Αναζήτηση τίτλου κόμικ: 4 Άσσοι

Marty McFly

RetroWannaBe
Joined
2 Ιαν 2013
Μηνύματα
42
Αντιδράσεις
3
Λίγες πληροφορίες που μπορώ να δώσω, αν σας κάνει κανένα κλικ, είναι ότι ήταν σε μεγάλο μέγεθος, γύρω στις 40-50 σελίδες (σαν ένα "Αστερίξ" δηλαδή), λογικά Γαλλικής η Βέλγικης προέλευσης, το σχέδιο ήταν πολύ αυτής της σχολής (θύμιζε κάπως "Γιόκο Τσούνο", τέτοιου τύπου: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Trio_de_l%27%C3%A9trange.jpg , λογικά είχε βγει στα '80s, ή μέσα-τέλη '70ς το νωρίτερο, και θέμα της ήταν μια παρέα 4-5 νεαρών (αγόρια και κορίτσια) που μπλέκανε σε διάφορες περιπετειώδεις καταστάσεις. Κυκλοφορούσε και στα ελληνικά φυσικά, αλλά δεν ήταν Μαμουθκόμιξ.

Ότι άλλο κόμικ έψαχνα και δεν το θυμόμουνα, το βρήκα σε αυτό το φόρουμ! Μπορεί να είναι και αυτό κάπου εδώ, αλλά δεν το βρήκα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πιθανολογώ ότι είναι το 4 άσσοι. Ήταν μια σειρά που ξεκίνησε από 6 μυθιστορήματα γραμμένα την περίοδο 1957-1962 και που από το 1964 ως το 2007 έχει βγάλει και 43 άλμπουμ κόμιξ. Τα κείμενα ήταν του Γάλλου Georges Chaulet (1931-2012) και τα σκίτσα του Βέλγου Francois Craenhals (1926-2004). Στην ελλάδα μέσα της δεκαετίας του 1980 είχε εκδώσει ο Παπαδόπουλος μια σειρά από 4 άλμπουμ.

http://www.coinbd.com/series-bd/les-4-as/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η περιγραφή σου Marty, μου έφερε στο μυαλό την ιστορία που είχε ο Μπλεκ, σε συνέχειες, "Η παρέα των 5".

Όμως δε θυμάμαι να είχε κυκλοφορήσει αυτόνομα, σε μεγάλο μέγεθος...

attachment.php
 
DINO, όχι, δεν είναι αυτό που έβαλες.

Τhor, μάλλον είναι αυτό! Θυμάμαι ότι είχαν βγει λίγα τεύχη. Τα έχεις; Μήπως μπορείς να σκανάρεις τα ελληνικά εξώφυλλα να τα δω, ή αν τα βρεις κάπου στο Ίντερνετ, γιατί εγώ δεν βρήκα τίποτα;

Πάντως, αν τα έχεις διαβάσει και τα θυμάσαι, θυμάμαι μια σκηνή που είναι η παρέα σε μια φουσκωτή βάρκα σε μια τεράστια δεξαμενή, και το νερό ανεβαίνει, και τους ανεβάζει, μέχρι που φτάνουν στο ταβάνι!
 
...γιατί δεν πρέπει να αναβάλει κανείς... πριν από μερικούς μήνες τα είχα δει και τα τέσσερα σε ένα βιβλιοπωλείο αλλά δεν τα αγόρασα, γιατί πήρα κάποια άλλα βιβλία και σκέφτηκα να τα αφήσω για αργότερα. Το ξέχασα, το παραμέλησα και σήμερα πέρασα τυχαία ξανά από εκεί και μπήκα μέσα με σκοπό να τα πάρω αλλά τώρα είχε μόνο τα 2 :) . Κάποια από τις επόμενες μέρες θα ανεβάσω και τα εξώφυλλα

edit: και τελικά δεν υπάρχει αμφιβολία... Η ιστορία που λέει ο McFly είναι από το άλμπουμ με αριθμό 3 της σειράς "Οι 4 Άσσοι και το Κουρουκού" :beer:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ανυπομονώ, Thor, γιατί οι μόνοι "4 Άσσοι" που βρήκα στο Google είναι μια ταινία με τον Ηλιόπουλο!

Και αν μπορείς σκάναρε και την σελίδα με την σκηνή που περιέγραψα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα δώσει μια υπόσχεσηβ¦

Οι 4 Άσσοι είναι ένα κόμικ που απευθύνεται σε πιο νεαρούς αναγνώστες. Ήρωές του είναι 4 έφηβοι ντετέκτιβ:

Ο Αστέρης (Lastic): Δυναμικός και ικανός σε χειρωνακτικές δουλειές.

Ο Ξεφτέρης (Doct): Ο έξυπνος της ομάδας που συχνά αναφέρει ρητά.

Ο Βαρέλης (Bouffi): Αιωνίως πεινασμένος.

Η Τίνα (Dina): Η κοκέτα της παρέας.

O Αζόρ (Oscar): Ο σκύλος, απλά υπάρχει.

Ξεκίνησε σαν σειρά νεανικών μυθιστορημάτων από τον Γάλλο Georges Chaulet (1931-2012) με εικονογράφηση του Βέλγου Francois Craenhals (1926-2004). Μετά από 6 μυθιστορήματα που εκδόθηκαν το διάστημα 1957-1962, οι δημιουργοί σκέφτηκαν να εκδώσουν διασκευές τους σε κόμιξ.

