Αναζήτηση τίτλου από "ρετρό" βιβλίο: Ο Αφρός των ημερών (Boris Vian)

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.400
Αντιδράσεις
5.946
Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διάβασα γύρω στο '91 -΄92 και ψάχνω από τότε τον τίτλο του ώστε να το αγοράσω. (Το είχα δανειστεί). Ρώτησα και μια φίλη μου που έχει βιβλιοπωλείο αλλά δεν μπόρεσε να με βοηθήσει. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που ο άντρας μαζεύει μανιωδώς βιβλία του Ζαν-Σολ Παρτρ (παρωδία του Ζαν-Πολ Σαρτρ) και πολλοί έχουν στο βιβλίο καρδιοβγάλτες. Στο τέλος περικυκλώνουν τον πρωταγωνιστή 5-6 αστυνομικοί που έχουν πιτσιλωτές και που όλους ο αρχιφύλακας τους αποκαλεί Ντούγκλας. Αυτός έχει μια μπασκινοσκοτώστρα και έναν ισχυρό καρδιοβγάλτη και ο αρχιφύλακας του λέει:γιατί δεν χρησιμοποιείτε την σκοτώστρα σας; Και μετά, τραβήξτε, Ντούγκλας! Και τραβάνε και οι 5 μαζι, και ο πρωταγωνιστής πέφτει νεκρός! Α! Και πριν δολοφονεί τον Ζαν-Σολ Παρτρ με έναν καρδιοβγάλτη.
 
Τον "Αφρό των ημερών" μήπως λες;
 
Δεν ξέρω, μπορεί να ναι μετά από τόσα χρόνια δεν θυμάμαι, είναι κι αυτό μια αρχή, ευχαριστώ!
 
Γενικα δεν μου πολυαρεσει να απανταω στον εαυτο μου, αλλα αφου κινησα γη και ουρανο να βρω το βιβλιο αυτο στα αγγλικα η στα ελληνικα (ειναι εξσντλημενο και στιςς δυο γγλωσσες).το πηρα στα γαλλικα, editione speciale sous coffret.με τα λιγα γαλλικουλια μου μονο ειναι πραγματικο αριστουργημα! Φυσικα διαβασα το αγαπημενο μουκεφαλαιο, με την μπασκινοσκοτωστρα.(tue-fliques).επισης προσφατα το γυρισαν ταινια και φτιαξαν ενα αληθινο pianocktail για τις αναγκες της ταινιας.φυσικα η ταινια ειναιγ γαλλικη aux francais s`il vous plait.σ αυτους που αρεσει η καλη γαλλικη λογοτεχνια συστηνω ανρι τρουαγια οι ηγκλετιερ και η αραχνη και αν μπορειτε στα γαλλικα, θεου θελοντος και capital controls επιτρεποντς.arrache-coeur!
 
Τελικά ποιος είναι ο τίτλος του βιβλίου ? :)
 
Ειναι ο αφρος των ημερων του μπορις βιαν.l ecume du jours de boris vian.froth on the daydream by boris vian.στα αγγλικα 800 (!) Λιρες καινουριο 30 λιρες μεταχειρισμενο ενω ολοκαι ουριο απο γαλλια με το βιβλιαρακι της ταινιας 17 λιρες.
 
To πέτυχα τυχαία πριν κανά μήνα στο βιβλιοπωλείο απέναντι από το Γαλλικό Ινστιτούτο. Κάτω από 10 Ευρώ αν θυμάμαι καλά. Η ιδέα για το pianocktail είναι μεγαλειώδης και θα ήταν υπέροχο αν κάποιος μπορούσε να το εφαρμόσει κανονικά. Θα χρειαζόταν ιδιαίτερα περίπλοκο software και τη συνδυασμένη γνώση γαστρονόμων, μουσικολόγων, ψυχολόγων και αρκετών ακόμα ειδικοτήτων για να συνδυάσεις γεύση με ακοή.
 
Φτιάξανε ένα αληθινό pianocktail για τις ανάγκες της ταινίας σύμφωνα με το βιβλιαράκι!Μπορείς πολύ εύκολα να παραγγείλεις το dvd της ταινίας από το γαλλικό amazon. Απλώς με τα φτωχά μου γαλλικούλια σίγουρα δεν θα καταλάβαινα τίποτα, και αμφιβάλλω αν θα είχε πχ αγγλικούς υπότιτλους! Εδώ βλέπετε ένα απόσπασμα από το αγαπημένο μου κεφάλαιο του βιβλίου, αυτό στο οποίο εμφανίζεται η περίφημη μπασκινοσκοτώστρα και πεθαίνει ο πρωταγωνιστής, αφού τραβάνε οι αστυνομευτές με τους πιτσιλωτές τους. Όπως βλέπετε αυτό το βιβλίο έχει πολλές "φτιαχτές" λέξεις και είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταφραστεί και χαίρομαι ιδιαιτέρως που δεν έχω να το μεταφράσω εγώ! Επίσης το βιβλίο αυτό μου ήρθε μόλις σήμερα και το προηγούμενο μου αντίτυπο το δάνεισα σε μια φίλη και ακόμα! Ηθικόν δίδαγμα:μην δανείζετε τα πράγματα σας, ειδικά εργαλεία και πράγματα που χαλάνε εύκολα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
IMG_20161225_0001.jpg κι εδώ βλέπουμε από το βιβλιαράκι της ταινίας το pianocktail όπου λέει ότι δεν είναι απλό ντεκόρ της ταινίας, αλλά δουλεύει κανονικά! Τι σου είναι αυτοί οι Γάλλοι! (Τελικά μου το επέστρεψε η φίλη μου που την κακολογούσα!) καλά Χριστούγεννα σε όλους!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα