Αλέξιος Καλλέργης (1984 ΕΡΤ2)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Αλέξιος Καλλέργης (ΕΡΤ2 1984)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Αλέξιος_Καλλέργης

Ένα ιστορικό σήριαλ που αποτελεί διασκευή του βιβλίου του Ν. Αγγελή και το οποίο προβλήθηκε την Κυριακή 21-10-1984 σε 13 επεισόδια των 45 λεπτών από το κανάλι της ΕΡΤ2. Στο σενάριο η Βιολέτα Σωτηροπούλου στην σκηνοθεσία ο Κύρος Ρωσσίδης ενώ στην παραγωγή ο Σούλης Γεωργιάδης.

Υπόθεση: Η περιπετειώδης ζωή ενός θρυλικού άρχοντα. Ο Αλέξιος Καλλέργης, την εποχή της Ενετοκρατίας πολέμησε με την διπλωματία και τα όπλα τους Βενετούς και τους Γενοβέζους και κατάφερε να απελευθερώσει τον Μοριά, ενώ αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους Βυζαντινούς προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα αμιγώς ελληνικό κράτος.

Διακρίνονται μεταξύ άλλων οι Ηθοποιοί Ιλιάδα Λαμπρίδου, Βασίλης Μητσάκης, Νίκη Κρεούζη, Ρίκα Σηφάκη, Τώνυ Γιακωβάκης, Γρηγόρης Βαφιάς και Κατερίνα Βακαλοπούλου (Η φωτογραφία προέρχεται από ιδιωτικό αρχείο)

Προβολή συνημμένου 118755

Σύντομα οι τίτλοι και σκηνές από την σειρά....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Στέφανος Κυριακίδης (στο ρόλο του Αλέξιου Καλλέργη) και η Ιλιάς Λαμπρίδου (στο ρόλο της Μαρίνας Φώσκολου):

IMG_20150111_0001.jpg
 
Πάνος Νικολαΐδης/Γιάννης Ροζάκης/Στέφανος Κυριακίδης. Διακρίνεται επίσης ο Κύπριος σκηνοθέτης Κύρος Ρωσσίδης ο οποίος κρατά το σενάριο της σειράς:

IMG_20150205_0001.jpg
 
Άλλη μια σειρά που είχα δει και θυμάμαι πολύ έντονα αν και όχι όλα τα σημεία. Μαζί με το Στέφανο Κυριακίδη που έπαιζε τον βασικό ήρωα έπαιζαν η Ιλιάς Λαμπρίδου που έκανε τη σύζυγό του και η Ουρανία Μπασλή που έκανε την ερωμένη του. Επίσης, ο βασικός αντίπαλός του (Γενοβέζος??) ήταν ο Σπύρος Μαβίδης. Ένα πρόσωπο που έχω να δω πολλά πολλά χρόνια αλλά μου άρεσε πολύ τότε. Τον έβλεπα συχνά. Μου έχει μείνει η υπόθεση που ο Αλέξιος έχει τσακωθεί με την ερωμένη του (Μπασλή) και παντρεύεται την γυναίκα του (Λαμπρίδου) και μετά ξαναγυρίζει στην ερωμένη του. Σε κάποια σκηνή προσπαθεί να εξηγήσει σε κάποιο γνωστό του το διπλό του μπέρδεμα λέγοντάς του : "Δεν μπορείς να καταλάβεις. Την αγαπώ τη Μαρίνα. Στ' αλήθεια την αγαπώ. Είναι καλή σύζυγος, καλός άνθρωπος. Αλλά η ............ (η ερωμένη δε θυμάμαι το όνομά της) είναι η ψυχή μου". Αν είναι δυνατόν. Τι θυμάται ο άνθρωπος πρωί-πρωί Παρασκευάτικα, στα καλά του καθουμένου. Μία φορά την είδα, μου άρεσε πολύ αλλά φυσικά δεν την ξαναείδα ποτέ. Δεν την ξαναέβαλαν ποτέ. Πολύ μου αρέσει που μου θυμίζετε, τόσες πολλές παλιές ωραίες τηλεοπτικές στιγμές (και όχι μόνο).
 
Πίσω
Μπλουζα