Αλίκη Βουγιουκλάκη QUIZ

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Αντιδράσεις
59.691
1. Ποια ήταν τα ονόματα των γονιών της;

2. Πότε έκανε εγχείριση σκωληκοειδίτιδας;

3. Ποια ημερομηνία διέκοψε τις παραστάσεις της εξαιτίας της αρρώστιας της;

4. Σε πόσα θεατρικά έργα έπαιξε μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ;

5. Με ποιόν τίτλο προβλήθηκε στη Γαλλία η "Αλίκη στο ναυτικό";

6. Τι μέρα γεννήθηκε;

7. Ποιες δύο ταινίες της προβλήθηκαν ταυτόχρονα σε 17 Αθηναικούς κινηματογράφους το 1964; Ποια "νίκησε" τελικά;

8. Σε ποια οδό ήταν το σπίτι της;

9. Από ποιό θεατρικό της έργο η παρακάτω φωτογραφία;

1.jpg

10. Παρακολουθείστε προσεκτικά το παρακάτω βίντεο που έφτιαξα με το κινηματογραφικό γέλιο της Αλίκης. Παρουσιάζονται 18 ταινίες. Ποιες είναι αυτές με τη σειρά που προβάλλονται;

http://www.youtube.com/watch?v=vD8HI1V_dkY&feature=plcp

1.Γιαννης και Εμη; για τον πατερα της ειμαι σιγουρη ότι τον ελεγαν Γιαννη

3.τελη Απριλιου στη Θεσσαλονικη ηταν η τελευταια παρασταση του εργου "η μελωδια της ευτυχιας"

6.Σαββατο;

10.το κοριτσι με τα παραμυθια,η μουσιτσα,η Αστερω,το ξυλο βγηκε απ τον παραδεισο,το κλωτσοσκουφι,η Αλικη στο ναυτικο,η Λιζα και η αλλη,η ψευτρα,χτυποκαρδια στο θρανιο,το δολωμα,μοντερνα σταχτοπουτα,διπλοπενιες,το πιο λαμπρο αστερι,το κοριτσι του λουνα παρκ,η αρχοντισσα και ο αλητης,η δασκαλα με τα ξανθα μαλλια,η νεράιδα και το παλικαρι,ενα αστειο κοριτσι

Μοναδικο το γελιο της Αλικης,πολυ ωραιο το βιντεο Αντωνη :)

Μπράβο Κατερίνα όλες σωστές οι απαντήσεις σου (διέκοψε τις παραστάσεις της στις 28 Απριλίου 1996). Μας μένουν ακόμη οι 2 , 4 , 5 , 7 , 8 , 9.

8. Στησιχόρου;

7. "Το δόλωμα" και "Η σωφερίνα". Τελικά νίκησε το "Δόλωμα".

5. "Aliki dans la marine"

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σωστές οι απαντήσεις σου atanasio. Ο Γαλλικός...Ελληνικός τίτλος της "Αλίκης στο ναυτικό" είναι επίσης "Η κόρη του ναυάρχου". Μας έμειναν ακόμη οι 2 , 4 και 9.

Να δώσω βοήθειες. Στην 2 είναι τη 10ετία του '60.

Στην 4 είναι πάνω από 10.

Στην 9 είναι από τη συνεργασία της με τον Κώστα Μουσούρη.

Να δώσω τις απαντήσεις μια και δε τις βρήκε κανείς. Η Αλίκη έκανε εγχείριση σκωληκοειδίτιδος το 1967 και η φωτογραφία που βλέπουμε είναι από το θεατρικό έργο "Ο πρίγκηψ και η χορεύτρια" του 1960.

1. Σε ποια οδό βρίσκεται το θέατρό της;

2. Πριν γίνει θέατρο τι ακριβώς ήταν;

3. Με ποιο έργο εγκαινίασε η Αλίκη το "Θέατρο Αλίκη" και πότε;

4. Από κριτική της εποχής : "Η Α.Β. παίζει τον γεμάτο παγίδες ρόλο της ******* με θέρμη , συγκίνηση , ευγένεια , συγκρατημένη ένταση και , στις τελευταίες σκηνές , που κινδυνεύουν κάθε στιγμή να πέσουν στη γελοιότητα , έχει λεπτότητα και μέτρο ολότελα αξιέπαινα". Εφημερίδα "Ελευθερία". Σε ποια ταινία αναφέρεται;

