Αναζήτηση τίτλων από Ελληνικές παιδικές σειρές

kostas

RetroWannaBe
Joined
22 Mαϊ 2007
Μηνύματα
69
Αντιδράσεις
8
Επειδή το γήρας ουκ έρχεται μόνον (πάει πακέτο με το αλτσχάιμερ) ποιός/ά μπορεί να δώσει πληροφορίες για τις παρακάτω ελληνικές νεανικές σειρές που παίχτηκαν στην κρατική αρχές-μέσα του 1980;

Δυστυχώς απ'όσο φαίνεται δεν επαναπροβλήθηκαν και δε θυμάμαι ούτε τίτλο ούτε τίποτα!

Σειρά αριθ. 1: υπόθεση (πάνω κάτω): αγοροκόριτσο ονόματι (άντε να θυμηθώ το όνομα τώρα) μαζέυει τα παιδιά της γειτονιάς σε μία 'συμμορία' και μπλέκουν σε διάφορες σκανταλιές.

Σειρά αριθ. 2: υπόθεση (πάνω κάτω): οικογένεια βρίσκει ένα αγοράκι (νομίζω οι γονείς σκοτώθηκαν σε αυτοκινιτιστικό) και το υϊοθετεί και του δίνει το όνομα 'Γιάννης'. Το παιδί ως έφηβος μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες (φεύγει από το σπίτι αν θυμάμαι καλά) κτλ

Σειρά αριθ. 3: την ανέφερε ένα άλλο μέλος του φόρουμ προηγουμένως, με τον πιθανό τίτλο 'το γαϊτανάκι'. Υπόθεση, ένα παλαιό λεωφορείο που... πετάει (ως αερόστατο νομίζω).

Για την τελευταία μάλιστα δεν παίρνω όρκο πως είναι ελληνική σειρά. Για να καταλάβετε δηλαδή σε πιό σημείο έχει φτάσει το αλτσχάϊμερ...
 
Καλως ηρθες Κωστα το 1ο κατα 99% ειναι η "Πιπη η φακιδομυτη". :thumbup:

Καποιος εδω μεσα θα γραψει τον αγγλικο τιτλο γιατι μου διαφευγει ωστε να μπουν και φωτο αν και θα υπαρχει σιγουρα θεμα ολοκληρη Πιπη ειναι αυτη. :D
 
Ελληνικη σειρα η Πιπη Φακιδομυτη ?? (θα κολλησουμε τελικα ολοι Αλτσχαιμερ εδω μεσα.. :biglaugh:)
 
Το θεωρεις απιθανο να τις μπερδεψε λογω μεταγλωτισης και να ειναι οντως αυτη "παμε στοιχημα". :D
 
Φιλε Κωστα μας εβαλες σε σκεψεις...

Για τιμωρια παρε την Πιπη,τοτε και τωρα :D

3315274,h=341,pd=1,w=461.jpg


ΕDIT:Ρε παιδια εχουμε καθολου Πιπη?
 
Γιατι το αλλο με το παλιο λεωφορειο που πεταει ειναι δυνατον ελληνικη σειρα με ειδικα εφε μηπως οντως ειναι ξενες μεταγλωτισμενες. :D

ΕDIT: AAAAAA :eek: :eek: Wally παει και ο μεσημεριανος και ο βραδυνος υπνος.:biglaugh:
 
Παιδιά είστε σε λάθος δρόμο. Αν ήταν η Πίπη θα τη θυμόμουνα. Το κοριτσάκι το λέγανε Μαριάννα ή Ελένη, ή κάτι τέτοιο. Ελληνική σειρά 100%, σαν το 'Καπλάνι της βιτρίνας' ένα πράμα, αλλά τελείως obscure και δεν πρέπει να ξαναπαίχτηκε.

