Αναζήτηση διαφήμισης της Benetton

LadyNaty

RetroActive
Joined
29 Δεκ 2012
Μηνύματα
442
Αντιδράσεις
167
Καλησπέρα σ' όλους τους ρετρομανιακούς.

Ψάχνω μία συγκεκριμένη διαφήμηση της Benetton, πολύ χαρακτηριστική: η διαφήμιση ήταν έντυπη, ολοσέλιδη και είχε δημοσιευτεί μεταξύ του 1984 και του 1985. Απεικόνιζε δύο αγόρια γύρω στα δώδεκα με δεκατρία, έναν λευκό Σοβιετικό (τότε, σήμερα θα ήταν Ρώσος, ή πιο πιθανό, Ουκρανός) ονόματι Φιοντόρ Πεγκρόφ (ή Πετρόφ, δεν θυμάμαι αν ήταν "Γ" ή "Τ") και έναν νεαρό Αφροαμερικανό, ντυμένους βαριά σαν κρεμμύδια (προφανώς με την τότε χειμωνιάτικη κολεξιόν της Benetton), ενώ έκαναν τη χαρακτηριστική χειρονομία που διεθνώς ονομάζεται hi-5.

Η αφίσσα ήταν εμπνευσμένη από ένα αθλητικό γεγονός, ή καλύτερα από τον πανηγυρισμό για τα μετάλλια. Για να γίνω πιο σαφής, έμπνευση της αφίσσας αποτελούσε ο πανηγυρισμός των αλτών του ύψους Gennadiy Avdeenko (ο "αληθινός" λευκός Σοβιετικός, ουκρανικής καταγωγής) και Charles "Tyke" Peacock (ο αληθινός Αφροαμερικανός) που το 1983, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Ελσίνκι, ξέχασαν για λίγο τον ψυχρό πόλεμο, και πανηγύρισαν μαζί υπό τις επεφημίες του πλήθους.

Τεσπά, η αναζήτηση της φωτό στον Γούγλη απέβη άκαρπη. Μήπως έχει κάποιος φυλάξει ένα τεύχος οποιουδήποτε περιοδικού ποικίλης ύλης με τη φωτογραφία αυτή; μπορεί να την ανεβάσει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Lady Naty:) :)
 

NIOBH

RetroMaNiaC
Joined
9 Ιον 2013
Μηνύματα
882
Αντιδράσεις
1.148
Διαφήμιση της Benetton του 1985. Είναι αυτή που ψάχνεις?

benetton 1985.JPG


Πηγή: touristie.com (Histoire de Benetton)


 

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.584
Αντιδράσεις
967
NIOBH είπε:
Διαφήμιση της Benetton του 1985. Είναι αυτή που ψάχνεις?
Με βάση την περιγραφή, δε νομίζω πως χωράει αμφιβολία πως είναι αυτή η διαφήμιση που έψαχνε η LadyNaty
 
Μπλουζα