Αλίκη Βουγιουκλάκη η κούκλα

Δεν το είχα δει το ποστ σου katerinaK! Ωραία η φωτογραφία με την κούκλα από την ταινία "Η αρχόντισσα και ο αλήτης". Δεν την είχα ξαναδεί. Πράγματι ο Ντεσσέ υπήρξε σπουδαίος σχεδιαστής ρούχων, πολύ γνωστός και αγαπητός διεθνώς.
 
Καλύτερα να μεταφερθούν και εδώ γιατί στα 825+ ποστ στο θέμα [h=1]Εμφάνιση ρετρό παιχνιδιών σε ελληνικές ταινίες και σειρές[/h] θα χαθεί η πληροφορία σίγουρα :) (και δεν παρακολουθούν όλοι όλα τα θέματα)

katerinak είπε:
Λιγες πληροφοριες για την κουκλα "Αλικη" :

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι η εθνική μας σταρ ακόμα και δεκαοκτώ χρόνια από τον θάνατο της. Το 1966 ήταν η απόλυτη σταρ που είχε κατακτήσει την κορυφή. Υπογράφει συμβόλαιο με την πιο διάσημη ελληνική εταιρία, την Ελ Γκρέκο, ακολουθώντας τα πρότυπα ξένων εταιριών που φτιάχνουν ομοιώματα των πιο διάσημων ηθοποιών. Μετατρέπει την Αλίκη σε κούκλα. Η κούκλα είναι ντυμένη με τα φορέματα του σημαντικότερου μετρ της εποχής Ζαν Ντεσσέ. Μετά την Λιζ Τέιλορ, την Μέριλιν Μονρό η Αλίκη Βουγιουκλάκη γίνεται ανάρπαστη σαν κούκλα και στολίζει όλα τα παιδικά δωμάτια.

Η Αλίκη και εκεί είχε μια πρωτιά. Έγινε η εθνική μας Μπάρμπι.

Οι φωτογραφίες της με τον Ντεσσέ και την κούκλα είναι από το σπίτι της οδού Στησιχόρου, μόλις ετοιμάστηκε το πρώτο δείγμα.

πηγη
 
H Αλίκη στο σπίτι της στην οδό Στησιχόρου, σε φωτογράφιση για το περιοδοκό «ΓΥΝΑΙΚΑ» (τεύχος 469/1968), μπροστά από τις κούκλες της. Στο τελευταίο ράφι, φαίνονται δύο κούκλες Αλίκη της El Greco, και ίσως άλλες δύο είναι στο μεσαίο ράφι.

 


ΑΒ-ΚΟΥΚΛΕΣ.JPG


 
H Αλίκη στο σπίτι της στην οδό Στησιχόρου, σε φωτογράφιση για το περιοδικό «ΓΥΝΑΙΚΑ» (τεύχος 469/1968), μπροστά από τις κούκλες της. Στο τελευταίο ράφι, φαίνονται δύο κούκλες Αλίκη της El Greco, και ίσως άλλες δύο είναι στο μεσαίο ράφι.

 


Προβολή συνημμένου 103991


ΑΒ-ΚΟΥΚΛΕΣ.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μάλιστα, έζησα να το δω και αυτό. Καμία κούκλα Παπαμιχαήλ όμως...;
 
  • Like
Reactions: PT8
κατι ενδιαφερον:

"ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ REX- ΑΘΗΝΑ

6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1967

Στην πρεμιέρα του έργου "ΑΧ, ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ" κληρώθηκαν συλλεκτικές κούκλες προς τιμήν της πρωταγωνίστριας Αλίκης Βουγιουκλάκη"

ALIKH.jpg

WP_20160129_14_30_49_Pro.jpgαλικι 1.PNG

πηγη
 
aliki.jpg


Η πηγη της εικόνας είναι απο αυτό το άρθρο! ;)

Περισσότερες πληροφορίες για την κούκλα και την ιστορία της μπορείτε να βρείτε και εδώ!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα