Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

Tα ποδαρακια της Κοριν εχουνε 45 χιλιοστα μακρος και 17χιλιοστα πλατος, στο πιο φαρδυ σημειο της πατουσας, Rapunjel μου!

Τοσο εχουνε και της κουκλας Αλικης?

Βρηκα μια κουκλα, την Sandy, της οποιας τα ματακια ανοιγοκλεινουν, και την πηρα ελπιζοντας πως τα παπουτσια και τα ρουχα θα κανανε στην Κοριν αλλα της πεσανε λιγο μεγαλα. Την εχετε αυτην κουκλα στην Ελλαδα? Sandy απο την Globo-Simba λεγεται. Δυστυχως δεν βρηκα φωτο στο ιντερνετ!

Ραπουνζελ μου, τα ματακια της Αλικης ανοιγοκλεινουν ή μενουν ανοιχτα?
 
Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

Λατρεμένη Αναστασία θα μετρήσω τα παπουτσάκια που έχω και θα σου πω.

Η κούκλα Sandy δεν μου λέει κάτι.Μπορείς να τη βάλεις φωτογραφία να τη δω;

Τα ματάκια της Αλίκης, όπως και της bibi-bo δεν ανοιγοκλείνουν! :cry:

Πάντα μου άρεσαν οι κούκλες που έλεγα ότι κοιμούνται το βράδυ,δηλαδή κλείνουν τα ματάκια τους.

Σήμερα έφαγα τη μέρα να φτιάχνω τα χείλη της Αλίκης.Τι κόκκινα τα έβαψα,τι πορτοκαλί,τι φούξια τίποτα.Τελικά γίνανε ανοιχτό ροζ με γυαλιστικό από πάνω μιας και η Αλίκης μας πάντα έβαζε λιπ γκλος στα χείλη...

picture.php
 
Rapunjel μου με την πρωτη ευκαιρια θα σας βγαλω φωτο να σας την δειξω την Σαντυ!

Το χρωμα στα χειλη της κουκλας Αλικης ειναι πιστευω τελειο!!! Και της παει πολυ!!!! :)

Ετσι τα εβαφε και η Βουγιουκλακη!
 
Πραγματικά η κούκλα έτσι που τη βάφεις και τη στολίζεις Ραπουνζέλ μου είναι αντάξια της Αλίκης μας. Χαίρομαι που έχουμε όλοι μια πολύ καλή θέση στην καρδιά μας για την Αλίκη εδώ στη Γερμανία προς μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα ότι τα περισσότερα παιδάκια δε γνωρίζουν την Αλίκη Βουγιουκλάκη (τα παιδιά του δημοτικού σχολείου εννοω) για αυτό και από πέρσι κάνω ό,τι μπορώ για να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν, μέσα από τη δουλειά μου (είμαι δασκάλα) και φέτος θα κάνω με τα παιδιά θεατρικό με τον πίπη, πέρσι έκανα την αλίκη στο ναυτικό και τους άρεσε πολύ. Είναι κρίμα να μη γνωρίζει η νέα γενιά την εθνική μας σταρ, μακάρι να μπορούσαν να δουν και την κούκλα σου θα τους άρεσε πάρα πολύ πιστεύω :)
 
Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

Λατρεμένη Αναστασία σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την επικείμενη

φωτογράφιση της Sandy's.

Γλυκιά Amalia34 σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και καλό θα ήταν να τους δείξεις ταινίες της.Έτσι αγαπήσαμε και εμείς την Αλίκη αρχικά και μετά προλάβαμε και την είδαμε και στο θέατρο.

Η Αλίκη με τα χείλη βαμμένα ροζ...

picture.php
 
Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

Λατρεμένη Αναστασία να σαι καλά!Τα χείλη πρώτα τα σχεδίασα με το μολύβι πάνω στο παλιό περίγραμμα και μετά τα έβαψα.Μήπως είναι εύκολο να μου πεις τη μάρκα του ακριλικού γυαλιστικού για να πάω να το ζητήσω γιατί το δικό μου για τα βιτρό με τον καιρό χάνει τη γυαλάδα του;Ευχαριστώ!

picture.php
 
Rapunjel μου, μην γελασεις, αλλα το διαφανες που χρησιμοποιω εγω ειναι ιδροδιαλυτο και ειναι για το ξυλο. Υπαρχουν διαφορες μαρκες, SIGMALIFE, RUSTIN'S κτλ.

Εσυ απλα ζητας διαφανες υδροδιαλυτο βερνικι.

Τα καλυτερα ειναι τα οικολογικα, για ευνοητους λογους, οπως αυτα της AURO.

