Αλίμονο στους νέους (1961)

oldgrcinfun είπε:
Ώστε και εδώ έγινε περικοπή. Πραγματικά πολύ λυπηρό. Αν συνεχιστούν οι περικοπές, σε λίγα χρόνια δεν θα μείνει ούτε μια ταινία απείραχτη και ολοκληρωμένη όπως την είχαν φτιάξει οι δημιουργοί της.
Για την απάντηση στην απορία, περί περικοπής της σκηνής με το σκάκι, παραθέτω την απάντηση του κ. Καρατζόπουλου από άλλο thread

Σας αναφέρω σχετικά με την ταινία ‘ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ’ ότι αρνητικά ΕΙΚΟΝΑΣ και ΗΧΟΥ δεν υπάρχουν. Μου παρέδωσαν μόνο μία μεταχειρισμένη κόπια που εκτυπώθηκε το 1961 γεμάτη γραμμές και μόνο γραμμές. Αδύνατον από αυτή την κόπια να βγει έστω κι ένα μέτριο TELECINE.Μου παρέδωσαν και την ‘κόπια εργασίας’. Η κόπια εργασίας είναι η πρώτη εκτύπωση της ταινίας, όπου ο μοντέρ στην μουβιόλα κάνει το μοντάζ. Δηλαδή αυτή είναι μία κόπια χωρίς φωνή, με κωλύσεις σε κάθε πλάνο από σελοτέιπ και φυσικά και με άλλες πολλές κωλύσεις που ο μοντέρ έκανε και δεν του άρεσαν και ξανά κώλυσε το πλάνο και φυσικά αυτή η κόπια είχε γραμμές από μαρκαδόρους.

Επίσης μου παρέδωσαν σε negative όλα τα άχρηστα πλάνα, αυτά δηλαδή που δεν χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία. Αυτό το άχρηστο υλικό ήταν περίπου 10.000 μέτρα, δηλαδή 4 φορές όσο είναι σήμερα αυτή η ταινία.

Αυτά τα άχρηστα πλάνα κάθισα επί μήνες και τα ταξινόμησα σκηνή-σκηνή, επέλεξα ποια είναι τα καλύτερα και τελικά βλέπετε εσείς και οι τηλεθεατές σήμερα την ταινία και την ευχαριστιέστε και αυτή είναι τουλάχιστον το 80% από τα άχρηστα υλικά της ταινίας και το 20% από την κόπια εργασίας.
Επομένως αυτή η σκηνή είναι πιθανόν χαμένη ή πεταμένη στα σκουπίδια...
 
Από σεβασμό σε αυτό το ιερό τέρας της υποκριτικής και της έβδομης τέχνης θα προτιμήσω να μην σχολιάσω το παραμικρό για αυτήν την ταινία γιατί ότι και να πούμε για τον τιτανοτεράστο Χόρν θα τον αδικήσουμε. Μακράν ο κορυφαίος μας ηθοποιός. Ο όγκος της παρουσίας του, της αύρας του, του υποκριτικού του ταλέντου απλά σε ισοπέδωνε και σε υποχρέωνε σε βαθιά υπόκλιση από σεβασμό και λατρεία για την προσωπικότητα του. Πρέπει η Κοντού μετά το σφιχταγκάλιασμα και τον χορό στην ταινία με τον Χόρν να έπλεε σε πελάγη ευτυχίας τουλάχιστον για δέκα χρόνια. Γιατί δεν είναι λίγο να σε αγγίζει αυτή η μορφή.
Όπως βλέπετε δεν άντεξα να μην σχολιάσω,Αλλά ότι και να πω εγώ ο άσημος, ο τύπος είναι σε άλλη διάσταση. Και μια ερώτηση για τους σινεφιλ. Η φωνή του διαβόλου είναι του Αντρέα Ντούζου? Ή σας μπερδεύει και σας γιατί όπως είπε ο συνδαιτημόνας σατανάς στο τετ α τετ με τον Χόρν αρνήθηκε να καπνίσει γιατί είχε φαρυγγίτιδα!!! Αναστήσαμε Αγησίαλε! Αχ επικές ταινίες! Μεγαλώσαμε με αυτές!
 
