Αναζήτηση τίτλου βιβλίου

Cathy

Retro Member
Joined
23 Σεπ 2012
Μηνύματα
127
Αντιδράσεις
29
Ψάχνω ένα κάποτε σχετικά δημοφιλές βιβλίο που έχει να κάνει με την μεγάλη κριση του 1929. Μοιάζει λιγο με το Ἔνα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρουκλιν᾽. Η ηρωιδα ειναι νεα γυρω στα 18 και θελει να σπουδασει αλλα παντρευεται ένα καλο παιδί απο την γειτονιά αλλά δεν τα πάνε καλά και δεν βγαίνουν με τα λεφτά. Τότε η κοπέλα ή αρχίζει να σπουδάζει ή να παρακολουθεί κάποια μαθήματα στο πανεπιστήμιο δεν θυμαμαι επειδη την συμπάθησε ο καθηγητής με τον οποιο κατι παιζοταν απο παλιά αλλά εκείνη παντρευτηκε τον άλλο. Με το καθηγητή έχουν κάποια σχεση και νομίζω στο τέλος η κοπέλα αποφασιζει να χωρίσει, να βρει δουλειά και να σπουδάσει. Θυμάστε τιτλο; Μου έχει μεινει εκεί που η κοπελα παει για ψωνια στον μπακαλη και προσπαθει να πεισει τον αντρα της να μαζευουν λεφτα για τις μεγαλες οικονομικές συσκευασιες γιατι αλλιως τα τροφιμα τελειωνουν στην μεση του μήνα...
 
Αν αντικαταστήσουμε τις σπουδές με δουλειά και τον καθηγητή με τον προϊστάμενο, κατά τα άλλα η υπόθεση μου θυμίζει ένα άλλο βιβλίο της Μπέττυ Σμιθ που έγραψε λίγα χρόνια μετά το «Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν», τα «Όνειρα» (Tomorrow will be better).

Δεκαετία του 20 στο Μπρούκλιν πάλι, ηρωίδα η Μάρτζυ γύρω στα 18, που θέλει να ξεφύγει από τη μιζέρια βρίσκοντας δουλειά για να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη. Κάτι έπαιζε με τον προϊστάμενό της που της έδειχνε μια συμπάθεια, αλλά τελικά παντρεύτηκε τον γείτονά της τον Φράνκυ (πιο πολύ για να ξεφύγει απʼτο πατρικό της) και σταμάτησε να εργάζεται.

'Οσο για τα χρήματα που δεν επαρκούσαν (ενημερωτικά, ο μισθός του Φράνκυ ήταν 85$ το μήνα), η Μάρτζυ σκέφτηκε ότι θα έκανε οικονομία αν μπορούσε να αγόραζεi τα τρόφιμα χοντρικά, όπως είχε μάθει στο μάθημα Οικοκυρικής στο σχολείο.

Μετά από διάφορες καταστάσεις και ένα ιδιαίτερα καθοριστικό γεγονός, η Μάρτζυ αποφασίζει να αντιμετωπίσει ότι την καταπιέζει, και το βιβλίο τελειώνει με την ηρωίδα έτοιμη να γυρίσει στην παλιά της δουλειά, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.
 
Πίσω
Μπλουζα