"Αμελέτητα κόκορα"

Dionisis1979

RetroWannaBe
Joined
9 Ιουν 2018
Μηνύματα
44
Αντιδράσεις
79
Ελληνική κωμωδία δεκαετίας 80. Αν θυμάμαι καλά την είχα δει σε θερινό σινεμά. Το στόρι είναι ότι κάποιος βλέπει στον ύπνο του πώς να μετατρέψει τα λύματα του υπονόμου σε πετρέλαιο (αν το θυμάμαι καλά). Ξυπνάει πριν ακούσει το τελευταίο συστατικό της "συνταγής" και η ταινία αφορά την προσπάθειά του να βρει ποιο μπορεί να είναι αυτό. Θυμάμαι ότι ένα από τα συστατικά ήταν "αμελέτητα κόκορα". Στο τέλος το παίρνει απόφαση ότι δεν πρόκειται να το βρει. Η ταινία τελειώνει με ένα αντίστοιχο όνειρο στο οποίο (ο παππούς του;) του λέει "πώς να κάνω τα κουρκουμπίνια χρυσάφι".

Ποια είναι η ταινία;
Ευχαριστώ!
 
Κάτι θυμάμαι και έχω την εντύπωση ότι έπαιζε ο Κώστας Βουτσάς.. Δεν είμαι όμως σίγουρος.
 
Ψαχνοντας προχειρα στο retrodb βρηκα το "Η δημοκρατία του νέφους"

Σε μια φανταστική χώρα, ο αρμόδιος υπουργός για ζητήματα περιβάλλοντος προσπαθεί εναγωνίως να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μόλυνσης. Αλλά όλες οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό. Την κατάσταση θα σώσει τελικά μια καφετζού που εμφανίζεται ξαφνικά και συστήνει την παραγωγή ενός ιδιότυπου αντίδοτου για το νέφος.
 
Κι εγώ που χάρηκα ότι μου έστειλες link για την ταινία :D
Μπορεί κανείς να ανεβάσει αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών ή ούτε; (π.χ. η ερώτηση που έκανα πρόσφατα στο thread για το "Μπράβο" της Κορομηλά).
 
Πίσω
Μπλουζα