στην τηλεόραση δεν πρέπει να έχει παιχτεί, από τα μεγάλα τουλάχιστον κανάλια. Σε dvd ούτε λόγος.
 
Σε αυτή την ταινία, που την είχα δει πριν πολλά χρόνια σε ένα τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης, μου έκαναν εντύπωση η ωραία νουάρ φωτογραφία με φωτοσκιάσεις κτλ. που την έκανε ατμοσφαιρική,οι παράξενες οπτικές γωνίες της κάμερας (όσο μπορώ να θυμηθώ αλλά μου είχε κάνει εντύπωση) . Τώρα από σενάριο δεν θυμάμαι και πολλά αν δηλαδή ήταν καλογραμμένο ή πρόχειρο, πάντως είχε να κάνει με κατασκοπεία κτλ. Σε πολλά σημεία (φωτογραφία και σκηνοθεσία) μου θύμιζε λίγο το Κιέριον του Δήμου Θέου,το οποίο ήταν αν δεν κάνω λάθος της ίδιας χρονιάς .
 
Πίσω
Μπλουζα