Αλλαγή ματαρίας-κασσέτας + Καθαρισμός SNES

bolzano77

RetroN00b
Joined
9 Φεβ 2009
Μηνύματα
18
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα! Πρόσφατα μετά από καιρό εβγαλα το snes μου από τη... ναφθαλίνη (είχα να παίξω πάνω από 10 χρόνια), για να παίξω το τρομερό Donkey Kong Country 2. To είχα αποθηκεύσει βέβαια πριν κάτι χρόνια τυλίγοντάς το με το ειδικό αεροστεγές πλαστικό που τυλιγεις και τρόφιμα κλπ(!!!!).Όταν το έβαλα να παίξω ήθελε αρκετό φύσημα μέχρι να δείξει κάτι η οθόνη.Τελικά ευτυχώς όλα λειτούργησαν μια χαρά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν χειροτέρεψε λόγω του τρόπου που το φύλαξα και ποιος ειναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να το φυλάω χωρίς να σκονιζεται (δυστυχώς δεν υπάρχει κουτί).

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να καθαρίσω την υποδοχή για κασέτες και αν το ότι θελει πολύ φύσημα δειχνει οτι δεν έχει και πολλά ψωμιά ακόμη.

Τέλος επειδή από παλιά η κασετα του Zelda : A Link to the Past (τι παιχνιδάρα!) δεν αποθηκεύει, πως μπορώ να αλάξω τη μπαταρία (έτσι το λένε?- ειμαι και ολίγον άσχετος ) της κασέτας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά...!
 
Για να αλλαξεις μπαταρια θες

α)ειδικο κατσαβιδι (αν δεν εχεις κανεις την πατεντα απο εδω http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?9955-(SNES)-%C4%E7%EC%E9%EF%F5%F1%E3%DF%E1-%EA%E1%F4%F3%E1%E2%E9%E4%E9%EF%FD-(%F4%EF%F1%E3%EA-%E8%E7%EB%F5%EA%FC) )

β)να ξερεις να χρησιμοποιεις κολλητηρι

Την διαδικασια την βλεπεις εδω http://www.jjgames.com/page/replace-snes-battery και εδω για απλο nes αλλα η διαδικαια ειναι παρομοια http://www.the9thkey.com/games/Nesbatt.htm )-στο youtube υπαρχουν πολλα βιντεο.

Για το καθαρισμα χρησιμοποιεις ειτε ειδικο σπρεϊ contact cleaner ειτε απλο ασπρο οινοπνευμα πανω σε αυτα που χρησιμοποιουμε για καθαρισμα αυτιων.Οσον αφορα την ερωτηση σου για την αποθηκευση ο τροπος που χρησιμοποιησες δεν ηταν ασχημος-ισως χρειαζοταν να το εβαζες και μεσα σε καποιο σακουλακι..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα