Αναζήτηση ταινίας με εισβολή εξωγήινων (1990ς)

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Λοιποοοοον. Ειχα παρει αυτη τη ταινια στο βιντεο. Κατα τα αλλα δεν ξερω αν ηταν βιντεοταινια, τηλεταινια, ή (πολυ πιθανον) πιλοτος καποιας σειράς. Σιγουρα δεν ηταν κινηματογραφικη παραγωγη, ηταν φτηνιαρικη καπως, και δεδομενου οτι ειχε πολλους πρωταγωνιστες, και οτι δεν ολοκληρωνεται, πιστευω οτι μαλλον ηταν "πιλοτος".

Βρισκομαστε στο μελλον λοιπον, η ανθρωποτητα εχει επεκταθει στο διαστημα, και κατα καποιο τροπο καταφερνουν να "αποδειξουν" επιστημονικα οτι δεν υπαρχει εξωγηινη ζωη. Και πανω που γιορταζουν αυτο το πραγμα, ερχονται εξωγηινα σκαφη και επιτιθενται τη Γη.

Ξεκιναει λοιπον ενας πολεμος και βλεπουμε τις ιστοριες καποιων πρωταγνιστων. Απο αυτους το μονο που θυμαμαι ηταν ενα ζευγαρι που εκπαιδευονται για αστροναυτες, αλλα απο ενα ατυχημα σκοτωνεται το παληκαρι και η κοπελα ειναι απο τους πρωταγωνιστες.

Τωρα απο την πλοκη, τις μαχες κλπ δε θυμαμαι απολυτως τιποτα, το μονο ειναι το εξης: οτι πανε σε ενα διαστημοπλοιο ή σταθμο δεν ξερω τι να εκπαιδευτουν και ειναι ενας αντιπαθεστατος καραβανας που τους προκαλει συνεχεια, και οταν κατι το θεωρει πολυ ευκολο λεει "σαν να τρωω τηγανητες για πρωινο". Σε καποια φαση του τη σκανε ολα τα φανταρια μαζι για να παραπονεθουν, του επιτιθενται, και τους κανει ολους καλα. Και οπως ειναι στο πατωμα, τους λεει "σαν να τρωω τηγανήτες".

Μετα ομως οπως προχωραει ο πολεμος, δενονται ολοι μεταξυ τους, αρχιζουν να σεβονται τον καραβανα, ο οποιος σε καποια τελευταια μαχη θυσιαζεται. Στο τελος, ξεκιναει αλλη μια μερα και εχουν πρωινο, οποτε για να τιμησουν τον καραβανα τους πετανε ολες τις τηγανήτες απο το airlock σαν φορο τιμης. Και οπως τις βλεπουμε (cgi) να αιωρουνται στο διαστημα, εκει τελειωνει η ταινια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
μήπως είναι ο πιλότος της σειράς Space: Above and Beyond…...έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που το είδα και μπορεί να κάνω λάθος, αλλά από την περιγραφή σου, αυτή μου ήρθε στο μυαλό....
 
Τελευταία επεξεργασία:
λοιπόν βρήκα τα επεισόδια της σειράς….η σκηνή με της τηγανίτες που αιωρούνται στο διάστημα, είναι στο επεισόδιο με τον τίτλο Space: Above and Beyond - Ray Butts.....
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστω πολυ για την ερευνα φιλε. Στη Wiki βλεπω οτι το πρωτο επεισοδιο ηταν 2ωρη τηλεταινια οποτε θα μπορουσε να ειναι αυτη που ειδα.

Δυστυχως περα απο αυτα που ειπα δε θυμαμαι τιποτα αλλο, οποτε οι φωτογραφιες και οι πληροφοριες που διαβαζω δε μου λενε κατι. Μονο αν εβλεπα τις συγκεκριμενες σκηνες θα μπορουσα να το επιβεβαιωσω. Οπως καταλαβαινεις δεν ηταν κατι που με πορωσε ή που εντυπωθηκε τοσο πολυ στη μνημη μου.

Θα σταθω ομως σε αυτο που λες για τις τηγανητες γιατι με παραξενευει παρα πολυ. Οπως ειπα εκεινος ο καραβανας εμφανιζοταν σε εκεινη την ταινια (δηλ. το πρωτο επεισοδιο) και η σκηνη με τις τηγανιτες που αιωρουνται ειναι ακριβως εκει που τελειωνει. Δεν καταλαβαινω πως μπορει αυτα να γινονται σε μεταγενεστερο επεισοδιο.
 
πολύ πιθανών σε κάποια μετέπειτα κυκλοφορία, ορισμένα από τα επεισόδια να επεξεργάστηκαν σε μορφή τηλεταινίας......

αν πληκτρολόγησης Space Above And Beyond E05 Ray Butts και πας στο τέλος του επεισόδιού, θα δεις και την σκήνη με τις τηγανίτες...….
 
Οντως η σκηνη ηταν οπως ακριβως τη θυμαμαι, αν και δεν ειδα ολο το επεισοδιο. Πολυ παραξενο πραγματικα.

Μου αρεσει που ειναι εντελως 90ίλα η παραγωγη, η αισθητικη, ολα. Οπως διαβασα κρατησε μονο μια σεζον λογω χαμηλης τηλεθεασης. Πολυ λογικο, δεδομενου οτι η ταινια που ειδα δεν μου κρατησε το ενδιαφερον, αν και σημερα μπορει να μου αρεσε αυτη η σειρα.

Αληθεια @Rock Lee απο που ηξερες αυτη τη σειρα, αφου δεν ηταν πολυ γνωστη, και μαλλον δεν προβληθηκε στην Ελλαδα;;;
 
είχα την εντύπωση ότι η σειρά είχε προβληθεί από το star, αλλά στο wiki δεν αναφέρει την Ελλάδα στης χώρες που παίχτηκε η σειρά...….όποτε υποθέτω ότι την είχα νοικιάσει σε v/h/s η σε dvd…...
 
Παντως αν ειχε προβληθει, φαινεται σαν ο τυπος των σειρων που θα επαιζε το Star εκεινη την εποχη.
 
Πίσω
Μπλουζα