Και το άλλο με τον Γιάννη 100% ελληνικό. Θυμάμαι πως είπανε πως τον ονομάσανε Γιάννη γιατί το ατύχημα (και η εύρεση) έγινε του Αϊ Γιαννιού.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αγαπητε Κostas δεν ξερουμε τον βαθμο της γνωσης σου (ακομα :) ) οποτε ξεκιναμε απο τις σιγουρατζες. :D
 
Για την αριθ. 1: Αν δεν κάνω λάθος είχε το ψευδώνυμο 'Σβούρα' (ή σβούρας, καθότι αγοροκόριτσο).

Παιδιά αν δεν τα βρεί κανένας, θα αναγκαστώ να επιστρατεύσω ρετρό τεχνολογίες! Εκεί στο υπόγειο στην Εθ. Αμύνης στη βιβλιοθήκη να ξεφυλλίσω όλες της εφημερίδες του 1980 μέχρι να τα βρω.
 
Παντως το "Λεωφορειο" ειναι Ελληνικοτατο (παιδικο) σηριαλ - μαλλον παραγωγη του Πιλαβιου αν δεν κανω λαθος - οπως ο κηπος με τα αγαλματα ενα πραμα.
 
telamonas.stokos είπε:
Παντως το "Λεωφορειο" ειναι Ελληνικοτατο (παιδικο) σηριαλ - μαλλον παραγωγη του Πιλαβιου αν δεν κανω λαθος - οπως ο κηπος με τα αγαλματα ενα πραμα.
ελληνικο ηταν ,το θυμαμαι και εγω
 
Ώρα να δώσω τα φώτα μου γιατί έχω ξαναναφερθεί σε αυτές τις σειρές εδώ και πολύυ καιρό και ουδείς ασχολήθηκε

α) Το κορίτσι με την συμμορία (και τα μαλλιά αφάνα) ήτανε η σειρά Καπετάν Σβούρας (παραγωγής νίκου πιλάβιου και γύρω στα 1986-87 κινηματογραφημένη όπως και η Ιόλη - πάλι παραγωγή πιλάβιου)

το μόνο λεωφορείο που έμοιαζε με αερόστατο σε σειρά που να θυμάμαι (για την ακρίβεια ζέπελιν ενσωματωμένο στο κόκκινο λεωφορείο) είναι αυτό της αυστραλέζικης σειράς Καθηγητής Πουπσνάγκελ (Professor Poopsnagle - 1985) παίχτηκε από ΕΡΤ-1 το 1988 μεταγλωτισμένο (ανάμεσα στο κάστ της μεταγλώτισης και ο Ντίνος Καρύδης - Το μικρό σπίτι στο λειβάδι, Το νησί του Χρυσού Πιθήκου)

μήπως λέμε για την ίδια

εδώ βίντεο εισαγωγής στο Υοutube


Την άλλη σειρά με το αγοράκι δεν την θυμάμαι αλλά θα κάνω μια προσπάθεια

(Παρακαλώ θερμά τους νεοφερμένους αλλά και τους παλαιούς ψαχτείτε μέσα στο φόρουμ πολλά τα έχουμε ξαναναφέρει και είναι κρίμα - δεν μπορώ να είμαι συνέχεια online - Γέλια)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο νεος ειναι ωραιος αλλα ο παλιος ειναι αλλιως για αυτο μην τους βαζεις ολους στο ιδιο καζανι. :D
 
Αυτό με το λεοφορείο και γω για μεταγλωτισσμένο το θυμάμαι. Ένα επεισόδειο που ήταν στην έρημο, και ένα παιδί έκανε κάτι σαν βουντού για να βρέξει...
 
Πολύ καλός ο Dominion, 2/3!

Επομένως καλώς θυμόμουνα κάτι για σβούρα (και όντως η παραγωγή μύριζε Πιλάβιο). Γυρισμένο στην Καλαμάτα απ'όσα βρήκα με το γκουγκλάρισμα. Επίσης καλώς θυμόμουνα πως το λεωφορείο ήταν μεταγλωτισμένο.

