Αναζήτηση τίτλου παιδικών βιβλίων

paulochelao24

Retro Member
Joined
16 Οκτ 2014
Μηνύματα
1.670
Αντιδράσεις
2.210
Την συγκεκριμένη ανάρτηση δεν θυμάμαι καν αν την έχω κάνει σε άλλο thread. Αν ναι,οι admins μεταφέρετε το θέμα που ανοίγω τώρα στο παλιό.
Το θέμα που με προβληματίζει χρόνια, είναι κάτι βιβλία που είχαμε αγοράσει πολύ παλιά γύρω στο 1982 με 83. Δηλαδή συγκεκριμένα είχαμε πάει μια απογευματινη βόλτα στον Χολαργό που μέναμε τότε και ο πατέρας μας μας πήγε σε ένα συνοικιακό βιβλιοπωλείο που υπήρχε κοντά στο σπίτι μας (προς πλατεία Παπαφλέσσα για όσους γνωρίζουν από Χολαργό). Αγοράσαμε δύο βιβλία (της ίδιας σειράς προφανώς) με ήρωες 2 μικρά ποντικάκια που φιλοσοφούσαν για τη ζωή (και σε κάποια σημεία και για τον θάνατο αλλά όχι με μακάβριο στυλ ώστε να γίνει αποκρουστικό για μικρά παιδιά).
Δεν θυμάμαι καν τίτλο, συγγραφέα (αν ήταν Έλληνας η απ' το εξωτερικό).Αυτό που μου έχει μείνει στην μνήμη είναι ότι τα ποντικάκια των βιβλίων ήταν λευκά στο χρώμα,ότι είχε καταπληκτική εικονογράφηση απ' τις καλύτερες που έχω δει όσο μπορώ να θυμηθώ, είχαν σκληρό εξώφυλλο όπως τα πιο πολλά παιδικά βιβλία τότε και το σχήμα τους τετράγωνο.
Μια εικόνα απ' το ένα βιβλίο μου έχει μείνει χαραγμένη όλα αυτά τα χρόνια . Έδειχνε το ένα ποντικάκι με πλάτη να αγναντεύει την θάλασσα στο βάθος και η εικόνα σου έδινε την εντύπωση του απέραντου και η θάλασσα πολύ όμορφα φιλοτεχνημένη απ' τον εικονογράφο. Αυτή η εικόνα 40 χρόνια μετά μου έχει μείνει ανεξίτηλη όσο λίγες άγνωστο γιατί. Επίσης στο ένα απ' αυτά τα βιβλία είχα πρωτοδει την λέξη "πανικός".
Τα είχε πετύχει κανένας από εσάς αυτά τα παιδικά βιβλία με τα ποντικάκια;Αν ναι και τα θυμάστε καλύτερα ή στην καλύτερη περίπτωση τα έχει κανείς από εσάς θα με διαφωτίσετε πλήρως.
 
Μπλουζα