Εγω συνηθως χρησιμοποιω υλικα που μου ειχαν περισσεψει απο οταν βαφαμε το διαμερισμα και τα επιπλα μονοι μας. Αυτος ειναι ο λογος που χρησιμοποιω τετοια ανορθοδοξα υλικα. :D
 
Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

Λατρεμένη Αναστασία σε ευχαριστώ!Εγώ χρησιμοποιώ γυαλίστικο για βιτρό αλλά διάβασα στο ίντερνετ ότι υπάρχει και ακρυλικό γυαλιστικό.Άμα βρω θα σε ενημερώσω.Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντηση! ;)
 
Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

H κούκλα Αλίκη ντυμένη αρχόντισσα με χειροποίητο φόρεμα εποχής...

picture.php
 
Καλή μου εδώ και αν κάνεις θαύματα!!! Υπέροχη η κούκλα σου να τη χαίρεσαι!!! Και ακόμα πιο υπέροχα τα ρούχα της!!! Ειδικά η βαρύτιμη κόκκινη τουαλέτα αξεπέραστη!!!
 
Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

Καλή μου soufle σε ευχαριστώ.Το φόρεμα της Αλίκης είναι μεταποιημένο.Δεν το έραψα εγώ απλά το μεταποίησα μετά.

Αφού σου αρέσει τόσο πολύ σου αφιερώνω την παρακάτω κοντινή φωτογραφία της Αλίκης.

picture.php
 
Rapunjel μου αγαπημενη κουκλομανα, αυτη η φωτογραφια που εχεις ποσταρει με την κουκλα Αλικη ειναι παραμυθένια.

Ειναι ετοιμη να ανοιξει το στομα και να μιλησει.

Με αυτα τα ρουχα και το υπεροχο προσωπακι μοιαζει να εχει βγει απο το παραμυθι του Ερωτοκριτου και της Αρετουσας! :flower: Σε ευχαριστω που μας ταξιδευεις στον κουκλοκοσμο σου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

Λατρεμένη Αναστασία σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και σου χρωστάω μία καινούργια φωτογραφία της... ;)
 
Τι θα λέγατε εαν η Mattel έφτιαχνε μια Barbie που θα έμοιαζε πολύ με την εθνική μας star;
 
Είναι απλή ερώτηση ή ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε sparklingeagle?? :eek:
 
Η ιδέα μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό βλέποντας τις διαφημίσεις της Barbie με την Pam Anderson και δεν θα έλεγα όχι αν προτείναμε στην Mattel να φτιάξει με την σειρά της μια Barbie που να μοιάζει αρκετά με την Αλίκη, αρκεί μόνο η πρόταση να είναι υλοποιήσιμη.
 
rapunjel είπε:
fraoulitsa σε συγχωρούμε που πετάγεσαι στη μέση. ;) Απλά η Αλίκη ποτέ δεν κράτησε σε καμία φωτογραφία αυτή την κούκλα, ούτε είναι στην ταινία το πιο λαμπρό αστέρι που φαίνεται η κούκλα Αλίκη...Μήπως μπορείς να ρωτήσεις τη μαμά σου να μας πεις κάτι παραπάνω; Ευχαριστώ που μας βοηθάς!Η Αλίκη στα κίτρινα...

picture.php


[ame=[URL="http://www.youtube.com/watch?v=nrr4t1nOjqQ&feature=related"]http://www.youtube.com/watch?v=nrr4t1nOjqQ&feature=related[/URL]]http://www.youtube.com/watch?v=nrr4t1nOjqQ&feature=related

Υ.Γ.Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε ένα κοριτσάκι να κρατά τη συγκεκριμένη κούκλα ενώ η Αλίκη τραγουδά!
επειδη το λινκ δε λειτουργει πλεον,προσθετω αυτο εδω: [video=youtube;_yX-nnR8Hc0]http://www.youtube.com/watch?v=_yX-nnR8Hc0&feature=related

η κουκλα εμφανιζεται στα 8.13 λεπτα και εχει ακομα πιο κοντινο πλανο στα 8.33λεπτα του βιντεο
 
Πρόσφατα ανακάλυψα μια κούκλα Αλίκη, την οποία σας παρουσιάζω πρώτα όπως την βρήκα και μετά ντυμένη με πρωτότυπα ρούχα (εκτός από τη φούστα) και παπούτσια. Τα χαρακτηριστικά μυτερά παπούτσια της κούκλας Αλίκη της El Greco, έβγαιναν σίγουρα σε τρία χρώματα: άσπρο, ασημί και μπρονζέ, νομίζω και σε μαύρο.

Τα ρούχα της κούκλας, σχεδίασε ο Ζαν Ντεσσέ (Γιάννης Ντεσσές), ο διάσημος τις δεκαετίες ΄40 με ΄60 έλληνας σχεδιαστής, από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η τρίτη φωτογραφία (από το internet), με τον Ντεσσέ και την κούκλα, όπως διάβασα στο site Queen.gr, είναι από το σπίτι της Αλίκης στην οδό Στησιχόρου, μόλις ετοιμάστηκε το πρώτο δείγμα.

ΑΛΙΚΗ-ΝΤΕΣΣΕ.jpg

rm-av-1.jpg

rm-av-2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΝΙΟΒΗ με γεια την κουκλα :flower:

σχεδιαστης της κουκλας "Αλικη" ειναι ο Ντεσσε,το ποσταρα εδω
 
Πίσω
Μπλουζα