Αλχημειες των μαμαδων μας του τυπου καντο μονος σου μπορεις στα στομαχια μας

παντως εγω θυμαμαι και κατι τεραστια σαντουιτς με οτι ειχε μεσα το ψυγειο και τα ντουλαπια μαζι

επισης φρεσκοψημενο ψωμι με το γνωστο βουτηρο βιταμ τουβλοη'βιταμ τουβλο με μελι αγορασμενο απο πλανοδιο μελισσοκομο που γυριζε με ενα καρο....
 
Δεν προσεξα να αναφερεται το πιο απλο και κλασσικο: ψωμι με βουτυρο και ζαχαρη απο πανω :Ρ
 
Ή ψωμί με βούτυρο και αλάτι για αλμυρο σνακ. Πολύ μου άρεσε. Τα μηλαράκια τα κόβαμε στην μέση, τα βράζαμε, και μετά απο πάνω ρίχναμε ένα γλυκάκι κουταλιού, κατα προτίμηση σταφυλάκι. Μιαμ...
 
Ψωμί με ζαχαρούχο γάλα (βλάχας ή Γιώτης) έτρωγε κανένας σας ή μόνο η γιαγιά μου ήξερε αυτή την γαστρονομική πατέντα?
 
theoritikos είπε:
Ψωμί με ζαχαρούχο γάλα (βλάχας ή Γιώτης) έτρωγε κανένας σας ή μόνο η γιαγιά μου ήξερε αυτή την γαστρονομική πατέντα?
ναι εγω ετρωγα και τρωω... :p βεβαια στα μεγαλα κεφια το συνοδευω με μπισκοτα Μιραντα! (γι αυτο εχω γινει 800 κιλα αηδια..)

οσο για το all time classic ειναι το cult "Χτυπητο Αυγο" .. αναφερθηκε και πιο πανω βεβαια ως "κροκαδα" κτλ... !!!! βασικη προυποθεση ειναι τα αυγα που θα χρησιμοποιηθουν να ειναι ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ... (αλλιως ξερετε τις συνεπειες... ;) )
 
Rakeesh είπε:
Δεν προσεξα να αναφερεται το πιο απλο και κλασσικο: ψωμι με βουτυρο και ζαχαρη απο πανω :Ρ
ναι αναφερθηκε πιο πανω οπως και μια παραλαγη του λαδι με ζαχαρη :D η'απλα νερο με ζαχαρη :D
 
αλλο παλι διαχρονικο τωρα τα χριστουγεννα τσαπελες γεμιστες με καρυδι

και ενα αλλο σνακ πτι-μπερ με λουκουμι

και ακομα το θεικο υποβρηχιο

ποοοοοοο τι τρωγαμε χαχαχαχα ελεος
 
Ακόμα τα τρώμε τα γεμιστά σύκα ειναι το καλύτερο σνακ ever! Στο νησί μου την Συρο το σαντουιτσάκι που λες (πτι μπερ λουκουμι) πουλιέται σε ολα τα λουκουματζίδικα με λουκουμι γίγας στο μέγεθος του μπισκοτου! Ο εφιάλτης του διαβητικού!
 
Κυδωνι με φυλλαρακια κανελας στον φουρνο! Νομιζω το αναφερατε και με μηλα...
 
Rakeesh είπε:
Εμεις ειχαμε "εφευρει" ενα γλυκο.. το βαζω σε εισαγωγικα επειδη απο τοτε εχω ξαναδει παραλλαγες του εδω κι εκει και μαλλον ειναι κλασσικο.
Μιλαω για το γλυκο που ως βαση εχει μπισκοτα η φρυγανιες με κονιακ, απο πανω κρεμα αραβισιτου Γιωτης, και απο πανω ζελε. Μηπως εχει και ονομα; :)
To συγκεκριμένο το έφτιαχνε και η δικιά μου μαμά,αλλά αντί για ζελέ έφτιαχνε σαντιγύ και αμύγδαλα (ή τρούφα).Γλυκό του ψυγείου το λέγαμε!
 
ενα γρηγορο παλι οι τηγανιτες λιγο αλευρι και νερο

και μετα ζαχαρη μαρμελαδα γλυκο του κουταλιου οτι υπηρχε

και εννοειται τα γλυκα κουταλιου κυδωνι,συκο,σταφυλι,μελιτζανακι

μιλαμε κιλα ολοκληρα
 
Υποθέτω φτιάχνατε μωσαϊκό και το γλυκό με γρήγορες κρέμες Γιώτης κρέμα και σοκολάτα και στρώσεις μπισκότων έτσι; Και λίγο κακάο απο πάνω. Τέλος. Αύριο θα το κάνω. :dribble:
 
Εμένα η μάνα μου έφτιαχνε κρέμα βανίλια Γιώτης και μετά έπαιρνε δυό δυό τα Μιράντα τα βούταγε στην κρέμα και μετά τα πασπάλιζε με τρούφα και έμεναν μερικές ώρες στο ψυγείο. Δεν ξέρω αν ήταν συνταγή ή έμπνευση της μαμάς αλλά καλό ηταν. Επίσης ένα γλυκό που ακούγεται περίεργο αλλά μου άρεσε πολύ είναι η σάρκα από βραστή πατάτα πλασμένη μαζί με ζάχαρη σε μπαλάκια και περασμένη από ινδοκάρυδο.
 
Πίσω
Μπλουζα