Μένει μία σειρά λοιπόν. Όποιος/α τη βρει κερδίζει ωρολόγιον χρυσούν (λέμε τώρα)
 
τη θυμηθηκα αυτη τη σειρα που λεει ο dominion ,αλλα εγω νομιζα οτι λεγατε για μια αλλη σειρα με ελληνες ηθοποιους ...τελως παντων αμα βρω κατι θα επανελθω(τα εφε εκει ηταν σα το πεταγμα του παραμυθα απο οτι θυμαμαι και ηταν κανονικο λεωφορειο δεν εμοιαζε με αεροστατο)
 
Με τις πληροφοριες που μας εδωσες Kosta ψαχνουμε - η παιδικη σειρα με ηρωες καποια παιδια που βρισκουν στη γειτονια τους ενα παρατημενο λεωφορειο και ονειρευονται να το φτιαξουν και να πηγαινουν εκδρομες ειναι Ελληνικη και οντως το εφε του "πεταγματος" ειναι αλα Παραμυθας.

Καμια σχεση βεβαια με τον πολυ μεταγενεστερο Πουπσναγκελ - αλλα αφου το βρηκες και ειναι αυτο, τοτε κανενα προβλημα.

Παντως δινετε οσα περισσοτερα στοιχεια μπορειτε και με χαρα θα το ψαξουμε - οχι τιποτα αλλο δεν μπορει να ειναι συνεχεια online o Dom και μεις που νομιζουμε οτι τα ξερουμε ολα ειναι λογικο να πεφτουμε συχνα εξω-Γελια.
 
γέλια, αγαπητέ telamonas_stokos προσπαθώ να αναφέρω (εν δυνάμη) όσα θυμάμαι τώρα που είναι νωρίς... σε λίγα χρόνια μπορεί να πάσχω και από altshaimer και να μην θυμάμαι ούτε κάν την ύπαρξη του συγκεκριμένου φόρουμ... οπότε δίνω μάχη με το χρόνο τώρα που με πέρνει

Υ.Γ. όσο για το punchline που με ακολουθεί το βρήκα σε ένα βιβλίο μιας νεαρής συγγραφέος και μου άρεζε - No pun intended
 
AARDVARK είπε:
Γιατι το αλλο με το παλιο λεωφορειο που πεταει ειναι δυνατον ελληνικη σειρα με ειδικα εφε μηπως οντως ειναι ξενες μεταγλωτισμενες. :D
ΕDIT: AAAAAA :eek: :eek: Wally παει και ο μεσημεριανος και ο βραδυνος υπνος.:biglaugh:
Παιδιά το θυμάμαι κι εγώ αυτό με το λεωφορείο, ελληνική σειρά ήταν με κάτι παιδάκια που είχαν ένα μπλέ λεωφορείο με διάφορα χρώματα ζωφραφισμένο απ εξω,βέβαια η λεπτομέρεια οτι πετούσε μου διέφευγε αλλά μάλλον για τοίδιο λεωφορείο και την ίδια σειρά μιλάμε...
 
Παιδια, sorry που επαιμβαινω (μετα απο ενα χρονο + απο την τελευταια απαντηση), αλλα εχω την εντυπωση οτι μπερδευετε τον Καθηγητη Πουπσναγκελ (με το κοκκινο λεωοφορειο που πεταει), με την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, εκεινο το παλιο πρασινο (μπλε?) λεωοφορειο, που ειχαν βρει κατι παιδια σε ενα οικοπεδο, και το εβαψαν με διαφορα σχηματα απέξω, επαιξαν κουκλοθεατρο εξω απο αυτο, και το οδηγουσε ο Λευτερης Ελευθεριαδης για να πηγαινουν εκδρομη! Το ψαχνω σαν τρελος εδω και κατι χρονια, μα δεν εχω βρει τιποτα... Το ιδιο και για τον "Καπεταν Σβουρα". Εχω να τα δω, απο τοτε που πηγαινα δημοτικο!

Σε καποια απαντηση, διαβασα για μια σειρα με ενα αγορακι. Μηπως λετε τον "Αργοναυτη"?
 
Πίσω
Μπλουζα