Αναζήτηση τίτλων 2 σειρών φαντασίας της ΕΡΤ

petran79

Retro Member
Joined
16 Απρ 2008
Μηνύματα
592
Αντιδράσεις
437
θυμαμαι καποιες σειρες (οχι κινουμενα σχεδια) που εβαζε η ΕΡΤ μεσα του 80, μεσημερι και απογευμα, που δε νομιζω σημερα να τις εβαζε κανενας σταθμος

θα πρεπει να ηταν μαλλον βρεττανικες

Η μια ηταν γυρω απο μια ομαδα παιδιων οπου μπερδευοταν το ονειρικο με το πραγματικο.

Χαρακτηριστηκα σε μια σκηνη ενα παιδι κοιταει απο την κλειδαροτρυπα και να βγαινει ενα χερι απο μεσα και να το αρπαζει. Η΄ μια αλλη σκηνη με ενα κοριτσι να ειναι πανω απο εναν νεκρο και να του βγαζει απο τα ρουθουνια αμετρητα ματωμενα χαρτομαντηλα. Η' μια σκηνη οπου ενα παιδι ειναι πανω σε εναν ελεφαντα κλπ. Πολυ σουρρεαλιστικη αλλα δεν θυμαμαι τον τιτλο. Αρκετα τρομακτικη για ενα μικρο παιδι παντως.

Μια αλλη σειρα φαντασιας ηταν παλι παρομοια. Θυμαμαι μια σκηνη οπου ενα παιδι βλεπει μια ζωγραφια απο ενα χωριο και ξαφνικα μπαινει μεσα στο χωριο. Ονειρευεται πως εχει γινει εφοδος μιας αγελης λυκων εκει και ο κοσμος τρεχει πανικοβλητος. Ξαφνικα βλεπει μπροστα του μια φατσα αγριεμενου λυκου να γρυλιζει και ξυπνα τρομαγμενο. Εκει ειχα κατατρομαξει.

Μια αλλη σειρα εχει ισως μια απο τις πιο τρομακτικες εισαγωγες. Δειχνει ενα ζωγραφιστο ματι απο κοντα και η καμερα σιγα σιγα ξεζουμαρει και βλεπουμε πως το ματι αυτο ειναι ενος αρνιου που μαζι με το καρο που το μετεφερε εχει πεσει σε ενα ποταμι και προσπαθει να γλιτωσει.

Και οι 3 σειρες παντως ηταν ποιοτικες με αριστη σκηνοθεσια. Αν καποιος θυμαται εστω και μια απο τις 3 θα με βοηθουσε.

Καλα μια αλλη ωραια σειρα ευτυχως τη θυμαμαι . 3 ατομα απο τη Λιλιπουπολη ναυαγουν στην πολη και ενα αγορι τους περιμαζευει και προσπαθει να τους κρατησει μυστικο.

Τετοιες σειρες δυσκολα πλεον να προβληθουν. Μονο σε ταινιες ισως.
 
Δεν νομιζω να ταιριαζει στις περιγραφες...απλα πονταρω στη πιθανοτητα να θυμασαι κατι οχι και τοσο καλα....

Λοιπον, ριξε μια ματια μηπως το υπεροχο Children of the Stones ειναι καποιο απο αυτα που ζητας. Δεν ξερω αν παιχτηκε ποτε στην Ελληνικη TV αλλα ειναι απο τα πιο ενδιαφεροντα παιδικα θριλερ-σηριαλς που εχω παρακολουθησει...
 
Μήπως κάποιο από αυτά είναι τα Χρονικά της Νάρνια; Για δες ένα "trailer" μπας και σου θυμίζει κάτι.

 
Καλα μια αλλη ωραια σειρα ευτυχως τη θυμαμαι . 3 ατομα απο τη Λιλιπουπολη ναυαγουν στην πολη και ενα αγορι τους περιμαζευει και προσπαθει να τους κρατησει μυστικο
The return of the antelope (μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου εμπνευσμένο από Τα ταξίδια του Γιούλιβερ)

http://www.amazon.com/Return-Antelope-Episodes-NON-USA-Germany/dp/B0042B922A

Το συγκεκριμένο αγόρι και η αδελφή του έμεναν με έναν παππού ή θείο τους που ήταν εφευρέτης και με μια αυστηρή θεία πού ήταν η αδελφή ή η σύζυγος αυτού του κυρίου. Οι Λιλιπούτιοι (που έρχονταν από τη χώρα που περιγράφεται στα "Ταξίδια του Γιούλιβερ") ήταν δυο άνδρες και μια απαιτητική κυρία που ναυάγησαν σε μια παραλία και τρύπωσαν στο καλάθι των παιδιών. Πάνω κάτω στα πιο πολλά επεισόδια που θυμάμαι, τα παιδια προσπαθούσαν να τους βρουν ένα καινούριο πλοίο (στα μέτρα τους) για να γυρίσουν στη χωρα τους. Σε ένα επεισόδιο μάλιστα, τους είχαν βάλει σε ένα καραβάκι στην μπανιέρα του σπιτιου για να κάνουν εξάσκηση. Εν τω μεταξύ, οι Λιλιπούτιοι έμεναν στο κουκλόσπιτο του κοριτσιού που τους είχε δωσει και μερικά από τα ρούχα που φορούσαν τα κουκλάκια της (αν και στα πρώτα επεισόδια, το κορίτσι είχε αρχίσει να εκνευρίζεται από την συμπεριφορά των μουσαφίριδων της που με τίποτα δεν ήταν ικανοποιημένοι και είπε στον αδελφό της πως θα ήταν καλυτερα αν είχαν ένα ζωάκι). Με τον καιρό όμως έγιναν φίλοι και θυμάμαι χαρακτηριστικά πως σε κάποιο επεισόδιο που τελικά οι Λιλιπουτιοι μπόρεσαν να σαλπάρουν, άλλαξαν γνωμη και ξαναγύρισαν στα παιδιά.
 
Πιθανον να ειναι η ναρνια μια απο αυτες.

Οσο για την πρωτη, ειλικρινα δεν ειμαι σιγουρος μιας και πρεπει να δω ολη τη σειρα για να θυμηθω τις σκηνες. Ηταν ισως απο τις καλυτερες σειρες φαντασιας.

Παντως η εισαγωγη με το αρνι δεν ηταν απο σειρα φαντασιας τωρα που το θυμαμαι και την εβαζε το βραδυ.
 
Θυμαται κανενας ποια χρονια παιχτηκε η Ναρνια;
 
Φίλε μου @NorthStar δεν μένει παρά να σε ευχαριστήσω με 11 χρόνια καθυστέρηση για το post σου το οποίο δυστυχώς δεν το είχα προσέξει.
Θα είχα γλιτώσει άπειρες ώρες ψαξήματος. Το μόνο που θυμόμουν ήταν η μουσική της σειράς, η λέξη "Αντιλόπη" που μου είχε καρφωθεί στο μυαλό, και φυσικά τα μικρά ανθρωπάκια που τα έκρυβε κάποιος σ' ένα σπιτι.
The return of the antelope λοιπόν! Σήμερα πήρα μια μικρή δόση ευτυχίας! :)
 
Πίσω
Μπλουζα