Αναζήτηση τίτλου anime σειράς: Lazer Tag Academy

Marty McFly

RetroWannaBe
Joined
2 Ιαν 2013
Μηνύματα
42
Αντιδράσεις
3
Ψάχνω μια anime διαστημική σειρά, πρέπει να το έπαιζε η κρατική τέλη '80s, αρχές '90s, και μουσική τίτλων μάλλον είχε Ζαν Μισέλ Ζαρ, ή κάτι που να μοιάζει.

Βρήκα στα άλλα θέματα του φόρουμ για μια anime διαστημική σειρά που λεγόταν "Starzinger" (ή "Sci-Bots"), αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν αυτή. Θυμάμαι πολύ έντονα μουσική τύπου Ζαρ.
 
Τίποτα άλλο από το anime θυμάσαι Marty McFly? Κάτι που ίσως μας βοηθήσει λίγο παραπάνω στην αναζήτηση?
 
Μήπως λες για το Starcom?

Γύρω στο 1989 - 90 το έβαζε η ΕΤ-2

Starcom U.S. Space Force intro *Best Quality*

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικά λάθος θυμόμουν, δεν ήταν στο διάστημα! Στην Γη ήταν, αλλά οι πρωταγωνιστές είχαν κάτι λέηζερ (νομίζω τα λέγανε αστροπίστολα στην μεταγλώττιση). Και πρέπει να ήταν γιαπωνέζικο.

Η μουσική τύπου Ζαν Μισέλ Ζαρ δεν σας λέει κάτι, ε;
 
Marty McFly είπε:
Τελικά λάθος θυμόμουν, δεν ήταν στο διάστημα! Στην Γη ήταν, αλλά οι πρωταγωνιστές είχαν κάτι λέηζερ (νομίζω τα λέγανε αστροπίστολα στην μεταγλώττιση). Και πρέπει να ήταν γιαπωνέζικο.Η μουσική τύπου Ζαν Μισέλ Ζαρ δεν σας λέει κάτι, ε;

Τα όπλα με λέηζερ είναι πανταχού παρόντα σε καρτούν επιστημονικής φαντασίας και κυρίως στα γιαπωνέζικα. Όσον αφορά τη μουσική, λέγοντας <<μουσική τύπου Ζαν Μισέλ Ζαρ>> υποθέτω πως εννοείς ηλεκτρονική μουσική, σωστά; Oι εισαγωγές σε καρτούν επιστημονικής φαντασίας συνήθως έχουνε τέτοια (ή κάτι που να θυμίζει ηλεκτρονική μουσική). Υποθέτω πως τα αστροπίστολα είναι λέξη κλειδί και, κρίνοντας από τις ημερομηνίες που δίνεις, θα πρέπει να είναι κάτι του οποίου η πρεμιέρα είναι πριν το 1995. Μιας και γεννήθηκα το 1982 (oπότε δε θυμάμαι όλες τις παιδικές σειρές που παίχτηκαν στην κρατική εκείνη τη δεκαετία) και επεισόδεια από κάποιες σειρές έχω δει μόνο στα αγγλικά χάρη, ενδεικτικά αναφέρω:

Lazer Tag Academy (είναι αμερικάνικη και επίσης δε γνωρίζω να παίχτηκε στην ΕΡΤ αλλά ίσως είναι αυτή που ψάχνεις μιας και στα ελληνικά λέγεται <<Τα Αστροπίστολα>>)

https://www.youtube.com/watch?v=yvEtzSqZdRg

Edit: Υπάρχει και σχετικό θέμα που επιβεβαιώνει τη λέξη αστροπίστολα

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?1223-Lazer-Tag-Academy-(1986)

Μacross/Robotech (γιαπωνέζικο και τα πιστόλια με λέηζερ είχαν κάποιο όνομα αλλα δε θυμάμαι πως τα λέγαν στα ελληνικά και υπάρχουν πάνω από μια εισαγωγή)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λογικά το "Lazer Tag Academy" θα είναι. Η ιστορία είναι αυτή που θυμάμαι: παιδιά που ταξιδεύουν στον χρόνο με αστροπίστολα.

Τώρα γιατί εγώ θυμάμαι μουσική Ζαν Μισέλ Ζαρ, δεν ξέρω! Μπορεί να το είχαν αλλάξει όταν το παίξανε στην ελληνική τηλεόραση.

Τέλος πάντων, έχουν περάσει και τα χρόνια!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Υ.Γ.: "και επεισόδια από κάποιες σειρές έχω δει μόνο στα αγγλικά χάρη"


Χάρη;;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι αστρομαχητες του διαστηματος θυμαμαι λεγοταν η σειρα.
 
Υ.Γ.: "και επεισόδια από κάποιες σειρές έχω δει μόνο στα αγγλικά χάρη"Χάρη;;
Μη δινεις σημασια, δεν εννοουσα το ονομα καποιου. Ηθελα να γραψω <<παραδείγματος χάρη>> και να αναφερω 1-2 τιτλους σειρων επεισοδια απο τις οποιες εχω δει που και που στα αγγλικα αλλα κατι θα μου απεσπασε την προσοχη και δεν ολοκληρωσα σωστα τη φραση. Να φανταστεις οτι τωρα το βλεπω το λαθος . Αυτα παθαινουν οσοι δεν κανουν proof-reading (και οσοι δεν γραφουν απλως π.χ.).

Οι αστρομαχητες του διαστηματος νομιζω ειναι το Saber Rider (γνωστο και ως Ο Σερίφης του Διαστήματος και οι Αστρομαχητές).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα