Αναζήτηση τίτλου: Sylvanian families (1987)

Καρτουν με μια ονειροχωρα

Δε θυμαμαι τιτλο, θυμαμαι ομως αρκετα :)

Ηταν ενα καρτουν που διαδραματιζοταν σε μια ονειροχωρα. Ηταν μεν παντα οι ιδιοι πρωταγωνιστες και μερη, αλλα το παιδακι που ηταν ο βασικος πρωταγωνιστης, ηταν καθε φορα διαφορετικος, αφου καθε φορα επισκεπτοταν το μερος και αλλο καθε φορα

Στην εισαγωγη νομιζω εδειχνε το 'αστρικο σωμα' του παιδακιου να σηκωνεται απο το κρεβατι, μολις ακουμπαει στο πατωμα, λαμπει και συρρικνωνεται (σε αυτο το σημειο η αφηγηση ελεγε 'θα γινετε μικροι... πιο μικροι... τοσοδουληδες') και νομιζω ανοιγε μια μικρη πορτα σε εναν τοιχο. Την περνουσαν και βρισκονταν σε εκεινη τη χωρα.. αν δεν κανω λαθος, καθε επεισοδιο ειχε 2 ιστοριες

Δε θυμαμαι πολλα απο τους ηρωες. Νομιζω ο 'βασικος' ηταν ενας καλος μουσατος μαγος και οι ηρωες ηταν ζωα (Η χωρα ηταν κατι σαν δασος). Ο κακος ηταν ενας κροκόδειλος που λεγοταν Κυριος Κροκοδείλας και ειχε ενα χαζο βοηθο, ο οποιος ελεγε παντα λαθος το ονομα του

Μου εχει αφησει την αισθηση οτι ητανκαλοφτιαγμενη και με αρκετο χιουμορ αν και δεν ημουν φανατικος. Παρολαυτα οταν κοιμομουν, εβαζα σκοπο να 'θυμηθω' στον υπνο μου να σηκωθω και να ψαξω για αυτη την πορτουλα :Ρ
 
...το μαγικό search του GRM, μου αποκάλυψε το εξής thread. ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Arχιζω να φοβαμαι να γραφω ποστς!!!
 
Δεν έχεις λόγο να ανησυχείς - άλλωστε τα posts που κάνεις είναι πολύ ωραία και νοσταλγικά !! :)

Το υλικό που περιέχει το GRM είναι πολύ, και είναι συνηθισμένο φαινόμενο να παρουσιάζεται πάνω απο μία αναφορά σε κάποιο θέμα.
 
Να ρωτήσω,είναι η ίδια σειρά που έβγαζε τα παιχνίδια?Πρόσφατα ανακάλυψα ότι υπάρχουν τέτοια παιχνίδια από τη δεκαετία του 80 στο εξωτερικό.

http://www.eimaimama.gr/2010/11/blog-post_6215.html
 
thebest20 είπε:
Να ρωτήσω,είναι η ίδια σειρά που έβγαζε τα παιχνίδια?Πρόσφατα ανακάλυψα ότι υπάρχουν τέτοια παιχνίδια από τη δεκαετία του 80 στο εξωτερικό.
http://www.eimaimama.gr/2010/11/blog-post_6215.html
πολυ πιθανον να ειναι η ιδια σειρα.Στην Ιταλια ετυχε να δω σε ενα παιχνιδαδικο τετοια παιχνιδια (το πιο φτηνο απ αυτα ειναι ενα οποιοδηποτε απ τα μωρα ζωακια με τιμη γυρω στα 8,5 - 9 ευρω,μου φανηκε ακριβουτσικο και δεν το πηρα.. φυσικα για τα επιπλα και ολα τα υπολοιπα το κοστος ανεβαινει)
 
thebest20 είπε:
Να ρωτήσω,είναι η ίδια σειρά που έβγαζε τα παιχνίδια?Πρόσφατα ανακάλυψα ότι υπάρχουν τέτοια παιχνίδια από τη δεκαετία του 80 στο εξωτερικό.
http://www.eimaimama.gr/2010/11/blog-post_6215.html
Ναι, υπάρχουν, τα είχα πετύχει σε ένα παιχνιδάδικο στο Λονδίνο. Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.hamleys.com/on/demandware.store/Sites-hamleys-Site/default/Search-Show?q=Sylvanian+Families+

Είχα τραβήξει και φωτογραφίες αλλά πια δεν υπάρχουν. Έκαναν φτερά μαζί με την ψηφιακή μου. Το μετάνιωσα που δεν αγόρασα μερικά, να μου έμεναν έστω αυτά χι! χι!
 
Και στην Ελλάδα πωλούνται,από ότι είδα.Έχει μεγάλα σπίτια σε μέγεθος παρόμοια με των playmobil,με 60-70 ευρώ.Φυσικά τα Regency σπίτια κοστίζουν 120-130 ευρώ,και είναι παλιότερες κυκλοφορίες,αλλά είναι πολύ επιβλητικά.
 
Αυτά τα κουκλάκια (χωρίς να παίρνω όρκο) δεν έχουν κάποια σχέση με το cartoon που συζητάμε εδώ. Πρόκειται για μια παιδική Ιαπωνική σειρά stop motion με το ίδιο ακριβώς όνομα (silvanian families). Έψαχνα και εγώ πρόσφατα το cartoon του thread και η αναζήτηση στο youtube μου έβγαζε την Ιαπωνική σειρά.
 
η σειρα ειναι αυτη κ μαλιστα εχει κυκλοφορησει κ στη ελλαδα σε dvd!!

[edit] youtube link σε ολόκληρο επεισόδιο[/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όντως, κυκλοφορούν δύο DVDs από την "Modern Times", όπου το ένα λέγεται "Το Μυστικό Δάσος Με Τα Ζωάκια: Ο Φύλακας Του Δάσους" & "Το Μυστικό Δάσος Με Τα Ζωάκια: Μια Ευχή Θα Βγει Αληθινή". Δυστυχώς δεν τα 'εχω και δεν γνωρίζω ποια επεισόδια έχουν απ' την σειρά. Πρέπει να είναι μεταγλωττισμένα, πάντως!
 
3 εκπληξεις σας περιμενουν αν γκουγκλαρετε τους παρακατω τιτλους :sealed: ;) :)

sylvanian families "μικροι μπελαδες"

sylvanian families "η γιορτη των μπισκοτων"

sylvanian families "το κοριτσακι του μπαμπα"
 
Παιδιά, καλησπερα. Εδω και μερες προσπαθω να θυμηθω τον ελληνικό τιτλο της παιδικης σειρας Sylvanian families. Είμαι σιγουρος οτι το θυμάστε. Περιμένω τη βοηθεια σας!!!!
 
Αυτό είναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Σου εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!

(Να βρίσκαμε και κάνα βιντεάκι με τη μεταγλώττιση της ΕΡΤ...Το ξέρω, ζητάω πολλά,ε?)

Καλή Χρονιά σε όλα τα παιδιά του forum!
 
Πίσω
Μπλουζα