Αλλού πατάω και αλλού βρίσκομαι...

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.924
...δηλαδή όχι εγώ αλλά ο κέρσορας του λαπτοπ μου. Ορμώμενος από το ποστ του elephadas εδώ είπα να ανοίξω αυτό το θέμα διότι μου έχει τύχει πολλές φορές και όπως βλέπω όχι μόνο σε μένα. Εκεί λοιπόν που γράφω ένα κείμενο, όπως αυτό εδώ το ποστ καλή ώρα, ο κέρσορας πηδάει σε άλλο σημείο του κειμένου με αποτέλεσμα εκεί που γράφω να μπαίνουν τα γράμματα ανάμεσα σε άλλες λέξεις με αποτέλεσμα να γίνεται ένα μπάχαλο. Το έχω πάθει αρκετές φορές και έχω παρατηρήσει μήπως εκεί που γράφω πατάω κατά λάθος το touchpad αλλά όχι, είμαι προσεκτικός αλλά παρόλαυτά συμβαίνει.

Έχετε παρόμοια εμπειρία; Καμιά λύση;
 
Δεν αισθάνομαι πια τόσο μόνος... συμβαίνει και σε άλλους :)
 
Κι εμενα μου εχει τυχει..

Γιναμε 3 τωρα!!

Παντως εγω νομιζα οτι κατι πατησα κατα λαθος..

Πλεον λυθηκε κι αυτο το θεμα! ;)

Το γιατι γινεται να μας πει και καποιος τωρα και γιναμε!.. :)
 
Και εγώ έχω τα ίδια προβλήματα ( και όχι μόνο) με το λαπτοπ...
 
Mε την προυπόθεση πως τo touchpad είναι καθαρό, κάντε μια βαθμονόμηση (calibrate) στο touchpad. Πιθανότερο να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο. Πάντως σε smartphone και tablet αν δεν λειτουργεί σωστά το touch panel μετά από calibration (χτυπάει μόνο του ή αλλού πατάς και αλλού κάνει click) τότε χρειάζεται αντικατάσταση το touch panel.
 
Μάριε κατάλαβα τι λες για τις οθόνες αφής, αλλά εδώ το πρόβλημα είναι ότι χωρίς να πατιέται καν το touchpad ο κέρσορας πηδάει σε άλλο σημείο σε ανυποψίαστο χρόνο.
 
Γιάννη, κάνε calibrate το touchpad μέσα από τα settings του mouse. Αν δεν πιάσει αυτό, τότε δες αν υπάρχει διαφορετικός driver για το touchpad του laptop σου. Aυτό προτείνουν κάποιοι στο internet. Αν και με αλλαγή του driver που το είχα δοκιμάσει μια φορά σε ένα laptop, δεν άλλαξε συμπεριφορά το touchpad.
 
μετα απο απειρες εγχειρησεις σε λαπτοψ, πιστευω μπορω να βοηθησω. υπαρχουν 2 πιθανες αιτιες που συμβαινει αυτο:

1) ειτε ειναι θεμα hardware

2) ειτε θεμα software

για να αποριψουμε την μια απο τις 2 αιτιες, απλα συνδεουμε ενα εξωτερικο mouse και κανουμε disable το touchpad απο τον πινακα ελεγχου. αν το προβλημα δεν διορθωθει, ειστε τυχεροι διοτι μαλλον ειναι θεμα software, μπορει κατι να εχετε κολλισει, μπορει να θελει update o driver, callibration... οτι και να θελει, με ενα format θα λυθει το θεμα (ευκαιρια ειναι εξαλλου... τωρα που βγαινουν τα windows 10:p)

αν το προβλημα διορθωθει τοτε δεν την γλυτωνετε την εγχειρηση. μπορει καποιο σκουπιδακι απ την μεσα πλευρα του λαπτοπ να κανει την ζημια

να ευχεστε να μην χρειαστει να αγορασετε τιποτα απο εξωτερικο μονο... διοτι πλεον, με τα capital controls δεν γινεται
 
Πήρα καινούριο τάμπλετ (με πληκτρολόγιο από κάτω) με Windows 8 (τα αναβάθμισα σε 10 αμέσως) και εκεί που έγραφα μου έκανε ξανά τα ίδια μια φορά. Έλεος!!
 
Πίσω
Μπλουζα