Αναζήτηση τίτλου παιχνιδιού: Knight's Chase

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Θα ήθελα να σας ρώταγα μήπως μπορείτε να με βοηθείσετε να βρω τον τίτλο ενός παλιού παιχνιδιού . Νομίζω ήταν φτιαγμένο από την Infogrames και - αν θυμάμαι καλά - για ένα διάστημα , μέχρι να εκδωθεί , είχε γίνει γνωστό με τον τίτλο Alone in the dark IV . Τελικώς δεν είχε σχέση με τα προηγούμενα τρία Alone in the dark , αν και θυμάμαι μία διαφήμιση ενός καταστήματος στο User , όπου δίπλα στο όνομά του είχε γράψει μέσα σε παρένθεση και Alone in the dark IV :D ! Το μόνο άλλο στοιχείο που θυμάμαι - αν και δεν είμαι πολύ σίγουρος - είναι πως η περιπέτεια διεξαγόταν μέσα σε ένα μουσείο . Έψαξα με αυτές λέξεις στο διαδύκτιο , αλλά συνεχώς μου έβγαζε αποτελέσματα από το Alone in the dark - A new nightmare ... Δεν θυμάμαι για τι λειτουργκό είχε βγει , αλλά νομίζω πως πλέον δεν υπήρχε DOS , οπότε μάλλον θα είχε βγει για Windows (ίσως και για κονσόλες) .
 
Η περιγραφή μου θυμίζει το Knight's Chase, αλλά δεν ξέρω αν εννοείς αυτό...
 
Πηγα να πω το "Time Gate" αλλα ειδα οτι ειναι το ιδιο παιχνιδι με αυτο που λεει ο Μπιλυ με αλλο ονομα :)

Κι αυτο εχει interface οπως το AitD, και ξεκιναει σε μουσειο.
 
Ναί, με τον Rakeesh αναφερόμαστε στο ίδιο παιχνίδι. ;)

Με αφορμή το σχόλιο του του iliekater περί "Alone in the Dark 4", θα ήθελα να σημειώσω πόσο πολύ με εκνεύριζε όταν ορισμένοι "κύκλοι" των gamers της εποχής (καθώς και οι γνωστοί μας "πειρατές" :xm: ) κυκλοφορούσαν τέτοιες φήμες - οι οποίες πολλές φορές ενισχύονταν και απο τον "ειδικό τύπο" !! (προσοχή: δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις που οι ίδιες οι εταιρίες "βάφτιζαν" ως sequels κάποια παιχνίδια προκειμένου να εκμεταλλευτούν κάποιο μεγάλο όνομα - π.χ. το Duet πλασαρισμένο ως ένα νέο "Commando" με δύο παίκτες, το Vindicator ως "Green Beret 2", κ.ο.κ.).

Μία τέτοια περίπτωση, ήταν και εκείνη του περίφημου Privateer. Θυμάμαι ότι είχα... τρομάξει να πείσω φίλους και γνωστούς, ότι το εν λόγω game για το οποίο πολλά ακούγονταν, δεν ήταν το (πολυαναμενόμενο) Wing Commander 3 !! Υπήρχε πραγματικά *απίστευτη* παραπληροφόρηση για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μάλιστα όταν τελικά κυκλοφόρησε, διάβαζα το review σε PC Master & USER, και σε ένα απο τα δύο περιοδικά (δεν θυμάμαι ποιό), ο reviewer επιχείρησε να συνδέσει σεναριακά το παιχνίδι με το Wing Commander λέγοντας κάτι αερολογίες περί... "πολυπόθητης συνταξιοδότησης" του κεντρικού χαρακτήρα (δήθεν απο το διαστημικό ναυτικό).

Σε εκείνο το σημείο πέταξα το περιοδικό αηδιασμένος, και έκανα δύο ώρες να το ξαναπιάσω. :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
(συνεχιζοντας το off-topic)

Μου θυμισες Μπιλυ ενα (ακραιο) παραδειγμα: το Γερμανικο παιχνιδι στρατηγικης Jean of Arc το ειχα πρωτοακουσει ως Defender of the Crown 2, παροτι δεν ειχε καμια σχεση σεναριακα. Βεβαια καθοτι το παιχνιδι ηταν Γερμανικο, δεν πρεπει να κυκλοφορησε ποτε επισημα στη χωρα μας, οποτε ο τιτλος ηταν δημιουργημα των πειρατων.

Δεν ξερω αν ειναι ελληνικο φαινομενο, αλλα ισως δεν ειχαμε καθορισει στο μυαλο μας εννοιες οπως spin-off και spiritual sequel. Ακομα και στα αγγλικα νομιζω οι οροι ειναι πολυ προσφατοι, και χρησιμοποιουνται αναδρομικα για παλια παιχνιδια ή σειρές.
 
Ναι , έχετε δίκιο , αυτό ήταν ! Μόλις είδα το την εικόνα με τον ιππότη , το θυμηθηκα .

Διάβασα τώρα πως το παιχνίδι επρόκειτο να αποτελέσει την αρχή μίας τριλογίας . Τελικά τι έγινε ; Κυκλοφόρησαν και άλλοι τίτλοι στη σειρά αυτή ή έμεινε στο πρώτο ;
 
Κι εγω το διαβασα στα trivia του mobygames. Οπως λεει οι πωλησεις δεν πηγαν καλα οποτε εγκαταληφθηκε η ιδεα της τριλογιας.

Το χα παιξει αρκετα παλια με walkthrough, δε θυμαμαι πολλα αλλα νομιζω δεν μου αφησε ιδιαιτερα καλη εντυπωση, και ηταν αρκετα δυσκολο.
 
Rakeesh είπε:
Μου θυμισες Μπιλυ ενα (ακραιο) παραδειγμα: το Γερμανικο παιχνιδι στρατηγικης Jean of Arc το ειχα πρωτοακουσει ως Defender of the Crown 2, παροτι δεν ειχε καμια σχεση σεναριακα. Βεβαια καθοτι το παιχνιδι ηταν Γερμανικο, δεν πρεπει να κυκλοφορησε ποτε επισημα στη χωρα μας, οποτε ο τιτλος ηταν δημιουργημα των πειρατων.
Αχαχαχα !! Η γνωστή απαράδεκτη τακτική... :D

Αλλο πράγμα να λέει κανείς ότι "μοιάζει" με το DotC, και άλλο φυσικά να το βαφτίζει αυθαίρετα "DotC 2" !!

Aυτό το "Jean of Arc", ποιό είναι; Γνωρίζω το Joan of Arc, αλλά δεν έχω ψάξει αν οι δημιουργοί του (CHIP) ήταν γερμανοί - εκτός αν μιλάμε για διαφορετικό παιχνίδι. (μερικές ρετρο-αναμνήσεις απο το Joan of Arc, εδώ).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμ ναι για το ιδιο λεμε. Ορθογραφικο λαθος!!

Παντως το παιχνιδι (και τοτε και τωρα) το εχω βρει ΜΟΝΟ στα Γερμανικα και εννοειται δεν μπορεσα ποτε να το παιξω :| /emoticons/mellow@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
Xμ !! Περίεργη περίπτωση.

Πάντως εκείνος ο φίλος μου (τον οποίο ανέφερα στο άλλο thread) το είχε στα αγγλικά στο PC/XT του, ενώ όταν πήρα και εγώ 16-bit υπολογιστή (Amiga, στα τέλη του 1990), το είχα επίσης στα αγγλικά...

Οσο για την "present day" που λέμε, σίγουρα υπάρχουν διαθέσιμες αγγλικές εκδόσεις !!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα