Αναζήτηση Τίτλου [The Wild Swans]

supersonic

Retro Member
Joined
29 Σεπ 2006
Μηνύματα
132
Αντιδράσεις
6
Ερωτήθηκα πρόσφατα στο blog μου εαν γνωρίζω για ένα anime "Οι δώδεκα μήνες" ,το οποίο λέει ο χρήστης ότι είναι της toei και είναι παλιό ρώσικο παραμύθι.

Μια άλλη χρήστρια απάντησε: 'Αν δεν κάνω λάθος, οι Δώδεκα Μήνες είναι το anime με μια κοπέλα που τ' αδέρφια της μεταμορφώνονταν σε κύκνους και εκείνη έπλεκε κάτι περίεργα πουλόβερ που όταν τα φορούσαν γίνονταν άνθρωποι.'

Σας λέει κάτι;
 
Φίλε, το είχα δεί... ήταν καταπληκτικό... το κακό είναι πως δε θυμάμαι το τίτλο όμως... θα το ψάξω και θα επανέλθω!

Επανήλθα!

Λοιπόν δεν είναι το ίδιο anime. Οι δώδεκα μήνες είναι σοβιετικής παραγωγής έτους 1956 (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Twelve_Months_%281956_film%29) και αφορούν μια μικρή κακομαθημένη πρισγκήπισα που στέλνει την υπηρετριά της το καταχείμωνο στο δάσος για να βρεί κάποια λουλούδια που ανθούν τον Απρίλιο. Η ίδια ιστορία ξαναγυρίστικε το 1980 με γιαπωνέζικη παραγωγή αυτή τη φορά (http://en.wikipedia.org/wiki/Twelve_Months_%281980_film%29).

Η ιστορία με τους κύκνους λέγεται κατά πάσα πιθανότητα "The Swan Princess" by Hans Cristian Andersen (στα ελληνικά πρέπει να είχε κυκλοφορήσει ως το δάσος των κύκνων) και αφορά μια πριγκίπισσα η οποία είχε κάνει συμφωνία με μια μάγισσα να μην μιλήσει καθόλου και να ράψει πουλόβερ για να λυθούν τα μάγια που είχε κάνει στα αδέλφια της, τα οποία τα είχε μετατρέψει σε κύκνους. Χαρακτηριστική σκηνή όταν η μάγισσα κατηγορεί την κοπέλα οτι είναι εκείνη μάγισσα επειδή δεν μιλάει καθόλου και για να το αποδείξει στο κόσμο τσίμπησε τη κοπέλα με μια βελόνα αλλά εκείνη και πάλι δεν ακούστηκε καθόλου. Ορίστε και μία φώτο... Ελπίζω να σε κάλυψα :)

my.php


edit: επειδή αποδεικνύομαι άσχετος δε κατάφερα να εμφανίσω τη φώτογραφία κατευθείαν εδώ... Θα αναγκαστείτε να πατήσετε στο link...sorry.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ιστορια του Αντερσεν λεγεται "Τα 12 βασιλοπουλα που εγιναν κυκνοι". Και το γιαπωνεζικο το εχω δει κ'εγω. Την ιστορια την εχω σε παραμυθι, αυτα των εκδοσεων "Ρεκος". Τα 12 βασιλοπουλα τα ειχε μαγεψει η μητρια τους και την ημερα μεταμορφωνονταν σε κυκνους, ενω την νυχτα επαιρναν την κανονικη τους μορφη. Για να λυθουν τα μαγια επρεπε η αδερφη τους να πλεξει 12 πουλοβερ απο τσουκνιδες και να μην μιλησει οσο επλεκε τα πουλοβερ. Την βασιλοπουλα την παντρευτηκε ενας βασιλιας που την ειχε συναντησει στο δασος οταν αυτη μαζευε τις τσουκνιδες. Ο Βασιλιας δεν ηξερε ομως την ιστορια της. Καποιοι την κατηγορησαν για μαγισσα και θα την εκαιγαν στην πυρα. Αλλα την κρισιμη στιγμη, και ενω την ανεβαζαν στην πυρα, τα αδερφια της-κυκνοι πεταξαν απο πανω της. Αυτη ακριβως τοτε τελειωσε και το τελευταιο πουλοβερ, πεταξε τα πουλοβερ πανω στα αδερφια της και λυθηκαν τα μαγια. Τοτε μπορεσε πια να μιλησει, εξηγησε στο βασιλια τι ειχε συμβει και ζησαν αυτοι καλα κ'εμεις καλυτερα.

Θυμαται κανεις καποια αλλα παραμυθια, που σιγουρα δεν ηταν γιαπωνεζικα, αλλα μαλλον ρωσικα, με αφηγητη. Τα χρωματα ηταν πολυ εντονα, τα σχεδια απλα. Αυτο που θυμαμαι ειναι οτι οι γυναικες των παραμυθιων φορουσαν που φουσκωτα φορεματα και οι ιστοριες ηταν καταπληκτικες.
 
Domniki τελικά εσυ τα θυμόσουνα καλύτερα απο μένα... εγω κάποιες λεπτομέριες δε τις είπα και τόσο σωστά...
 
DeadOrganPlayer είπε:
Domniki τελικά εσυ τα θυμόσουνα καλύτερα απο μένα... εγω κάποιες λεπτομέριες δε τις είπα και τόσο σωστά...
Ειναι επειδη ειχα και το παραμυθακι. Το ειχα διαβασει πολλες φορες :cool:

Οταν ειμασταν μικρα διαβαζαμε παραμυθια. Τωρα αραγε τα παιδια διαβαζουν παραμυθακια?
 
Domniki είπε:
Ειναι επειδη ειχα και το παραμυθακι. Το ειχα διαβασει πολλες φορες :cool: Οταν ειμασταν μικρα διαβαζαμε παραμυθια. Τωρα αραγε τα παιδια διαβαζουν παραμυθακια?
Εννοείται πως όχι Domniki... Δε φταίνε αυτά πάντως γι αυτό...είναι άλλες οι συνθήκες...

Α και να σου κάνω κι εγώ μια διόρθωση αν μου επιτρέπεις... :)

Είναι τα 11 βασιλόπουλα που έγιναν κύκνοι...
 
DeadOrganPlayer είπε:
Α και να σου κάνω κι εγώ μια διόρθωση αν μου επιτρέπεις... :)

Είναι τα 11 βασιλόπουλα που έγιναν κύκνοι...
Σωστος!!!

Μαλλον με μπερδεψαν οι 12 μηνες που ειχαν αναφερθει πιο πανω :animrolleyes:

Οταν ανεβω στο πατρικο μου, θα σκαναρω το παραμυθακι και θα ποσταρω. Ελπιζω να μην με bannαρει ο mod :diablotin:

Σχετικα με τα παραμυθια, περσυ ειχα παει στην εκθεση βιβλιου στην Θεσσαλονικη με την αδερφη μου. Φυσικα πηγαμε στο περιπτερο των εκδοσεων ΡΕΚΟΣ και βρηκαμε ολα τα παλια μας παραμυθια-τρομερα ρετρο. Ο υπευθυνος του περιπτερου τρελαθηκε που τα θυμομασταν ολα και μας χαρισε ενα παραμυθι. Συγκινηθηκαμε παρα πολυ.
 
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας παιδιά..Πάω να μελετήσω τα links.

:)
 
και γω παιδια ψαχνω και τις 2 ταινίες!! αν τις βρει καποιος please ας στείλει pm να τις κατεβασω..
 
Δεν ζηταμε δημοσια να μας δωσουν links με copyrighted υλικο.

Φιλε Sorin ριξε μια ματια στους Κανονισμους Λειτουργιας.
 
μεσω pm φίλε.οκ sorry!
 
Τρομερό παραμύθι!!!Θυμάμαι που το συζητούσαμε με την Domniki πριν από μερικό καιρό.Βασικά δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά τα βασιλόπουλα ήταν 6.Αγγλιστί λέγεται "The Wild Swans",εδώ οι πληροφορίες για την ταινία,εδώ και το σχετικό βιντεάκι. ;)

1.jpg


Μήπως να αλλάζαμε και το όνομα του thread για να μην αχρηστευτεί το θέμα;
 
Ωραίο το videaki candy αλλά η εκδοχή που είχε κυκλοφορήσει σε βιντεοκάσετα στην Ελλάδα ήταν άλλη. Εκεί τα βασιλόπουλα ήταν 11 :)
 
Το συγκεκριμένο της TOEI το οποίο είχα δει σε βιντεοκασέτα στην Ελλάδα ήταν αυτό ακριβώς με τα 6 αδέλφια.Μήπως αναφέρεσαι σε κάποιο άλλο;:whothehell:
 
σιγουρα αναφερεται σε καποιο άλλο γιατι τα αδερφια ειναι 6.τα παιδικό λέγετα WILD SWANS το ψαχνω σαν τρελός ,ειναι πολύ συγκινητικό..το βλεπα συνεχεια μικρός..το χω σταγγλικα μόνο..η ελίζα ειναι το κοριτσι που πλεκει τα πουλοβερ και ματωνει συνεχεια..αν το χει καποιος σε μεταγλωτιση θα του ειμαι ευγνόμων..

απτην άλλη ,το άλλο παιδικό λέγεται 12 μήνες και το χω σε μεταγλωτιση!!μενα κοριτσι που η μητρια και η κορη της το στελνουν μεστα χιονια να κοψει ξυλα και μετα να βρει αγριολούλουδο..και συνανταει τους 12 μήνες..
 
candy είπε:
Το συγκεκριμένο της TOEI το οποίο είχα δει σε βιντεοκασέτα στην Ελλάδα ήταν αυτό ακριβώς με τα 6 αδέλφια.Μήπως αναφέρεσαι σε κάποιο άλλο;:whothehell:
Εκτος απο "τα 11 βασιλοπουλα που εγιναν κυκνοι", υπηρχε και ενα αλλο παραμυθι που αν θυμαμαι καλα λεγοταν "Οι 6 κυκνοι" και ηταν παραλλαγη του κλασικου παραμυθιου του Αντερσεν. Με την πρωτη ευκαιρια που σκαλισω και βρω τα παλια μου παραμυθια, θα ποσταρω φωτογραφιες.
 
Επειδή διαβάζοντας τα post ψιλομπερδεύτηκα με τους κύκνους και τα αδέρφια, σας παραπέμπω στο παρακάτω video που σίγουρα κάποιοι το έχουν αναφέρει και το ψάχνουν:

http://www.youtube.com/watch?v=_aiJdDNK0-Q
 
teleopticus είπε:
Επειδή διαβάζοντας τα post ψιλομπερδεύτηκα με τους κύκνους και τα αδέρφια, σας παραπέμπω στο παρακάτω video που σίγουρα κάποιοι το έχουν αναφέρει και το ψάχνουν:http://www.youtube.com/watch?v=_aiJdDNK0-Q
Καταπληκτικό, ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Με τους δώδεκα μήνες όμως (το γιαπωνέζικο) είχε κανείς τύχη;
 
κατι θα κανω γιαυτο..τοχω θα το βαλω στο youtube:)
 
νομιζω οτι ισως μπορω να βοηθησω. "οι 12 μηνες" ειναι μια ταινια την οποια ειχα δει απειρες φορες οταν ημουν μικρη. εαν λεμε την ιδια:

http://www.youtube.com/watch?v=XLdlZYihRoU&feature=related

πρεπει να ειναι αυτο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα