Αναζήτηση ταινίας: Deux hommes dans la ville - Two Men in Town (1973)

Cathy

Retro Member
Joined
23 Σεπ 2012
Μηνύματα
127
Αντιδράσεις
29
Ψαχνω μια πολύ καλή ταινία με τον Αλαίν Ντελόν της οποίας δεν γνωρίζω τον τιτλο. Ο Ντελόν έπαιζε συχνά αμφισβητούμενης ηθικής χαρακτήρες αλλά εδώ κάνει τον καλό. Λοιπόν ο Ντελόν είναι κλέφτης, πάει φυλακή και βγαίνει αποφασισμένος να αλλάξει ζωή. Τον καταδιώκει όμως ένας κακός αστυνομικός που δεν τον αφήνει σε ησυχία, κυνηγά τον εργοδότη που τον προσέλαβε και τον ταλαιπωρεί γενικά. Οταν ο Ντελόν τα φτιάχνει με μια υπάλληλο τραπέζης ο αστυνομικός νομιζει πως το κάνει για να ληστεψει την τραπεζα. Δεν θυμαμαι μετα τι γινεται αλλα στο τελος αφου του εχει κανει την ζωη κολαση ο Ντελον σκοτωνει τον ατυνομικό και καταδικάζεται σε θανατο, νομιζω στην γκιλοτινα (!!!! γκιλοτίνα στα 50ς ή 60ς αν ειναι δυνατον τετοια φρικη!!!). Το φιναλε ειναι συγκλονιστικὀ. Το ειχα δει οταν ημουν εφηβη και εκλαιγα θυμαμαι. Ξερει κανεις για ποια ταινια μιλάω?Αν θυμαμαι εγραφε στο τελος πως η ιστορια ειναι αληθινη ξερει κανεις κατι? Ευχαριστώ!
 
Τη θυμαμαι κι εγω αυτη την ταινια, αλλα δε θα σε ευχαριστησω με τον τιτλο της, Cathy, γιατι μου διαφευγει.

Δε γυριστηκε νομιζω ουτε το '50, ουτε το '60, αλλα μεταγενεστερα. Συγκλονιστικη η σκηνη που ξυπνανε τον ηρωα για να τον οδηγησουν στη λαιμητομο. Δε θα ξεχασω ποτε το βλεμμα του Ντελον την ωρα που την αντικρυζει.

Ειναι οντως ακρως αδιανοητο, αλλα η Γαλλια κατηργησε αυτο το οργανο της φρικης το 1981!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ευχαριστω κι εγω, Nemo.

Συγχαρητηρια στον Αλαιν Ντελον για την ερμηνεια του που μου' φερε δακρυα στα ματια, συγχαρητηρια στο σκηνοθετη της ταινιας για την υποβλητικη σκηνοθεσια του, ντροπη στους Γαλλους για τον τροπο που μεχρι προσφατα μεταχειριζονταν για να παιρνουν ανθρωπινες ζωες, ντροπη στην ανθρωποτητα για τη θανατικη ποινη!!!

Ζητω συγνωμη που βγηκα εκτος θεματος και υποσχομαι να μη συνεχισω.

Καμια φορα χρειαζεται, ομως.....
 
Ευχαριστώ αυτη ειναι η ταινια που ψαχνω αλλά με σοκαρουν οι πληροφοριες για την θανατική ποινη!

Ο Αλαίν Ντελόν δεν ειναι από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς αλλά εκεί είναι εκπληκτικός. Το βλέμμα στο τέλος παραμένει αξέχαστο!
 
Πολύ ωραία ταινία. Καλοί και οι δυο πρωταγωνιστές, Delon και Gabin. Ο σκηνοθέτης όταν ήταν νέος είχε λάβει μέρος σε ένοπλη ληστεία, τον συνέλαβαν και είχε καταδικαστεί σε θάνατο. Τελικά του αποδόθηκε χάρη, αλλά έμεινε στη φυλακή αρκετά χρόνια, όπου το έριξε στο γράψιμο. Ένα από έργο του από την εποχή της φυλακής, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από το Jacques Becker, ως The Hole (1960), ένα από τα καλύτερα δράματα φυλακών στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Μάλλον, η εμπειρία του στην παρανομία και στην φυλακή αποτέλεσαν σημαντική επιρροή και για το Two Men in Town
 
η τελευταία εκτέλεση με γκιλοτίνα στην Γαλλία έγινε το 1977. Η γνώμη μου εμένα είναι καλύτερα να αθωωθεί ένας ένοχος παρά να καταδικαστεί ένας αθώος. Και με την θανατική ποινή δεν υπάρχει φυσικά αθώωση σε περίπτωση δικαστικής πλάνης. Βλέπε και το πασίγνωστο "στην αλάνα" του Νταλάρα. αυτό εννοώ αν εκτελεστεί ένας αθώος και μετά γίνει αναψηλάφηση της δίκης ποιο το όφελος.
 
Ωραία ταινία. Πολύ καλές ερμηνείες από τον Ζαν Γκαμπέν και τον Αλαίν Ντελόν.
 
Έχει Κυκλοφορήσει σε DVD από την Καθημερινή ( Χρυσή Ταινιοθήκη ) μαζί με , 1ο Για το Τομάρι ενός Μπάτσου , 2ο Borsalino & co , 3ο Ο Θάνατος ενός Διεφθαρμένου
 
Πίσω
Μπλουζα