Αναζήτηση ιστορίας Θείου Σκρουτζ.

serros

RetroN00b
Αντιδράσεις
7
Καλησπέρα σε όλους κι όλες.
Ψάχνω για οποιαδήποτε πληροφορία για μια ιστορία που είχα διαβάσει σε κάποιο από τα περιοδικά που εξέδιδε ο Τερζόπουλος.
Αυτό που θυμάμαι αμυδρά είναι ότι η συμμορία των Λύκων είχε αποκτήσει κάποιο όπλο που έλιωνε και υγροποιούσε όλα τα μέταλλα.
Λόγω της ηλικίας μου, πρέπει να την είχα διαβάσει από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και μετά. Κατά 99% πρέπει να ήταν κάποιο τεύχος του Μίκυ Μάους, αλλά ίσως να ήταν και τα Κλασσικά. Σίγουρα δεν ήταν το Κόμιξ.
Όποιος θυμάται κάτι και μπορεί να με βοηθήσει να εντοπίσω το τεύχος, ας το κάνει αν θέλει, θα είμαι ευγνώμων.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Για να είμαι ειλικρινής έψαξα στο inducks ένα προς ένα τα τεύχη αλλά δεν έβγαλα άκρη, δυστυχώς εμφανίζεται μόνον το εξώφυλλο και η πρώτη σελίδα. Γι' αυτό και είπα να ρωτήσω κι εδώ, μήπως κάποιος θυμάται καλύτερα από εμένα.

The Case of The Scrambled Formula ( 1970)

Στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε ως εξής:
1) Μεγάλο Μίκυ 89 το 1975 με τον τίτλο Η ανακατωμένη εξίσωση
2) Σούπερ Μίκυ 10 το 1986 με τον ίδιο τίτλο
3) Μεγάλο Μίκυ 389 το 2000 με τον τίτλο Η εκρηκτική φόρμουλα

Περισσότερες πληροφορίες:

Ο θείος Σκρουτζ δεν εμφανίζεται σε αυτήν την ιστορία, οπότε μπορεί να είναι μια παρόμοια με τους Mουργολυκους (ή μήπως τους λέγαμε ακόμα Λύκους τότε; ) αλλά ρίξε μια ματιά.

Τελευταία επεξεργασία:
Χαχα…σωστά πριν το 91-92 λεγόταν συμμορία των λύκων. Θυμάμαι μάλιστα που ο Τερζόπουλος είχε κάνει δημοσκόπηση για το αν θα λέγεται συμμορία των λύκων ή των μούργων και επειδή ήταν fifty fifty κατέληξε στο υβριδικό συμμορία των μουργολυκων ή απλά μουργολυκοι.

Ακριβώς έτσι και αναφέρεται σε τεύχη εκείνης της εποχής, όταν ανακοινώθηκε το νέο όνομα, ότι ήταν μια σολομωντια απόφαση ! Και οι δύο πλευρές έμειναν ικανοποιημένες. Προτιμούσα τους λύκους από τους Μούργους, αλλά οι Μούργολυκοί ήταν μια χαρά.

Δυστυχώς δεν είναι αυτή η ιστορία. Σας ευχαριστώ πολύ πάντως για τον χρόνο σας.

Τότε ίσως είναι αυτή η ιστορία;
Metal-meltin' Mob (1967)

Δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους 458 και στo Κλασικά Ντίσνεϋ 88

Όπως και η προηγούμενη ιστορία, έχει Μουργολυκους και συσκευή που λιώνει μέταλλα, αλλά αυτή έχει και τον Σκρουτζ.

Τελευταία επεξεργασία:
Κατά 99% αυτή είναι! Μου θυμίζει πολλά η εικόνα, πρέπει να είχα τα Κλασικά #88 διότι τα άλλα δεν ταιριάζουν ηλικιακά.
Χίλια ευχαριστώ φίλε μου!

Πίσω
Μπλουζα