Καταρχήν, για όσους δεν ξέρουν τι είναι το chatgpt, είστε πολύ τυχεροί. Το όνομα το άκουσα για πρώτη φορά πριν από περίπου ένα χρόνο και μέχρι σήμερα δεν το έχω ψάξει ποτέ και δεν σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω. Σαν να μην ήταν αρκετά κακό που κάθε μαθητής το χρησιμοποιεί για την εργασία του επειδή αρνείται να χρησιμοποιήσει τον εγκέφαλο που ήρθε δωρεάν με το κεφάλι του (ή τουλάχιστον ό,τι έχει απομείνει από αυτόν τον εγκέφαλο επειδή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του σε ζελέ), σαν να μην ήταν αρκετά κακό που η AI κρύβεται παντού, παρόλο που τα "Terminantor", "I Robot" και "Matrix" μας προειδοποίησαν για αυτό, σαν να μην ήταν αρκετά κακό που το youtube πλημμύρισε από ψεύτικα τρέιλερ, τραγούδια, σενάρια κ.λπ. όλα φτιαγμένα από AI, τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε μακριά από ρετρό χώρους.
Και πριν φτάσω στο κύριο θέμα, λυπάμαι που αυτό που θα πω μπορεί να ακούγεται ως κριτική, αλλά πιστέψτε με, είναι περισσότερο μια παράκληση για να αποφευχθούν τα λάθη και δεν σκοπεύω να προσβάλω κανέναν. Παρατήρησα ότι σε μερικές αναρτήσεις, ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν το chatgpt για να απαντήσουν σε ερωτήσεις άλλων χρηστών που αναζητούν τίτλους ρετρό. Ξέρω ότι γίνεται για να βοηθήσουν, αλλά τουλάχιστον PLEASE ψάξτε στο google τα αποτελέσματα και, εάν δεν μπορείτε να τα επαληθεύσετε, μην αντιγράψετε και επικολλήσετε τις ασυναρτησίες που παράγει η τεχνητή νοημοσύνη. Έψαξα στο google το "Πόπη και οι θησαυροί της" σε τρεις γλώσσες και δεν φαίνεται να υπάρχει τηλεοπτική σειρά, ταινία, βιβλίο, κόμικ ή κάτι τέτοιο με αυτόν τον τίτλο ή κάτι παρόμοιο. Υπάρχουν ορισμένες διαδικτυακές επιχειρήσεις με αυτό το όνομα, αλλά αυτό είναι όλο. Το πιο κοντινό είναι το βιβλίο «Dot and her treasures» και δεν έχει καμία σχέση με το τι υποτίθεται ότι είναι αυτή η τηλεοπτική σειρά. Είναι προφανές ούτως ή άλλως ότι το AI κάνει αχτάρμα συνδυάζοντας τις λέξεις των αρχικών δημοσιεύσεων με ό,τι άλλα δεδομένα επιλέξει. Δεν ξέρω πόσο καλό είναι το AI για τη δημιουργία εκθέσεων ή άλλων κειμένων (προσωπικά δεν θα το εμπιστευόμουν να γράψω ούτε μια γραμμή), αλλά ως μηχανή αναζήτησης φαίνεται να κάνει γελοία δουλειά. Είτε αυτή η τηλεοπτική σειρά που βρήκε το chatgpt είναι το πιο σπάνιο πράγμα στον κόσμο είτε το chatgpt μας δουλεύει.
Το ίδιο ισχύει και για αυτό το thread εδώ:
https://retromaniax.gr/threads/Θα-με-βοηθησετε-να-βρω-μια-παιδικη-ταινια-Στοιχεια-που-θυμαμαι.31732/
Αν ο χρήστης που το ξεκίνησε το είχε βάλει στο σωστό φόρουμ, μπορεί να το είχα απαντήσει νωρίτερα καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ζητά αυτό το καρτούν. Αλλά όσο για την άλλη απάντηση, έψαξα στο google "Η περιπέτεια του Τζεμ και της Σοφίας" / "The Amazing Adventures of Jem and Sophia" και για άλλη μια φορά δεν υπάρχουν. Στην πραγματικότητα, ακόμη και πριν το googlάρω, μπορούσα να δω ότι αυτοί οι τίτλοι ήταν ξεκάθαρα ψεύτικοι, όπως πολλοί από αυτούς τους αυτοσχέδιους τίτλους AI που εμφανίζονται παντού.
Επομένως, παρακαλώ, για το όνομα του θεού όπως λένε, αποφύγετε να βάλετε οποιοδήποτε αποτέλεσμα AI προτού ελέγξετε ότι είναι λογικό και πραγματικό. Η τηλεοπτική σειρά αυτού του thread ελπίζουμε να βρεθεί από κάποιον χρήστη κάποια στιγμή. Δεν ξέρω πολλά για τις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές και αυτή δεν μου λέει τίποτα, αλλά κάποιος θα τo βρει.
Ήταν κάτι που έπαιζε στην Ερτ; Μπορεί να είναι διασκευή κάποιου ελληνικού βιβλίου. Θα δούμε.