Η φωνή του διαβόλου είναι του Αντρέα Ντούζου? Ή σας μπερδεύει και σας γιατί όπως είπε ο συνδαιτημόνας σατανάς στο τετ α τετ με τον Χόρν αρνήθηκε να καπνίσει γιατί είχε φαρυγγίτιδα!!!
Είμαι σίγουρη οτι η φωνή του διαβόλου είναι η φωνή του Χορν. Εχω διαβάσει διάφορα κατά καιρούς (ότι ήταν του Γιώργου Βελέντζα, του Ανδρέα Ντούζου κ.α.) όμως είμαι πεπεισμένη από τη χροιά της φωνής οτι ο Χορν έκανε κι το διάβολο. Ειδικά το γέλιο του διαβόλου, μου κάνει "μπαμ" ότι ειναι ο Χορν.
 
βελενζας δεν ειναι με τιποτα,επισης ουτε ο αντρεας,για τον χορν δεν ειμαι σιγουρος,δεν χω δει την ταινια προσφατα και δεν το εχω τωρα
 
Στον Δημητρη Χορν ανηκει η φωνη του διαβολου. Προσωπικα, ειμαι βεβαιη.
 
Ο διάβολος είναι ο Χορν. Είμαι σίγουρη 100%. Μπορούσε να αλλάζει τη χροιά της φωνής του κι να κάνει μιμήσεις. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ήταν κι μέγας φαρσέρ στα τηλέφωνα. Έκανε τηλεφωνικές πλάκες σε συναδέλφους κι φίλους κι δεν καταλάβαιναν ποιος ήταν.
 
Θα ήταν πάντως πολύ ωραίο εάν μπορούσαμε να το επιβεβαιώσουμε και από πιο "επίσημα" χείλη - εάν φυσικά είναι εφικτό, δεδομένου πως μόνο η Μάρω Κοντού είναι εν ζωή
 
Ίσως στο θέατρο να έκανε άλλος το διάβολο, επειδή στο θέατρο η σκηνή παίζεται ζωντανά. Εκεί, μπορεί ναι, κάποιος απο την κουίντα με μικρόφωνο να μιλούσε ως διάβολος ώστε να γίνεται ο διάλογος live. Αλλά στην ταινία, το λέω ξανά, είμαι πεπεισμένη ότι ήταν ο Χορν. Ελπίζω, όπως λέει κι ο @thanos75 να μπορέσουμε να το επιβεβαιώσουμε κάποια στιγμή.
 
Eδω εχει τον Χορν παντως σαν φωνη διαβολου.

Link

Link
 
Είναι ο Χορν, δεν τιθεται θέμα. Όλα τα άλλα που έχουν γραφτεί κατά καιρούς σε sites, οτι δήθεν ήταν ο τάδε, ο τάδε, είναι σαχλαμάρες.
Νομίζω οτι κι σαν σκηνοθετικό τέχνασμα ήταν ευφυέστατο: αφού ο διάβολος είναι πνεύμα, μπορεί άνετα να "παίρνει" τη φωνή του συνομιλητή του κι να μιλάει μέσα απο αυτήν.
 
Είναι ο Χορν, δεν τιθεται θέμα. Όλα τα άλλα που έχουν γραφτεί κατά καιρούς σε sites, οτι δήθεν ήταν ο τάδε, ο τάδε, είναι σαχλαμάρες.
Νομίζω οτι κι σαν σκηνοθετικό τέχνασμα ήταν ευφυέστατο: αφού ο διάβολος είναι πνεύμα, μπορεί άνετα να "παίρνει" τη φωνή του συνομιλητή του κι να μιλάει μέσα απο αυτήν.
σαυτο θα συμφωνησω με τα μπουνια
ειμαι και εγω κατα 85% πεπεισμενη οτι ειναι ο χορν
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα