Ανέστησες τον πεθαμένο! (ή αλλιώς από καμπίνα στα σκουπίδια, ΜΑΜΕ arcade) WIP

Kombatant

RetroWannaBe
Joined
5 Νοέ 2013
Μηνύματα
74
Αντιδράσεις
0
Από μικρός στα ουφάδικα και εγώ, πάντα είχα σαν όνειρο να φτιάξω μια δική μου καμπίνα να την έχω στο σπίτι. Ομολογώ όμως ότι ποτέ δεν το είχα πάρει ζεστά το θέμα. Μέχρι που βρήκα αυτό μια μέρα στα σκουπίδια κάτω από το σπίτι μου:

Προβολή συνημμένου 90369

Ταλαιπωρημένη, σπασμένη σε μερικά σημεία, αλλά οι προοπτικές ήταν εκεί. Με το που την είδα λοιπόν δε το σκέφτηκα πολύ και την πήρα πάνω στο σπίτι (3ος όροφος χωρίς ασανσέρ, όχι ο,τι πιο εύκολο).

Αμέσως άρχισε η ερεύνα για το τι χρειάζομαι. PC έχω ήδη έτοιμο, τηλεόραση βρήκα μια 25" παλιά CRT από μια συνάδελφο που προσφέρθηκε να μου τη δώσει μιας και μαζεύει σκόνη σε ένα υπόγειο, οπότε τώρα η to-do λίστα μου έχει τα εξής:

- Ένα σετάκι sanwa joysticks και buttons τα οποία θα συνδέονται σε πλακετούλα και μετά στο USB του PC. Κοιτάω ebay και ταυτόχρονα από αυτό εδώ το forum μαθαίνω και για τις ευρωπαϊκές εναλλακτικές.

- VGA το Composite converter ώστε να βγάλω σήμα στην TV από τη VGA Out της κάρτας γραφικών.

- Μετά από συζήτηση με φιλαράκι που έχει φτιάξει ήδη καμπίνα (και συμφορουμίτη εδώ) θα πάρω plexiglass για να βάλω στο εξωτερικό μέρος της οθόνης αντί για γυαλί.

- Μέτρημα για να πάω σε μαραγκό και να πάρω τα ξύλα που λείπουν από την καμπίνα αυτή τη στιγμή (πχ το κομμάτι που φαίνεται ότι λείπει στη φώτο που θα μπουν οι μοχλοί και τα κουμπιά πάνω, στήριξη οθόνης, πλάτη, κτλ κτλ)

- Στολισμός καμπίνας με διάφορα decals, το θέμα δεν το χω σκεφτεί ακόμα αλλά μάλλον κάτι απο street fighter θα είναι ως καμμένος με το είδος.

- ...

- Profit!

To thread θα είναι λίγο work in progress, ελπίζω η καμπινούλα αυτή να είναι το χριστουγεννιάτικο μου δώρο :) Για οποιαδηποτε εξέλιξη θα σας ενημερώνω και φυσικά ότι προτάσεις θέλετε να μου κάνετε ευπρόσδεκτες!

Καλως σας βρήκα λοιπόν! :)
 
Καλή δύναμη :) Πάντως φαίνεται ταλαιπωρημένη από την εικόνα η καμπινούλα σου.
 
Είναι όντως αλλά ευτυχώς είναι καθαρά επιφανειακό το λέρωμα, μάλλον κάτι σοβατίζανε εκεί που την είχαν. Ήδη έχω δοκιμάσει να την καθαρίσω και έχουν φύγει τα περισσότερα λερώματα, σύντομα θα ποστάρω φώτο που θα είναι καθαρή :)
 
Αναμένουμε κάθε στάδιο της "ανάστασης" :D
 
Πω! Γουσταρω ευρημα!!

Ωραιος! Kαλη επιτυχια φιλε με την ανασταση και θελουμε πολλες φωτο!

Μην ξεχνιομαστε :p
 
Φοβερη και κλασικη καμπινα φιλε που σε οποια κατασταση και αν την βρει καποιος απλα δεν χανεται.Ιδια εχω και γω που σιγα σιγα θα την ξαναφερω σπιτι απο εκει που την εχω καθως σε λιγο καιρο τελειωνω το playroom που φτιαχνω και οπως εχω ξαναπει και σε αλλο θεμα ειναι η καμπινα που εχω λιωσει πιτσιρικας και την πειρα απο το μαγαζι που επαιζα μαυτην.Την αφησα οπως ειναι γιατι ετσι γουσταρω με ξεβαμενο χρωμα σε μερικα σημεια με σημαδια απο κλωτσιδια,καμενη απο τσιγαρα και τα μονα που ειναι ολοκαινουργια ειναι μοχλοι,κουμπια,οθονη,hardware κλπ.

Περιμενουμε φωτογραφιες φιλαρακι καθως φτιαχνεις αυτη την κουκλαρα :thumbup:
 
Ωραιος!Kαμπινα πεταμενη κατω απο το σπιτι!Περιμενουμε την συνεχεια!

@metal:θελουμε photos απο την καμπινα σου!!
 
angel_grig είπε:
Ωραιος!Kαμπινα πεταμενη κατω απο το σπιτι!Περιμενουμε την συνεχεια!@metal:θελουμε photos απο την καμπινα σου!!
Μολις τελειωσω το Playroom οπως αναφερω παραπανω γρηγορη και την φερω σπιτι γιατι την εχω εκτος χωριου κουκουλωμενη καλα καλα να μην περναει ουτε κοκος σκονης εννοοιται οτι θα την βγαλω.Ουτε σχεδια ουτε τιποτα μαυρη και ταλαιπωρημενη οπως ηταν με ολη την ρετριλα των 80s και 90s πανω της.
 
Απο δω και περα θα ζητησω να αλαξει το nickname μου απο metalcandyman σε metalbabiniotis:p
 
metalcandyman είπε:
απο metalcandyman σε metalbabiniotis:p

Δεν θα στο συνιστουσα ,γιατι για ποτε θα γινει metalbarbieniotis ,αν κανεις ενα ακομα review ( σαν το ) ,ουτε θα το καταλαβεις ...
 
Nemo είπε:
Δεν θα στο συνιστουσα ,γιατι για ποτε θα γινει metalbarbieniotis ,αν κανεις ενα ακομα review ( σαν το ) ,ουτε θα το καταλαβεις ...
χαχαχαχαχαχαχα καλο αλλα οποιος προλαβε να διαβασει την ιστορια που ηταν πισω απο αυτο το παιχνιδι πριν γιννει edit θα καταλαβε οτι μονο κερδισμενος βγηκα με την ενασχοληση μου εστω για λιγες ωρες με το συγκεκριμενο παιχνιδι ;)
 
Λοιπόν έκανα λίγο research σήμερα, και έχω καταλήξει στα εξής:

- 2 joysticks, 8 buttons το καθένα

- 1up, 2up buttons

- Coin button (ή αυτό, ή θα πάρω κανένα κερματοδέκτη, δε το χω αποφασίσει αυτό)

- 2 κουμπιά για on/off και reset στο PC που θα έχω μέσα, ώστε να μην ανοίγω την καμπίνα συνέχεια, αυτά θα βρίσκονται στο πίσω μέρος της καμπίνας και δε θα φαίνονται.

- 2 κουμπιά στα πλάγια για κάνα pinball

Ξεχνάω κάτι από κουμπιά; Ένα κουμπί για Esc, πχ; Δεν έχω κατεβάσει ακόμα το hyperspin για να δω τι χρειάζεται ώστε να μπαινεις και να βγαίνεις από το κάθε παιχνίδι.
 
Ένα κουμπί για pause και ένα για esc είναι καλό να βάλεις.
 
+ kambia

Mπορεις να βαλεις και συνδυασμο κουμπιων, αλλα δεν το προτεινω.
 
Πρόχειρο mock-up για το πως σκέφτομαι το panel (εγώ είμαι της σχολής ο μοχλός στο δεξί χέρι, αλλά επειδή δεν είναι όλοι περίεργοι σα και μένα, θέλω να έχω ένα κι ένα)

mame_panel.jpg
 
Μια χαρά φαίνεται. Αν και γω (όπως έκανα στην δική μου) θα έβαζα Ρ1 και Ρ2 στο κάθετο ξύλο στην ευθεία με τους μοχλούς
 
Πίσω
Μπλουζα