Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

rapunjel

RetroNuts!
Joined
11 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.741
Αντιδράσεις
14
Η κούκλα που βγήκε για την εθνική μας σταρ!

picture.php


picture.php


picture.php
 
  • Like
Reactions: Agi
Rapunjel μου αγαπημενη, υποκλινομαι στο φωτογραφικο υλικο που μας εβαλες και συγχαρητηρια για το θρεντ αυτο!!!!! :flower: :flower: :flower: :flower:

Ειναι υπεροχη αυτη η κουκλα, και μοιαζει, αισθητικα, στις ιταλικες Furga ή τις Ιtalocremona! Σιγουρα απο εκει επηρεαστηκαν να την φτιαξουν! Και στο στυλ που εχουν κανει το εμφυτευμα των μαλλιων μου τις θυμιζει. Τα ματια της δε, ειναι παραμυθενια... :) Το χρωμα στα μαλλια δεν λεγεται ξανθο σαντρέ? Το λατρευω!

Εχει καποια χρονολογια στο κεφαλακι της! Ειναι υπεροχη!!!!! #) #) #)

Ειναι ενα κοσμημα αυτη η κουκλα!!!! :flower:
 
Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

Λατρεμένη Αναστασία γράφει πίσω στο κεφάλι της 2648 ITALIAN EYE

Είναι μισό κεφάλι ψηλότερη από τη bibi-bo αλλά στο σώμα λεπτότερη με πολύ λεπτή μέση.Το μαλλί της είναι ξανθό σαντρέ και είναι μακρύ φουλαριστό όπως το μαλλί της Αλίκης το 1967.Το φόρεμα της είναι αυθεντικό και τότε ήταν μόδα τα μίνι τα χρυσά και τα ασημί.Πιστεύω ότι βγήκε το 1967 γιατί υπάρχει στην ταινία Το πιο λαμπρό αστέρι στη σκηνή που τραγουδά η Αλίκη στην αυλή:΄Ηλιος πάνω,ήλιος κάτω.Τα παιδάκια κάθονται στα σκαλιά της αυλής και ένα κοριτσάκι την κρατά τη συγκεκριμένη κούκλα!Για μένα αυτή η κούκλα είναι ιστορία!Χαίρομαι που σου αρέσει!
 
Πω πω Ραπουνζελ μου, ειδες το ιταλικο ντηζαιν κανει μπαμ! :D Καλα το πα δηλαδη ε? :eek:

Αχ η Βιουγιουκλακη, οτι και να κανω, τελικα ηταν το ειδωλο μου... #) Κι ας με κοροιδευουνε καποιοι κοντινοι συγγενεις. :D

Συγκινηθηκα που την ειδα αυτην κουκλα, και χαιρομαι αφανταστα που μας την εδειξες εσυ, η καλη νεραιδα των Bibi-bo. :flower:
 
Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

Λατρεμένη Αναστασία σε ευχαριστώ!Με συγκίνησες!!!Την Αλίκη τη λατρεύω και ευχαριστώ το Θεό που μου στέλνει στο δρόμο μου όλα εκείνα που αγάπησα.Τελικά ότι δίνεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή!Καλοσύνη δίνεις , καλοσύνη παίρνεις,κακία δίνεις,κακία παίρνεις!

Η Αλίκη μας αφού φρεσκαρίστηκε, έβαλε εσώρουχα,δεν είναι δικά της,ούτε τα καλύτερα, αλλά της τα έβαλα για να δείξω το σωματότυπο της!

picture.php


picture.php
 
Αυτή κι αν είναι καταπληκτική ρετροστιγμή!!!!! :eek:

Ραπουνζέλ, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας έδειξες αυτή την κούκλα!! :thanx2:

Εγώ βρίσκω ότι και στην κλίση των χεριών (ελαφρά προς τα έξω) μοιάζει με την Κορίν, έτσι δεν είναι Αναστασία?? Εχουν σεβαστεί και το χρώμα ματιών της Αλίκης, γιατί η bibi-bo έχει γαλάζια, ενώ η Αλίκη δεν είχε γαλάζια!! Υπάρχει και το κουτί της ραπουνζέλ μου?

Το σώμα της είναι λίγο.... εκτός πραγματικότητας βέβαια, γιατί η Βουγιουκλάκη ήταν... πως να το πω, "τσουπωτή" γυναίκα! :p
 
Εδω τα λόγια είναι περιττά, το είδωλο όλων και ιδικά τον μεταναστών, ;)




Θυμάμαι την μανά μου που δεν ξεκολλούσε από την τηλεόραση όταν της έφερναν βιντεοκασέτες με Βουγιουκλάκη απο Ελλαδα




Βεβαία η τότε λογική μας έλεγε να την σαμποτάρουμε όπως όλα τα ανήσυχα παιδάκια :p :p:p

Αν δεν κανό λάθος νομίζω η μάνα μου έχει ένα μπουκάλι από κολόνια με το κεφάλι της Βουγιουκλάκης για πώμα θα πρέπει να ρωτήσω8)8)8)8)8)

Μπράβο!!!! :D :D

Rapunjel είσαι ο καταλληλότερος άνθρωπος για αυτήν την κούκλα .δεν κινδυνεύει να πέσει θύμα ξεπουλήματος :sealed: :sealed:
 
Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld,γλυκέ El_Greco_Fanatic σας ευχαριστώ.Ξέρω πόσο εκτιμάτε τα παιχνίδια και πόσο χαιρόσαστε.Κουτί πολυαγαπημένη δεν είχε.

Άλλη μία της φωτογραφία με ρούχα όχι βέβαια δικά της...

picture.php
 
κουκλαρα η κούκλα κορίτσια.. αλλά πολλά ρούχα της φοράτε χεχε
 
Ιδού και η Αλίκη κούκλα όπως πάντα με την...κούκλα Αλίκη!!! Κυκλοφόρησε το 1967 από την EL GRECO.
 
Lol!!!Δεν το ήξερα!!!!!!!!!
 
@ Tony, δεν είχα ξαναδεί την Αλίκη με την κούκλα της... :eek: Φοβερές οι φωτό σου...

@ Rapounzel μου, σ' ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες μαζί μας ένα τέτοιο θησαυρό!!! :thanx2: :thanx2: :thanx2: Το πρόσωπό της είναι υπέροχο, και μοιάζει πολύ στην απόλυτη ελληνίδα σταρ!!! Αν και μεταξύ μας, νομίζω πως η Bibi bo που έχεις για avatar της μοιάζει περισσότερο!! :cool:
 
Δεν ξέρω από κούκλες , αλλά στη συγκεκριμένη , το κεφάλι της δεν είναι δυσανάλογα μεγάλο με το υπόλοιπο σώμα της ;

Συμπλήρωση :

Πώς είπατε ; '67 ; ! Μα φτιάχνανε τέτοια αριστουργήματα τότε ; ; ! ! !
 
iliekater Ναι, θα μπορούσες να πεις ότι είναι δυσανάλογο, αλλά αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουν πολλές fashion dolls! Η el greco ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της και έφτιαχνε πραγματικά αριστουργήματα!! Μια τόσο μικρή χώρα να έχει μια τόσο μεγάλη βιομηχανία παιχνιδιού! Και σήμερα.... :(
 
Καταπληκτική κούκλα! Πού τα βρίσκετε όλα αυτά τα αριστουργήματα;Είδατε πόσο μπροστά για την εποχή της ήταν η el-greco;
 
Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

tonytony μόνο η μία κούκλα Αλίκη είναι el greco.Αυτή που έχω εγώ δεν είναι el greco.Είναι αυτή που κρατά η Αλίκη με το καπελάκι και τη γούνα.

iliekater τη δεκαετία του '60,εκτός από τη barbie, όλες οι άλλες κούκλες μόδας είχανε μεγάλο κεφάλι.Εγώ πιστεύω ότι αυτό συνέβαινε,όπως και με τη bibi-bo, λόγω του ότι απευθύνονται σε παιδιά που έχουν και αυτά δυσανάλογο μεγάλο κεφάλι σε σχέση με το σώμα τους.

Juanita μου σε ευχαριστώ!Η κούκλα αυτή φτιάχτηκε με βάση την Αλίκη του 1967, ενώ η bibi-bo με βάση την Αλίκη του 1980.Αυτή του 1967 έχει όμως σχιστά μάτια όπως η Αλίκη μας και τα ίδια χείλη και μύτη.

GinaP χαίρομαι που σε είδαμε εδώ μετά τόσο καιρό και που σου αρέσει η κούκλα!

Συμφωνώ με την πολυαγαπημένη mytinyworld.Σήμερα δυστυχώς δεν έχουμε τόση μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών αλλά και αυτά που έχουμε είναι κατώτερης ποιότητας λόγω χαμηλού κόστους!

Η Αλίκη σε μαύρο άσπρο και χρυσό...

picture.php
 
Συγγνώμη που πετάγομαι μέσα στη μέση, αλλά δεν έχω καταλάβει... Η κούκλα αυτή είναι τελικά η κούκλα Αλίκη της Ελ Γκρέκο ή όχι; Μπερδεύτηκα με το τελευταίο που είπες, rapunjel... :( :( :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

H κούκλα Αλίκη βγήκε μία που δεν ήταν el greco και μία που ήταν.Αυτή που κρατά αριστερά η Αλίκη είναι η el greco και αυτή που κρατά δεξιά με το καπελάκι,αυτή που έχω ,δεν είναι el greco. Το συμπεραίνω γιατί πουθενά πάνω της δεν γράφει el greco.Βγήκαν τότε δύο κούκλες Αλίκη, για αυτό και η Αλίκη κρατά στη φωτογραφία και τις δύο.
 
είσαι βέβαιη γι'αυτό που λες rapunjel μου; :xm: Σε ρωτάω γιατί αυτό που έχω ακούσει από τη μαμα μου, η οποία είχε την περι ης ο λόγος κούκλα, αλλά και το έχω διαβάσει κιόλας είναι πως κυκλοφόρησε μονάχα από την Ελ Γκρέκο αυτή η κούκλα το 1967. Στη φωτογραφία που αναφέρεσαι, η λεζάντα, αν δεν απατὠμαι, αφήνει να εννοηθεί (αν δεν το λέει ξεκάθαρα..) ότι και οι δύο κούκλες είναι της Ελ Γκρέκο (απλά έχουν διαφορετική αμφίεση).

*Η φωτογραφία είναι από το λεύκωμα του Δελαπόρτα για την Αλίκη, αλλά δυστυχώς δεν το έχω σπίτι να το κοιτάξω... :(
 
Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

fraoulitsa δεν είδα να γράφει el greco κάπου πάνω της για αυτό το λέω.Εκτός και αν τότε δεν έβαζε πάνω στην κούκλα τη σφραγίδα της η el greco αλλά την είχε στο καρτελάκι που συνόδευε την κούκλα.Θα προσπαθήσω να μάθω.

Υ.Γ.Για να το λέει η μαμά σου που έζησε τότε και την είχε την κούκλα και αφού το έχεις διαβάσει σε πιστεύω, αλλά γιατί η el greco δεν έβαζε τη στάμπα της πάνω στην κούκλα;Μήπως το έκανε και σε άλλα παιχνίδια του τότε;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα