Αναζήτηση παλιών κονσολών

Retalliator

RetroN00b
Joined
23 Φεβ 2008
Μηνύματα
5
Αντιδράσεις
0
Χαιρετώ το φόρουμ!

Αποφάσισα να αρχίσω να συλλέγω παλιές κονσόλες και αγαπημένα παιχνίδια. Έχω βάλει στο μάτι συγκεκριμένα το N64 και το Saturn. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Στο amazon ενώ τα βρίσκω σε πολύ καλές τιμές, τις κονσόλες δεν τις στέλνουν Ελλάδα, μόνο τα παιχνίδια. Ένα μαγαζί που βρήκα και έχει τις κονσόλες στην Αθήνα τις πουλάει πάρα πολύ ακριβά.

Γνωρίζετε που μπορώ να βρω στην Αθήνα κάποιο μαγαζί που να πουλάει σε λογικές τιμές? Θέλω να αποφύγω τις αγγελίες για την ώρα.
 
ebay μονοδρομος
 
οπως ειπε και ο wally ebay..εκτος και αν κανεις τιποτα εξορμησεις σε ξεχασμενα μαγαζια που ισως να εχουν ακομα κονσολες/παιχνιδια κτλ(αν και πολυ δυσκολο αυτο καθως οι συλλεκτες εχουν φροντισει προ πολλου να τα βρουν αυτα τα μαγαζια)...οποτε ebay
 
δεν υπαρχουν πια ξεχασμενα μαγαζια...
 
ναι σωστα αλλα μιλαω πιο πολυ για επαρχια...επειδη απο επαρχια ειμαι κατι ειχα βρει εγω εδω γιαυτο το ειπα!!
 
Ψάξε και τίποτα από φίλους, φίλους φίλων και γνωστούς γνωστών, αγγελίες παιχνιδιών σε διάφορα site και εφημερίδες κλπ. Εχω 25+ κονσόλες και τουλάχιστον τις μισές από αυτές ή μου τις χαρίσανε διάφοροι ή έγινε κάποια ανταλλαγή με άλλα αντικείμενα. Γενικώς δεν έχω ξοδέψει και πολλά για το retro gaming (και δεν έχω αγοράσει ποτέ κάτι online) αλλά σε αυτό βοηθάει και το ότι μαζεύω κονσόλες (hardware) όχι τόσο παιχνίδια (έχω δηλαδή λίγα παιχνίδια σε κάθε κονσόλα).
 
Μηχανηματα σε καλες τιμες και προπαντως λειτουργικα με εγγυηση (το τονιζω αυτο) εχει το console club Ηρακλειου. Μπορεις να βρεις και σε αγγελειες μηχανηματα, δες μεγαλα φορουμς κοινωνικης δικτυωσης / γενικης θεματολογιας, το N64 πχ βρισκεται αρκετα ευκολα και φτηνα. Και να θυμασαι, σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις κανε παζαρι.
 
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις απαντήσεις. Πήρα τηλ το Console Club φίλε Getta Robo και όντως τα έχουν σε πολύ πιο νορμαλ τιμές. Όταν πληρωθώ θα τους κάνω μία επισκεψούλα... χεχεχε :D
 
Αυτο που σε ενδιαφερει πρωτιστως, μαζι με την τιμη φυσικα, ειναι η ορθη λειτουργικοτητα των μηχανηματων. Θα βρεις παρα πολλα καταστηματα οπου διαφημιζουνε οτι πουλανε ρετρο προιοντα, αλλα σχεδον ολα ειναι μεταπωλητες μεσω του ebay, με τεραστιο καπελο τιμολογησης μαλιστα.

Αν το καταστημα που περιγραφεις παραπανω, ειναι αυτο που διαφημιζει οτι παιχνιδι κυκλοφορησε πριν απο το 2009 ως "ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ-ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ", μην περασεις ουτε απεξω, πολλα απο αυτα ειναι χαλασμενα/ανεπαρκτος κατασκευασμενα και θα σου μεινουνε τα μηχανηματα στο χερι.
 
Χαχαχα, για το ίδιο μαγαζί μιλάμε φίλε μου. Γενικότερα έχει κακό όνομα στην πιάτσα, με όσους έχω μιλήσει δεν έχουν κάτι θετικό να πουν. :D
 
Oπως ειπε και ο Wally το ebay ειναι μονοδρομος..

Imgema είπε:
. Εχω 25+ κονσόλες και τουλάχιστον τις μισές από αυτές ή μου τις χαρίσανε διάφοροι ή έγινε κάποια ανταλλαγή με άλλα αντικείμενα. Γενικώς δεν έχω ξοδέψει και πολλά για το retro gaming (και δεν έχω αγοράσει ποτέ κάτι online) αλλά σε αυτό βοηθάει και το ότι μαζεύω κονσόλες (hardware) όχι τόσο παιχνίδια (έχω δηλαδή λίγα παιχνίδια σε κάθε κονσόλα).
Καλα βρε παιδια που τους βρισκετε όλους αυτους που σας χαριζουν?γιατι,αν δεν πετυχεις τιποτα σε κανενα καδο ανακυκλωσης (ασε που και εκει σε κυνηγανε) χωρις ebay kaput...
 
Μια χαρα ξεχασμενα μαγαζια υπαρχουν στην επαρχια αλλα οποιος πει οτι τα ξερει λεει παραμυθια της χαλιμας και μονο τυχαια αν τα βρει καποιος και αν του κατσει καμια καλη φαση.Επισης εδω που μενω εγω και στης γυρω περιοχες μια ζωη ασχολουμαι με τα videogames αλλα δεν εχω δει να χαριζει καποιος ουτε καλωδιο οχι κονσολα η παιχνιδι.Αλλος καποτε δεν εδεινε σπασμενο και διαλυμενο joystic απο Αtari 2600 σιγα να μην εδεινε κονσολα.Το να να κατσουν ομως καποιες ευκαιριες μια,δυο φορες στο τοσο δεν ειναι απιθανο.Εγω στην μια περιπτωση πηρα ενα game cube ασημι με ενα gamepad και 7 παιχνιδια πραγματικα ολοκαινουργια λες και βγηκαν απο το κουτι 80 ευρω και 2 Dreamcast με 3,4 gamepads και 2 VMU 50 ευρω και εχω γραψει καπου εδω μεσα αυτες της περιπτωσεις.Αυτα ομως δεν συμβαινουν καθε μερα και ουτε υπαρχουν ατομα να χαριζουν πραμα.Ο κοσμος χει ξυπνηση και λιγο πολυ ολοι ξερουν τι εχουν στην κατοχη τους που ακομα και 5 ευρω να βγαλουν που λεει ο λογος οπως σκεφτονται κερδος ειναι.
 
metalcandyman είπε:
Ο κοσμος χει ξυπνηση και λιγο πολυ ολοι ξερουν τι εχουν στην κατοχη τους που ακομα και 5 ευρω να βγαλουν που λεει ο λογος οπως σκεφτονται κερδος ειναι.
σωστο αυτο.Παλια και εδω στην περιοχη μου τα παιδια εδιναν κασετες για snes ετσι γιατι δεν τις ηθελαν πλεον.Τωρα ομως ολοι με χρηματα.Παντως για ξεχασμενα μαγαζια οπως ειπα υπαρχουν στην επαρχια(λιγα βεβαια) αλλα και στην αθηνα εγω βρηκα μαγαζι και πηρα πριν 4 μερες ολοκαινουργια σε πολυ καλη κατασταση τα erthworm jim 1-2 και mickey mania για snes(πληρη με κουτια manual κτλ) σε πολυ καλη τιμη
 
Εμένα μου χάρισε πριν μερικά χρόνια ένας φίλος SNES με το ΜΚ3, αλλά έχει κάποιο πρόβλημα με τα χρώματα. Πάντως γενικά αν κάποιος δεν πολυασχολείται απλά τα πετάει η τα χαρίζει.
 
Για κονσόλες δεν νομίζω να συμφέρει το ebay γιατί είναι ακριβά τα μεταφορικά και στα μαγαζιά μην πας καθόλου, καλύτερα ψάξε σε αγγελίες όπως εδώ

http://www.gameover.gr/forum/%CE%A0%CF%89%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.21.html?page=1

http://www.xe.gr/eleytheros-xronos/video-games,85064.html

μπορείς να βρεις κονσόλες σε καλές τιμές γιατί λόγω κρίσης δεν υπάρχουν πλέον πολλοί αγοραστές.

Μετά για παιχνίδια απο ebay και απο δημοπρασίες που πετυχαίνεις καλές τιμές, μόνο να κοιτάς ταυτόχρονα και πόσο κανει οτι θες όταν το πουλάνε άμεσα γιατί κάποιες φορές στις δημοπρασίες οι τιμές παραφουσκώνουν.
 
Kαι ομως φιλε tupamaro γιατι πχ να παρω το snes απο τον Ελληνα αφου απο τον Αγγλο εδω πχ http://www.ebay.co.uk/itm/Super-Nintendo-SNES-console-Control-Set-boxed-complete-/330839991913?pt=UK_VideoGames_VideoGameConsoles_VideoGameConsoles&hash=item4d0799a669το παιρνω στην ιδια τιμη με τα μεταφορικα ,ειναι boxed και βλεπω την πραγματικη φωτο του αντικειμενου και οχι stock φωτο..ε ειναι δυνατον να μην το παρω απο το ebay(και εβαλα ενα τυχαιο παραδειγμα...)
 
Γενικα οι τιμες στην Ελλαδα εχουν πεσει, δηλαδη εαν δεν ψαχνεις κατι σπανιο (π.χ. την γιαπωνεζικη εκδοση, με το πρασινο λογοτυπο που επαιζε PAL παιχνιδια και κυκλοφορησε στη Συγκαπουρη) τοτε τις απλες που κυκλοφορουσαν στην Ελλαδα τις βρισκεις με 25-30 ευρω. Λιγο ψαξιμο και θα τα βρεις ολα.

ΕDIT: εαν θες να σου στειλω πμ με τις τιμες που παιζουν αυτα τα πραγματα, μην δωσεις αδικα περισσοτερα χρηματα. Δεν μπορω να γραψω δημοσια για μαγαζια, αν και λιγο πολυ ολοι τα ξερουν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mike είπε:
Γενικα οι τιμες στην Ελλαδα εχουν πεσει, δηλαδη εαν δεν ψαχνεις κατι σπανιο (π.χ. την γιαπωνεζικη εκδοση, με το πρασινο λογοτυπο που επαιζε PAL παιχνιδια και κυκλοφορησε στη Συγκαπουρη) τοτε τις απλες που κυκλοφορουσαν στην Ελλαδα τις βρισκεις με 25-30 ευρω. Λιγο ψαξιμο και θα τα βρεις ολα.ΕDIT: εαν θες να σου στειλω πμ με τις τιμες που παιζουν αυτα τα πραγματα, μην δωσεις αδικα περισσοτερα χρηματα. Δεν μπορω να γραψω δημοσια για μαγαζια, αν και λιγο πολυ ολοι τα ξερουν.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, όποτε έχεις χρόνο σε παρακαλώ στείλε μου PM.
 
angel_grig είπε:
Kαι ομως φιλε tupamaro γιατι πχ να παρω το snes απο τον Ελληνα αφου απο τον Αγγλο εδω πχ http://www.ebay.co.uk/itm/Super-Nintendo-SNES-console-Control-Set-boxed-complete-/330839991913?pt=UK_VideoGames_VideoGameConsoles_VideoGameConsoles&hash=item4d0799a669το παιρνω στην ιδια τιμη με τα μεταφορικα ,ειναι boxed και βλεπω την πραγματικη φωτο του αντικειμενου και οχι stock φωτο..ε ειναι δυνατον να μην το παρω απο το ebay(και εβαλα ενα τυχαιο παραδειγμα...)
80 ευρώ μου φαίνεται καπως ακριβό, το έχω πετύχει τώρα τελευταία χωρίς κουτί σε αγγελία με 30 ευρώ.Πιστέυω για κονσόλες καλυτερα απο αγγελία, εγώ απο εκεί τα έχω πάρει όλα με πολύ καλές τιμές.
 
Παρεμπιπτόντως ρε παιδιά έχω ένα μήνα που ψάχνω για Ν64(στο κουτί κομπλέ) στο ebay και οι τιμές είναι κάπως υψηλές νομίζω και θα ήθελα τη γνώμη σας. Μαζί με τα μεταφορικά βγαίνει γύρω στα 70 ευρώ χωρίς παιχνίδι. Έχω δει και κάτι bundle σε δημοπρασία με 15 παιχνίδια, επεκτάσεις μνήμης και δε συμμαζεύεται αλλά αυτά είναι απλησίαστα. Σχεδόν 200 ευρώ. Συγγνώμη αλλά για μτχ κονσόλα πολλά μου φαίνονται. Τέλος, μήπως έχει κανείς υπόψην του κανένα μαγαζί εδώ στη Θεσσαλονίκη που να πουλάει τέτοια παλιά μηχανήματα? (πείτε μου σε pm εν ανάγκη). Στο Console Club πηγα (για 2η φορά) πριν 2 μήνες και χάζεψα. Το μαγαζί έχει επεκταθεί πολύ και είδα και παιχνίδια και για 32x...
 
Πίσω
Μπλουζα