Το πρώτο άλμπουμ εκδόθηκε το 1964 σε σενάριο Georges Chaulet και σκίτσο Francois Craenhals και ως το 2007 εκδόθηκαν συνολικά 43. Στην Ελλάδα εκδόθηκαν 4 άλμπουμ το καλοκαίρι του 1986 από τις εκδόσεις Κ. Ι. Παπαδόπουλος:

1.Οι 4 Άσσοι και το χρυσό κύπελλο (το 6 της γαλλικής σειράς) (1968)

2.Οι 4 Άσσοι και ο κλεμμένος Πικάσο (το 12 της γαλλικής σειράς) (1974)

3.Οι 4 Άσσοι και το κουρουκού (το 5 της γαλλικής σειράς) (1966)

002.jpg

Εδώ ο καθηγητής Τούμπας έχει καταφέρει να ηχογραφήσει την φωνή ενός υπό εξαφάνιση παραδείσιου πτηνού του κουρουκού που όποιος την ακούσει υπνωτίζεται. Ο καθηγητής Καβγατζίδης και ο συνταγματάρχης Οστρογότθος θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν για τα σχέδια της Παραοργάνωσης, όμως οι 4 Άσσοι θα τους σταματήσουν.

4.Οι 4 Άσσοι και ο πυρετός του χρυσού (το 11 της γαλλικής σειράς) (1973)

001.jpg

Ο δήμαρχος της Καμπαβίλ όταν τα σχέδιά του για τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου σχετικά με την Άγρια Δύση στην πόλη του ως τουριστικής ατραξιόν ναυαγούν αναγκάζεται να πουλήσει την έκταση όπου θα χτιζόταν το πάρκο στον Τζακ, ο οποίος λίγο μετά βρίσκει χρυσό. Μήπως υπάρχει πλεκτάνη πίσω από όλα αυτά; Οι Άσσοι θα το ανακαλύψουν.

το οπισθόφυλλο (ρετρό στοιχείο η ταμπελίτσα της τιμής σε δρχ

004.jpg

Αν μπορώ να έχω άποψη με μόλις 2 τεύχη θα έλεγα ότι είναι μια συμπαθητική σειρά, με ικανοποιητικό σκίτσο, αλλά πολύ μέτριο σενάριο που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά. Προσωπικά μου έδινε την εντύπωση ότι στερούνταν πρωτοτυπίας. Στα μείον και η απρόσεκτη μετάφραση.

μια σελίδα από το 3ο άλμπουμ (όπου φαίνεται η αρχή της σκηνής με τη δεξαμενή)

003.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σ'ευχαριστώ πολύ Thor! Είχα την εντύπωση ότι θα ήταν πιο σύγχρονο, και όχι τόσο παλιό.

Δεν το θυμόμουν καλά. Δεν θυμόμουν ότι ήταν μόνο μία κοπέλα (κοκέτα!) στην παρέα.

Και δεν θυμόμουν ότι το σκίτσο ήταν τόσο "παιδικό". Ναι, τώρα που το βλέπω, δεν φαίνεται κάτι φοβερό. Αλλά θυμάμαι τότε μου είχε κάνει εντύπωση (λογικό, φαντάζομαι). Και για να μην το συνεχίσανε στην Ελλάδα, προφανώς δεν είχε επιτυχία.

Μήπως μπορείς να σκανάρεις και την επόμενη σελίδα, με το νερό που έχει ήδη ανέβει στην κορυφή της δεξαμενής; Απλά μου έχει σκαλώσει, καθώς είναι η μόνη εικόνα που θυμάμαι!

Πρέπει να τα είχα όλα πάντως, γιατί θυμάμαι όλα τα εξώφυλλα.

Γιατί στο 4ο τεύχος έχουν κακούς σωσίες οι Άσσοι;

Υ.Γ.: 580 δραχμές;; Σίγουρα είναι μεταγενέστερη τιμή! Αποκλείεται να έκανε τόσο το 1986! Τότε, με τόσα λεφτά, έτρωγες για μια εβδομάδα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
005.jpg

006.jpg

ανέβασα άλλες 2 σελίδες. Ελπίζω να είμαστε οκ με το θέμα πνευματικών δικαιωμάτων ;)

(όντως 580 δρχ πρέπει να κόστιζαν αντίστοιχα κόμιξ στα μέσα της δεκαετίας του 90)

για το 4ο άλμπουμ δεν εξηγεί γιατί υπάρχουν απλά υπάρχουν είναι οι Φρικάσοι (Ασταναπάνε, Τιποτένια, Βαρελότας και Ξεδοντιάρης)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ok, ευχαριστώ!

(Τα ονόματα των alter ego των πρωταγωνιστών είναι φοβερής έμπνευσης!)
 
ναι αν και μάλλον η μεταφράστρια φταίει... :) .

πάντως μπορεί να μην είναι το κορυφαίο κόμικ, είχε όμως την πλάκα του και αν βρω και τα άλλα 2 (σε λογική τιμή) θα τα τσακώσω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα