Αναζήτηση παιχνιδιών (ΕΟΚ, Europa 1992)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Mikkael Sin
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Mikkael Sin

RetroN00b
Αντιδράσεις
5
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Ψάχνω από καιρό τα παιχνίδια ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) και Europa 1992. Το 2ο δεν το γνωρίζω καν, το είδα τυχαία σε παλιά φωτογραφία της ΕΠΑ. Το 1ο το έπαιζα στο σπίτι μιας ξαδέρφης μου, η οποία είχε και τον "Άγιο" που είδα εδώ μετά από άπειρα χρόνια και συγκινήθηκα.

Σε ότι αφορά το ΕΟΚ πρέπει να είναι αρχών δεκαετίας '80 μιας και το παίζαμε στα mid 80's ενώ η Ευρώπη είχε ακόμα 12 χώρες κι εμείς το ωραίο εθνικό μας νόμισμα. Υπάρχει καμία πιθανότητα να ξέρουμε εταιρία, αν υπάρχει δυνατότητα να το βρω κάπου κλπ; Πρόσφατα το είδα σε μια αγγελία και τα 100? που ζητούσε ο κάτοχος δεν ήταν τεράστιο θέμα. Αντίθετα, το κουτί της κακιάς ώρας, η έλλειψη οδηγιών και κάποιων καρτών-χρημάτων, ήταν.

Το ίδιο ισχύει και για το Europa 1992. Ενδιαφέρομαι να το αγοράσω κι ας μην το ξέρω. Τα παιχνίδια αυτά μας είχαν προσφέρει πολλά, τα οποία βρήκαμε και μπροστά μας όταν ενηλικιωθήκαμε.

Ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ. Το europe loto το θυμάται κανείς να μου πει τι παίζει;

Καλησπέρα και καλώς ήρθες Mikkael Sin!

Πληροφορίες για το "ΕΟΚ" θα βρεις εδώ.

Γενικότερα, δες και το θέμα Παιχνίδια Ε.Π.Α, όπου εκεί θα βρεις και κάποιες αναφορές στο Europa 1992.

Για το Europe Lotto, δυστυχώς δεν έχω κάποιες πληροφορίες...

Έχε τα μάτια σου ανοιχτά και σε παλαιοπωλεία αλλά και στο Internet στα κατάλληλα on-line μαγαζιά, μήπως και πετύχεις κάποιο. Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε το συναίσθημα του να κρατάς στα χέρια σου παιχνίδια με τα οποία έπαιζες μικρός, μετά από 30+ χρόνια.

Απλά, το retromaniax δεν είναι χώρος αγοραπωλησεων, αλλά χώρος ανταλλαγής αναμνήσεων και θα χαρούμε να σε δούμε να συμμετέχεις στα όποια θέματα σε ενδιαφέρουν.

:)

Ευχαριστώ!

Γνωρίζω οτι δεν είναι χώρος αγορών και δεν είχα καμία πρόθεση να "προσβάλω". Δυστυχώς δεν έχω βρει κάτι online εκτός από την περίπτωση που περιέγραψα πιο πάνω. Και καθώς ζω στην επαρχία, δεν υπάρχει δυνατότητα να επισκεφτώ το Μοναστηράκι για παράδειγμα, τουλάχιστον όχι άμεσα. Παρεμπιπτόντως, στα Γιάννενα δεν πρέπει να έχει μείνει ούτε ένα παλιό παιχνιδάδικο και είναι κρίμα...

Σε ότι αφορά το ΕΟΚ από το σύνδεσμο που παραθέτεις, πιθανόν είναι προηγούμενη ή επόμενη έκδοση απ' αυτό που έχω υπόψη μου. Τα πεδία στα οποία μπορούσε να μετακινηθεί το πιόνι ήταν στρόγγυλα και νομίζω πως ο χάρτης ήταν περισσότερο ακριβής :)

Η αναφορά στο europa 1992 ήταν αυτή που είχα υπόψη μου. Δε λέει κάτι για το παιχνίδι αυτό καθαυτό.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Αν ξέρει λεπτομέρειες και κάποιος άλλος, ας γράψει.

Είμαι λάτρης των 80's και το συγκεκριμένο φορουμ είναι εξαιρετικό! Αξίζουν "μπράβο" σε όλους. Ελπίζω να τα λέμε :)

Καμία "προσβολή" δεν έγινε! :)

Το έγραψα μόνο και μόνο να μη "ξεφύγει" η συζήτηση, σε ότι αφορά απαντήσεις του στυλ "πόσα δίνεις", "τόσα το δίνω" κλπ. ;)

Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος να φωτίσει περισσότερο τα πράγματα πάνω στα επιτραπέζια που αναζητάς... Τόσοι γερόλυκοι έχουμε μαζευτεί εδώ μέσα... :D

Πίσω
Μπλουζα