Ακτή Μιαούλη (1991 ΕΤ1)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Ακτή Μιαούλη (1991)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Ακτή_Μιαούλη

Μια σειρά η οποία έκανε πρεμιέρα την Τρίτη 5 Μαρτίου 1991 απο το Κανάλι της ΕΤ1 Το σενάριο της σειράς υπέγραφαν οι : Αλέξανδρος Τσάρας, Κλέαρχος Κανελλόπουλος, Μιχάλης Παλαιολόγος, Joe Sauter και την σκηνοθεσία ο Αντώνης Μιχαλέας. Στην Παραγωγή Μ.Μανιάτης / Κεχαγιάν

Έπαιζαν οι ηθοποιοί:Μιχάλης Μανιάτης (Ντίνος Ανωμερίτης), Βάνα Μπάρμπα (Πάμελα), Σπύρος Μαβίδης, Αγάπη Μανουρά, Τώνης Γιακωβάκης, Ανθή Γούναρη

Υπόθεση:Τέσσερις φίλοι που έχουν περάσει μαζί τα φοιτητικά τους χρόνια, σπουδάζοντας ναυτιλιακά στο Λονδίνο, συναντιούνται και πάλι στην Αθήνα. Κυρίαρχο πρόσωπο ανάμεσα τους είναι ο εφοπλιστής Ντίνος Ανωμερίτης που ζητά την βοήθεια των άλλων προκειμένου να εφαρμόσει στην πράξη τις ριζοσπαστικές του ιδέες για τη ναυτιλία. Αργότερα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σκευωρίας και εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας ενός πρώην υπουργού. Αιτία, η απουσία του απο κάποιο σημαντικό ραντεβού το βράδυ του φόνου, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ύποπτος απο την αστυνομία και να προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα του.

Δεν ξέρω αν θυμάται κανείς και την καταπληκτική μουσική των τίτλων αρχής......

Προβολή συνημμένου 40318
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το εξώφυλλο της σειράς όπως βρέθηκε στο Τορόντο του Καναδά:

img292.jpg

Σαν χθές Τρίτη 5 Μαρτίου 1991, προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της Ακτής Μιούλη. Ας δούμε πως άρχιζε το πρώτο επεισόδιο με την εκπληκτική μουσική του Στέφανου Κορκολή. Ύστερα απο 22 ακριβώς χρόνια έλαχε τουλάχιστον σε εμένα η ευκαιρία να ξαναδώ την σειρά και πάλι. Ας απολαύσουμε τους τίτλους αρχής και τέλους:

Οι τίτλοι αρχής :

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν την εχω δει ποτέ αλλά τη θυμάμαι να τη δείχνει σε επανάληψη γύρω στο 1993 η ετ1..Επίσης τη θυμάμαι (οκ..οι εμμονές φαίνονται) σ'ενα από τα εξώφυλλα-εισαγωγής του προγράμματος της Ραδιοτηλεόρασης..Πολύ όμορφη η Βάνα τότε..("έκανε πράγματα και στην ερτ..")'Ασχετο αλλά μιας και τον είδα στους πρωταγωνιστές, τον θυμήθηκα: Τι κάνει ο Σπύρος Μαβίδης; (είχα διαβάσει κάπου ότι είναι διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ.Ισχύει ;)
 
[quoteΤι κάνει ο Σπύρος Μαβίδης; (είχα διαβάσει κάπου ότι είναι διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ.Ισχύει ;)

Ναι ισχύει retrofrog είναι διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Αλήθεια μήπως έχεις το εξώφυλλο της Ραδιοτηλεόρασης που έδειξε την σειρά;
 
retrofrog είπε:
Τι κάνει ο Σπύρος Μαβίδης; (είχα διαβάσει κάπου ότι είναι διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ.Ισχύει ;)
Ναι ισχύει retrofrog είναι διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Αλήθεια μήπως έχεις το εξώφυλλο της Ραδιοτηλεόρασης που έδειξε την σειρά;
 
Μάλιστα..Ρώτησα γτ έχω παααρα πολύ καιρό να τον δω..Αμ φίλε μου Nick, αν τα είχα κρατήσει τα εξώφυλλα της "ρ/τ" θα'βγαινα στη ζητιανιά; :p (δες το σχετικό αίτημα στα περιοδικά) Δυστυχώς δεν το έχω..Ήμουν μικρός τότε και παρά την αγάπη μου πρός το περιοδικό δεν τα κρατούσα.. :banghead: Sorry..
 