5. Πόσες ταινίες έκανε μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ;

6. Με ποιες από τις παρακάτω δεν έχει συνεργαστεί ποτέ η Αλίκη;

Σμάρω Στεφανίδου

Ελένη Ανουσάκη

Ελένη Ερήμου

7. Από ποια ταινία της είναι η παρακάτω "παραμορφωμένη" φωτογραφία;

1.jpg

8. Από ποιο θεατρικό της έργο είναι η παρακάτω φωτογραφία;

10.jpg

9. Απόσπασμα από το αυτοβιογραφικό βιβλίο "Εδώ Αλίκη" : Η πρώτη πρεμιέρα. "Προσπαθούσα να συγκεντρωθώ. Αλλά του κάκου. Το κεφάλι μου σάλευε σαν κουδουνίστρα. Η ******* ********* που με φιλοξενούσε στο καμαρίνι της , μου έδινε κουράγιο. Ήταν η πρώτη μου θεατρική συγκάτοικος και μου φέρθηκε με πολλή αγάπη. Μου συγχωρούσε ακόμα και τις καταχρήσεις που έκανα στις πούδρες και τα κραγιόνια της. Δεν είχα ιδέα τότε από θεατρικό μακιγιάζ , αλλά και από μακιγιάζ γενικότερα...". Σε ποια ηθοποιό αναφέρεται;

10. Παρακολουθείστε προσεκτικά το παρακάτω βίντεο με τα κινηματογραφικά "φιλιά" της Αλίκης. Προβάλλονται συνολικά 16 ταινίες. Ποιες είναι αυτές
με τη σειρά ακριβώς που προβάλλονται;

http://www.youtube.com/watch?v=rowyPJJB_to&feature=plcp

1. Αμερικής.

3. "Βασίλισσα Αμαλία" (1971)

4. "Αστέρω" (1959)

5. 18 ταινίες

6. Ελένη Ανουσάκη

7. "Η μουσίτσα"

8. "Ο κόσμος της Σούζι Βογκ"

τωρα πηρα ειδηση οτι εβαλες και 2ο κουιζ..

10. η μουσιτσα,ο Μιμικος και η Μαιρη,ξανα η μουσιτσα,το κλωτσοσκουφι,το ταξιδι,η ψευτρα,η σωφερινα,το δολωμα,μοντερνα σταχτοπουτα,διπλοπενιες,η κορη μου η σοσιαλιστρια,το πιο λαμπρο αστερι,η αγαπη μας,η αρχοντισσα και ο αλητης,η νεράιδα και το παλικαρι,υπολοχαγος Νατασα

Όλες σωστές εκτός από την 5 (μήπως να τις ξαναμετρήσετε ;) και την 7. Κατερινάκι είσαι ειδική επί των οπτικών αλλά ξέχασες ή μπέρδεψες την 1η ταινία που παίζει στο βίντεο... :)

Οπότε μας έμειναν ακόμη οι 2 , 5 , 7 , 9 και μια μικρή διορθωσούλα στην 10.

στη 10 το 1ο αποσπασμα μηπως ειναι απ την ταινια "διακοπες στην Αιγινα";

katerinak είπε:
στη 10 το 1ο αποσπασμα μηπως ειναι απ την ταινια "διακοπες στην Αιγινα";
Ακριβώς έτσι! :) Οπότε έχουμε 2 , 5 , 7 και 9 ακόμη.

5. 17 είναι οι ταινίες (μαζί με το "Η Αλίκη δικτάτωρ", όπου ο Παπαμιχαήλ είχε ένα πέρασμα του μισού λεπτού).

7. "Διακοπές στην Αίγινα"

2. Πριν γίνει το θέατρο "Αλίκη" στον ίδιο χώρο υπήρχε ο κινηματογράφος "Μαξίμ".

9. Μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Το πρώτο της θεατρικό έργο ήταν "Ο κατά φαντασίαν ασθενής" το 1953, οπότε ίσως Τιτίκα Νικηφοράκη ή Καίτη Λαμπροπούλου.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν atanasio σωστές οι απαντήσεις σου , στην 9 θέλω μία όχι δύο ηθοποιούς...

tonytony, ΟΚ, λέω Καίτη Λαμπροπούλου για την 9.

Πίσω
Μπλουζα