Αναζήτηση τίτλου ξένης ταινίας Νο. 2

beautyofbeing

RetroN00b
Joined
13 Μάρ 2012
Μηνύματα
3
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα σε όλους!

Καλώς σας βρήκα!

Έπεσα πάνω στο φόρο αυτό κάνοντας αναζήτηση για μια ταινία που δυστυχώς δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα, μόνο το κόνσεπτ κι αυτό πάλι όχι ιδιαίτερα καλά... Πιστεύω όμως τα δύσκολα να σας εμπνεύσουν και αν τυχόν έχετε δει αυτή την ταινία να σας έρθει κάτι στο μυαλό και να με βοηθήσετε.

Είναι ασπρόμαυρη και έχει να κάνει με μια συγκέντρωση σε ένα σπίτι. Για κάποιο λόγο όλοι μαζεύονται σε ένα σπίτι, ξεμένουν εκεί για κάποιο λόγο ο καθένας, διαδραματίζονται διάφορα άσχετα (νομίζω ότι μένουν κάποιες μέρες χωρίς να βγουν από το σπίτι) και στο τέλος πάλι για κάποιο λόγο σιγά σιγά φεύγουν. Φοβερό κόνσεπτ ε (...;!) και γω να μη θυμάμαι τίποτα... κανέναν ηθοποιό, μήτε και σκηνοθέτη. Να σημειώσω ότι να μην πάει η σκέψη σας σε τίποτα τολμηρό ότι γίνεται στο σπίτι, σχεδόν όλα "ήσυχα" απ' ότι θυμάμαι ούτε σκοτωμοί... νομίζω.

Μου έχει μείνει στο μυαλό αυτή η ταινία γιατί δεν είχε τίποτα το φοβερό σκηνικό ή θέμα αλλά είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ελπίζω να λέει κάτι σε κάποιον η φτωχότατη περιγραφή μου. Αναμένω τις απαντήσεις σας.

Ευχαριστώ
 
Κατ' αρχάς καλωσόρισες στην παρέα μας.

Στην απορία σου τώρα...

Δεν δίνεις και πολλά στοιχεία. Θυμάσαι αν μιλούν Αγγλικά, Γαλλικά;

Από τις πληροφορίες που παρέχεις, μου έρχονται μερικές ταινίες στο μυαλό, αλλά μου τα ...χαλάς με την φράση σου ότι δεν υπάρχουν σκοτωμοί!!!

Από αγγλικές-αμερικανικές ταινίες σου αναφέρω μερικές:

- House on haunted hill.

- Ten Little Indians (έχει γυρισθεί αρκετές φορές).

Αλλά και οι δύο έχουν ...σκοτωμούς.

Μία ακόμα ταινία, χωρίς σκοτωμούς αυτή την φορά, είναι το "12 angry men", αλλά δεν συγκεντρώνονται σε σπίτι...

Τέλος, θυμάμαι μία Γαλλική "Marie-Octobre" που πληροί σχεδόν όλες τις "προϋποθέσεις" που έθεσες. Η μόνη διαφορά είναι ότι έχει μία δολοφονία.

Ελπίζω να σε βοήθησα. :)
 
Καλησπέρα, και καλώς βρήκα την παρέα!

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Στην ταινία που ψάχνω δεν υπάρχει τόση μεγάλη συμμετοχή ανδρών και επίσης, αν υπάρχει φόνος (δε θυμάμαι καθαρά) δεν είναι τόσο εμφανές από την αρχή ότι η συγκέντρωση πρόκειται γι' αυτού. Είναι λίγο πιο αφηρημένο θα έλεγα, από τις συγκεκριμένες προτάσεις. Αν θυμάμαι καλά, υπάρχει ένα σκηνικό γενικότερα ασαφές στην ταινία για πολύ ώρα. Απλά συγκεντρώνονται, τρώνε, μιλάνε κτλ, γίνονται διάφορα σιγά σιγά και ίσως στο τέλος υπάρχει κάτι "ύποπτο" (δε θυμάμαι...)

Έχω κάτι στο μυαλό μου λίγο πιο συγκεκριμένο για το κόνσεπτ της ταινίας που ελπίζω να μην αποσυντονίζει ... για κάποιους λόγους έτυχε να μαζευτούν εκεί διάφοροι άνθρωποι, οι οποίοι έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, τρώνε, κοιμούνται... χωρίς να έχουν διάθεση να φύγουν και επειδή τελείωσε το φαγητό π.χ. αποφάσισαν να διαλυθούν σιγά σιγά. Ακούγεται λίγο παράξενη... έτσι την θυμάμαι.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, με βοήθησαν στο να το παρουσιάσω λίγο πιο συγκεκριμένο, ελπίζω τουλάχιστον.
 
Μήπως είναι το " Εξολοθρευτής άγγελος", του Μπονιουέλ; Ταιριάζει και αυτό...
 
Ταιριάζει αρκετά μπορώ να πω. Δυστυχώς όμως η μνήμη μου με απατά πολύ και μάλλον πρέπει να τη δω όλη για να το σιγουρέψω. Από τη μία ο σουρεαλισμός είναι το θέμα αλλά από την άλλη τη θυμάμαι λίγο πιο ανάλαφρη από κάποια σημεία που είδα στο γιουτιούμπ. Υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία στη μνήμη μου όπου δεν μπορώ να θυμηθώ σκηνικά και διάφορα όπως π.χ. τη γλώσσα, τα πρόσωπα, αν πρόκειται για αριστοκράτες...

Έχω κάποιες εικόνες μόνο και μια αίσθηση ότι περνούσαν καλά, δίχως να σκέφτονται το αύριο, οπότε δεν εγκαταλείπουν το σπίτι, όταν θέλουν να φύγουν δεν μπορούν νομίζω.

Τέλοσπαντων, ας δω την ταινία που προτείνεις ρίο πρώτα και μπορεί να έρθει η επιφοίτηση.

Σ' ευχαριστώ.
 
beautyofbeing είπε:
Ταιριάζει αρκετά μπορώ να πω. Δυστυχώς όμως η μνήμη μου με απατά πολύ και μάλλον πρέπει να τη δω όλη για να το σιγουρέψω. Από τη μία ο σουρεαλισμός είναι το θέμα αλλά από την άλλη τη θυμάμαι λίγο πιο ανάλαφρη από κάποια σημεία που είδα στο γιουτιούμπ. Υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία στη μνήμη μου όπου δεν μπορώ να θυμηθώ σκηνικά και διάφορα όπως π.χ. τη γλώσσα, τα πρόσωπα, αν πρόκειται για αριστοκράτες... Έχω κάποιες εικόνες μόνο και μια αίσθηση ότι περνούσαν καλά, δίχως να σκέφτονται το αύριο, οπότε δεν εγκαταλείπουν το σπίτι, όταν θέλουν να φύγουν δεν μπορούν νομίζω.

Τέλοσπαντων, ας δω την ταινία που προτείνεις ρίο πρώτα και μπορεί να έρθει η επιφοίτηση.

Σ' ευχαριστώ.
Κι εμένα μου θύμισε η πειγραφή σου πολλά απ' αυτά που είπαν οι φίλοι παραπάνω. Εφόσον δεν είσαι σίγουρος εάν περιέχει φόνο, θα έλεγα να τσεκάρεις και το "Πρόσκληση Σε Γεύμα Από Έναν Υποψήφιο Δολοφόνο" ("Murder By Death") ('76)! Trailer μπορείς να παρακολουθήσεις εδώ:

[video=youtube;mXn8CsQU1-U]

 
Πίσω
Μπλουζα