Αναζήτηση τίτλου: Χλωροφύλλη - Clorofilla dal cielo blu (1984)

Η σειρα παιχτηκε στην Ελλαδα πριν το 1990 - (1987 - 1988) - το θυμαμαι γιατι τοτε εφυγα απο την Ιταλια κ ηρθα εδω, αλλα δυτυχως ηταν μεταγλωττισμενο στα Ελληνικα κ δεν το καταλαβαινα τοτε.

 


Στην Ιταλια το εβλεπα κανονικα πιο πριν.


 


Απιστευτη σειρα κ απιστευτα παιδικα χρονια!!
 
Χαιρετώ την παρέα.

Πριν λίγες ημέρες συνέδεσα το βίντεο με τον υπολογιστή και ξεκίνησα να ψηφιοποιώ βιντεοκασέτες. Σε μία από τις πιο παλιές που είχαμε στο σπίτι, βρήκα μέσα παιδικές σειρές, που προφανώς είχαν γράψει οι γονείς μου για να με κρατάνε απασχολημένο :p . Τα περισσότερα που περιείχε, ήταν ασπρόμαυρα από το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Για να μην τα πολυλογώ, μεταξύ άλλων, βρήκα και ένα ολόκληρο επεισόδιο της χλωροφύλλης. Το ανέβασα στο YouTube για να το δει όποιος ενδιαφέρεται.

Πλέον ύστερα από τόσα χρόνια, έχουν βρεθεί πολλά παλιά ευρήματα, όμως όσο και αν έψαξα, δεν βρήκα κάπου να σώζεται κάποιο επεισόδιο της χλωροφύλλης. Ούτε καν το opening δεν βρήκα, γι' αυτό είπα να το αναφέρω, μιας και λογικά θα το ψάχνουν λίγοι, όμως αυτοί οι λίγοι θα χαρούν όταν ξανακούσουν το τραγουδάκι της εισαγωγής :)

Κάνω copy / paste και την περιγραφή που έχω βάλει:

Το παρόν επεισόδιο ανήκει στην ιταλική σειρά του 1984 «Clorofilla dal cielo blu», η οποία βασίστηκε στο βιβλίο της Pitzorno Bianca που έχει κυκλοφορήσει από την εκδοτική «Mondadori».

Στο imdb έχει περαστεί με τον γερμανικό τίτλο «Chlorofilla vom blauen Himmel», όμως πρόκειται για την ίδια σειρά. Στην αρχή του επεισοδίου βλέπουμε τον τίτλο «Chlorophylle venue du ciel», προφανώς επειδή το προμηθευτήκαμε από την Γαλλία.

Η σειρά πρέπει να έπαιζε στην ελληνική τηλεόραση κατά τα τέλη της δεκαετίας του '80 (1987-1988). Το επεισόδιο ανεσύρθη από μία ξεχασμένη βιντεοκασέτα που είχαν γράψει οι γονείς μου εκείνη την περίοδο για να έχω να βλέπω «παιδικά». Γλίτωσε από τα σκουπίδια επειδή κρατούσα όσες κασέτες είχαμε στο σπίτι, για να τις περάσω κάποια στιγμή στο μέλλον σε ψηφιακή μορφή, όπως και έγινε εν τέλει.

Όποιος γνωρίζει τους ηθοποιούς που έδωσαν τις φωνές του, ας μου στείλει ένα μήνυμα για να τους προσθέσω.
[video=youtube;8B5-BcyGs0c]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κάνω bump για update. Μέχρι τώρα νόμιζα πως το βιντεάκι ήταν από την πηγή ασπρόμαυρο, όμως βλέπω πως διάφορες βιντεοκασέτες που περιείχαν εκπομπές που θυμόμουν έγχρωμες, είναι πλέον ασπρόμαυρες. Αρχίζουν πλέον και απομαγνητίζονται απ' ό,τι φαίνεται σιγά σιγά. Επομένως Είναι πολύ πιθανόν να έπαιξε και η χλωροφύλλη σε έγχρωμο και απλά να διασώθηκε σε Α/Μ.

Τουλάχιστον το βίντεο βρίσκεται με τον χ/ψ τρόπο, και ο ήχος που είναι ο πιο σημαντικός έχει ανέβει online, επομένως μικρό το κακό.
 
Η ασπρόμαυρη απεικόνιση είναι μάλλον επειδή η εγγραφή ήταν SECAM και το αναπαράγεις σε σύστημα PAL
 
Θα μπορούσε, γνωρίζω μόνο τα βασικά από αυτά. Από την άλλη όμως, βλέπω πως σε άλλη βιντεοκασέτα αντίστοιχης περιόδου, στην αρχή είναι Α/Μ και δίνει σήμα μόνο από το ένα ηχείο, λίγο αργότερα δίνει και από το δεύτερο, ενώ λίγο αργότερα γίνεται έγχρωμο. Και αυτό στην μέση, χωρίς να πεις ότι γράφτηκε ξέρω γω το ένα κομμάτι με μία ρύθμιση και το υπόλοιπο με μία άλλη. Για το ιστορικό, ένα βίντεο είχε το σπίτι εκείνη την περίοδο, επομένως όλες οι εγγραφές είχαν γίνει από το ίδιο σύστημα.
 
Με προβλημάτισε λίγο η απάντηση επειδή δεν έβγαζε τόσο νόημα να χαθούν μόνο τα χρώματα, και έκατσα και έκανα κάποιους πειραματισμούς. Εν ολίγοις, έφτασα στο συμπέρασμα πως οι παλιές εγγραφές της ΕΡΤ, παίζουν έγχρωμες με κάποιες SECAM ρυθμίσεις. Ό,τι άλλο είχα γράψει, από οποιοδήποτε κανάλι σε οποιαδήποτε περίοδο, παίζει κανονικά σε PAL. Μόνο κάποια παλιά της ΕΡΤ θέλουν SECAM για να παίξουν έγχρωμα.

Άντε τώρα να ξαναβρώ την κασέτα για να την περάσω έγχρωμη. Κάπου θα την έχω καταχωνιασμένη.
 
Καλη επιτυχια!
 
Πίσω
Μπλουζα