Πολυ αμυδρα θυμαμαι αυτη την σειρα αλλα τους τιτλους αρχης μπορω να πω οτι τους θυμαμαι αρκετα καλα.Μακαρι να ξαναπαιζοταν καποια στιγμη να την βλεπαμε.
 
Οι τίτλοι αρχής με σαφώς πιο βελτιωμένο ήχο:

[video=youtube_share;Qsr0ueJv5ME]http://youtu.be/Qsr0ueJv5ME

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ηθοποιό Ευαγγελία Σέχα για την παραχώρηση του υλικού αλλά και για την συμβολή της στην διάσωση γενικά του αρχείου που όλοι αγαπάμε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για να δούμε πότε θα δούμε την σειρά επίσημα ξανά από την ΕΡΤ, καθότι σώζεται στο Αρχείο της
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γενικά η ΕΡΤ περιορίζεται σε συγκεκριμένες σειρές που προβάλει και ξαναπροβάλει σε επανάληψη.

Ελπίζω κάποια στιγμή αυτό να σταματήσει και να προβληθούν και άλλες σειρές που προφανώς υπάρχουν στο αρχείο της όπως η συγκεκριμένη.

Να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά του πρωτίστως την κα Σέχα για την βοήθεια της και φυσικά τον Νίκο για το απόσπασμα που ανέβασε.
 
Ένα μικρό απόσπασμα με τον Τόνυ Γιακωβάκη (γιατρός) και την Ευαγγελία Σέχα (Εύα Ανωμερείτη) οι οποίοι κάνουν την εμφάνιση τους σε μια πανάκριβη Rolls Royce:

[video=youtube_share;HWkuHFBXYe8]http://youtu.be/HWkuHFBXYe8
 
Nick σ'ευχαριστούμε πολύ για τα αποσπάσματα που ανεβάζεις και φυσικά την αγαπημένη (και εξαιρετικά φινετσάτη) Εύα Σέχα,η οποία δυστυχώς έχει χαθεί από τα τηλεοπτικά δρώμενα...Τsalk έχεις απόλυτο δίκιο...Η ΕΡΤ έχει ένα πλουσιότατο αρχείο, το οποίο δεν αξιοποιεί (αδυνατώ να κατανοήσω για ποιό λόγο) και αναμασά συνεχώς τις ίδιες και τις ίδιες σειρές...Πότε επιτέλους θα αναδείξουν το ρημάδι το αρχείο;(ρητορικό ερώτημα)
 
retrofrog είπε:
Nick σ'ευχαριστούμε πολύ για τα αποσπάσματα που ανεβάζεις και φυσικά την αγαπημένη (και εξαιρετικά φινετσάτη) Εύα Σέχα,η οποία δυστυχώς έχει χαθεί από τα τηλεοπτικά δρώμενα...
Όντως retrofrog εξαιρετική κυρία η Ευαγγελία Σέχα. Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να την συναντήσω απο κοντά. Έχει όντως αποσυρθεί και τώρα ασχολείται με την αγιογραφία. Κατάγεται απο το Καστελόριζο... Περιττό να σου πώ οτι δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου...
 
Ένας λόγος παραπάνω να την αγαπήσω αφού κατάγεται από ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδος...Τι υπέροχο μέρος το Καστελλόριζο...Εύχομαι τα καλύτερα για αυτή την αξιόλογη ηθοποιό..Εξαιρετικά αξιοπρεπής και ταλαντούχα...Μολονότι είχε καθιερωθεί σε ρόλους δευτεραγωνίστριας,εντούτοις, θεωρώ πως πάντα έκανε αισθητή τη παρουσία της...Να είναι καλά!Και συ που μας μεταφέρεις νέα της! :)
 
Σε επικοινωνία που είχα με τον Κλέαρχο Κανελλόπουλο τον ένα εκ των σεναριογράφων της σειράς και ο οποίος σήμερα είναι δικηγόρος, μου αποκάλυψε ότι είχε μόνο την αρχική ιδέα του σεναρίου ενώ ο Αλέξανδρος Τσάφας και όχι Τσάρας όπως λανθασμένα αναγράφεται στην retro db είχε γράψει μόνο τα 3 πρώτα επεισόδια.
 
Ένα απόσπασμα από την σειρά:

[video=youtube_share;mcl1h7cgIDg]

 
Πίσω
Μπλουζα