Αλλαγή αναλογικού μοχλού σε χειριστήριο Nintendo 64

geo2004z

RetroMasteR
Joined
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.063
Αντιδράσεις
48
n64-controller1285516086.png



Ανοίγω αυτό το θέμα καθώς τα χειριστήρια του Nintendo 64 ήταν από τη φύση τους ελαττωματικά ή....τα παιγνίδια του απαιτητικά. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε ο αναλογικός μοχλός του αυθεντικού χειριστηρίου χάνει σταδιακά τη δυσκαμψία του με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ορισμένα κενά. Αυτό κάνει το χειριστήριο άχρηστο μετά από κάποιο χρόνο συνεχούς χρήσης. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει κανείς προσπαθήσει να αλλάξει ανταλλακτικό αντί να αγοράσει ολόκληρο χειριστήριο. Γνωρίζει κανείς από που μπορούμε να βρούμε ανταλλακτικά?
 
Εχω κανα δυο χειρηστηρια που κρεμασε το αναλογικο απο την πολυ χρηση αλλα ποτε δεν σκεφτηκα να ψαξω ανταλακτικο και να το ανοιξω να το φτιαξω.Ευτυχως εχω ενα σχεδον καινουριο που παιζω και αλλα δυο μαυρα ολοκαινουρια οποτε δεν εχω προβλημα.Παντως δεν εχω ακουσει ποτε να ανοιξε καποιος χειρηστηριο απο N64 και να το εφτιαξε.
 
Μια αναζητηση στο google επιστρέφει μια ντουζίνα οδηγούς και ανταλλακτικά για την επισκευή του thumbstick.

Πάντως ειναι τοσο φτηνα τα χειριστήρια του Ν64, που δεν νομίζω οτι αξίζει τον κοπο...

 
Η αλήθεια είναι ότι είχα δει κάποια από αυτά τα βίντεο προτού ανοίξω το θέμα αυτό, όμως η λύση με ζελατίνα δε μου φαίνεται και πολύ αξιόπιστη. Νομίζω ότι κολλάει το χειριστήριο μετά την προσθήκη. Επίσης, γέλιο είχε ένας τύπος που προσπάθησε να διορθώσει το πρόβλημα, τοποθετώντας ένας είδος κόλλας στο καταπονημένο κομμάτι...χαχαχχααχ!!! Ολόκληρη επιστήμη για να επισκευάσει το μοχλό ενός χειριστηρίου.

Τώρα για το αν είναι φθηνά τα χειριστήρια.....δε νομίζω ν ισχύει κάτι τέτοιο. Έκανα μία έρευνα στο ebay και παρατήρησα ότι τα αυθεντικά χειριστήρια μαζί με τα μεταφορικά έχουν υψηλή τιμή. Επίσης, πόσα από αυτά τα μεταχειρισμένα χειριστήρια δεν έχουν χαλασμένο μοχλό?? Εκείνα που είναι σχεδόν αχρησιμοποίητα ή έχουν καινούριο μοχλό είναι ακόμη πιο ακριβά. Δεν ξέρω ποια είναι είναι η πιο σωστή λύση για αγορά 3 χειριστηρίων.
 
Συμφωνώ οτι αυτες οι πατέντες δεν λενε τίποτα. Πάντως μπορείς να βρεις ανταλλακτικά thumbsticks για 8 ευρω.

Οσο για τα μεταχειρισμένα χειριστήρια, επειδη κατι δεν ειναι καινούριο δεν παει να πει οτι απαραίτητα ειναι ελαττωματικό. Τα αυθεντικά μεταχειρισμένα χειριστήρια ξεκινάνε απο 10 ευρώ.
 
Πίσω
Μπλουζα