Αναζήτηση τίτλων παιδικών σειρών

Λορένα

RetroNuts!
Joined
21 Απρ 2008
Μηνύματα
1.607
Αντιδράσεις
287
Θυμηθηκα μερικές σειρές που εβλεπα μικρη. Γία άλλη μια φορά, δεν θυμαμαι τιτλους, παρα μονο κομματια απο απο το στόρι. Αν την γνωριζει καποιος, ας δωσει λεπτομερειες, και ίσως μπουν στο αρχειο.

1. Σειρά πολυ παλια, με 6-7 παιδια, και έναν γερο, που εψαχναν 6 χρυσες σαλαμανδρες. Τις μαζευαν λιγες-λιγες, αφου ήταν σκορπιες στα περατα του κόσμου. Τις ίδιες σαλαμανδρες τις ήθελαν και καποιοι άλλοι κακοι. Πιθανον να υπηρχε και ενα ιπταμενο λεωφορειο για να τα βοηθά. ο γερος ήταν διάνοια. Την εβλεπα φανατικα στο κρατικο καναλι, δυστυχως δεν ειδα ποτέ το τέλος της.

2. Νεανική σειρά με παιδια που τηλεμεταφερονταν. Ξεκινα με εναν νεαρό, που ξυπνα σε ένα νησι, και βλεπει κοντα του μια βαση. Η σειρα ειχε πολλους κυκλους, και παντοτε διαφορετικα παιδια, αποκτουσαν αυτη την ικανοτητα. π.χ. αντιμετωπισαν μια επιστημονα που δημιουργησε σουπερ-εντομα. Ένα αλλο, που ήρθαν εξωγηινοι, μεσα σε λαχανα!!! Κάτι γινοταν με τους σπόρους. και.. τελος, με τον Κριστοφερ Λι, που ήταν ενας φαραω, που ηταν ακομη στην ζωη, χαρις, καποιων δυναμεων που χρησιμοποιησε. Τα παιδια, σε όλες τις περιπτωσεις, καλουνταν να τους αντιμετωπισουν.

3. Μια κοπέλα που ζουσε μονη σε ένα νησι (στο μελλον), και ειχε ιδιαιτερες ικανοτητες. Την προστατευει μια φαλαινα. Εκει κοντα, υπαρχει μια βαση, που ζουν ανθρωποι. Βασικά ειναι μια ολοκληρη πολιτεια, κατω απο το νερο. Δυο παιδια από εκει, την ανακαλυπτουν και γινονται φιλοι. Η μητερα τους, ειναι επιστημονας, εκει, και μελετά την φαλαινα. Συντομα, ανακαλυπτει την κοπελα, και τις ιδιαιτεροτητες της. Όλοι μαζι, πασχιζουν να μην το μαθουν οι υπολοιποι.

4. Μια κοπελα, απο το μακρινο μελλον, που επιστρεφει στο παρον λογω λαθους. Στο κεφαλι της εβαζε κατι, σαν στεκα, και αποκτουσε τηλεπαθητικές δυναμεις.

Το στορι ξεκινα απο το μακρινο μελλον. Όλοι οι ανθρωποι, ζουν αρμονικα, ντυμενοι σε αρχαιοελληνικο στιλ, και μεσα στην φυση. Εχουν αναπτυξει τις τηλεπαθητικες τους ικανοτητες, και όλα πανε μια χαρα. Στελνουν μια αποστολη, σε μια σκοτεινη εποχη του παρελθοντος (που για εμας, παλι το μελλον ειναι), και συγκεκριμενα, τοτε που κινδυνευσε να χαθει ο κοσμος. Η αποστολη αποτυγχανει, γιατι γυριζει, μαζι με καποιον επικυνδυνο απο εκει, που παιρνει ένα κοριτσι όμηρο, και μεταφερεται, στο δικο μας παρον. Εκει την χανει. Το κοριτσι, το συναντουν καποια άλλα παιδια, και συντομα ανακαλυπτουν απο που ειναι. Ο κακος συνεχιζει να την ψαχνει, γιατι ειναι η μονη που μπορει να τον γιατρεψει. Τα παιδια, θα πρεπει να πιασουν τον κακο, να στειλουν την κοπελα πισω, και να μην διαταραξουν το μελλον.

5. Το σηκουεστ, τι θυμαται κανεις; Ειναι του '90 όμως.

6. Ένα παιδικο, με μια παπια δρακουλα. Το εδειχνε μαλλον κυριακη στην ΕΤ2. Αμεσως μετά συνεχιζε με την σειρά ΖΟΡΟ, και τελος με μια σειρα νεανικη παλι, που εδειχνε κατι παιδια (πιθανον ινδιανοι), στην συγχρονη όμως εποχη. Πολυ χιονι αυτή η σειρα, και σνοουμπορντ. Μαλλον στην Αλασκα θα γυριζοταν.

7. Δυο διαστημικες. Η μια, με μια βαση, που έχασε τον δρομο της, μεσα σε μια αστρικη καταιγιδα. Υπηρχαν και εκει παιδια, και εδειχνε τις προσπαθειες όλων, να βρουν τον δρομο, μιας και είχαν χαθει μεσα στο διάστημα. Δεν ειχε κατι το πολεμικο, απλά εχασαν το δρομο τους, και τα τροφιμα δεν τους εφταναν πλεον. Καποια παιδιά, ειχαν βρει τροφιμα, και τα εκρυβαν απο τους άλλους κτλ

Η δευτερη, πιθανον να ειναι το babylon 5. Δεν ειναι σιγουρη. Ήταν κατι σαν το Σταρ-τρεκ, με όντα απο όλους τους πλανητες, τηλεπαθητικους, που θελουν να κατακτησουν το κοσμο κτλ και όλοι αυτοι, ζουσαν αρμονικά σε μια βαση. Πιθανον να ήταν, κατι σαν πρεσβειες όλων πλανητων σε αυτη την βαση, με σκοπο την ειρηνη.
 
1. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥΠΣΝΑΓΚΕΛ

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Z5hMNnXgH34]YouTube - Professor Poopsnagle

Κάπου υπάρχει ένα thread νομίζω, αλλά δεν το βρίσκω...

6. Εδώ μπερδεύτηκα λίγο γιατί δεν ξέρω τι θες, αλλά η πάπια-δράκουλας 99% πρέπει να είναι ο DUCKULA...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=VthsQVsXwEg]YouTube - Count Duckula theme

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του 7, πρέπει να είναι το Babylon 5 όπως αναφέρεις και εσύ...

Για τα άλλα, δεν θυμάμαι κάτι...
 
Eίδα 1-2 επεισόδια Seaquest πριν 15 χρόνια. Ήταν στο Star εάν θυμάμαι καλά. Ο Steven Spielberg ήταν ένας από τους παραγωγούς και o Roy Scheider έπαιζε έναν από τους κύριους χαρακτήρες

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το seaquest και το count dacula εχεουν κυκλοφορήσει σε dvd

Δυστυχώς μονο οι πρώτες seson

To seaquest το έχω αλλα η ποιότητα λογω συμπίεσης στο dvd δέν ειναι και πολύ καλή.
 
7. Η 2η Sci-Fi είναι Babylon 5. Δες το Avatar και το username που έχω και θα θυμηθείς. Για μένα μακράν η καλύτερη και πιο πλήρη Sci-Fi TV Series που έχει γυριστεί. 5 σαιζόν από 24 επεισόδια και τις έχω δει ήδη 3 φορές.
 
Συμφωνώ με τον Kosh (πρεσβευτή των Vorlon) ότι το Babylon 5 ήταν η καλύτερη διαστημική σειρά που έγινε ποτέ! Υπερτερεί μακράν των υπολοίπων (Star Trek, Stargate κ.λ.π)

Kosh: Who are you?

Βέβαια, εγώ ήμουν με τους άλλους που ρωτούσαν "What do you want?"
 
Πίσω
Μπλουζα