Αναζήτηση ταινίας: Scorched Heat (1987)

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.103
Η ταινία που ψάχνω είναι πολύ δύσκολη δυστυχώς και έχω ψάξει κυριολεκτικά παντού για να τη βρω, αλλά τίποτα. Είχα δει μόνο την αρχή της και μετά την άφησα επειδή ήταν πολύ αργά (έκανα μεγάλη βλακεία!) Την έδειξε το κανάλι Tempo την Άνοιξη του 2002 και αυτή ήταν η αρχή της: Είναι ένας κουστουμαρισμένος άντρας με μούσι που περπατάει νύχτα στους δρόμους. Καθώς προχωράει, βλέπουμε κάποια flashbacks από τη ζωή του. Τον βλέπουμε μικρό μαζί με έναν φίλο του, να βάζουν φωτιά στο δάσκαλό τους και να τον καίνε ζωντανό. Σε ένα άλλο flashback, τον βλέπουμε ενήλικα πια, στο σπίτι με μία γυναίκα, μάλλον η γυναίκα του, η οποία κάθεται στο τραπέζι και του λέει διάφορα και τότε εκείνος ορμάει απότομα και τη σκοτώνει, νομίζω τη στραγγαλίζει. Μετά από αυτά τα flashbacks, τον βλέπουμε να φτάνει σε μία εκκλησία και να μπαίνει μέσα. Έχει αρκετό κόσμο και είναι ώρα κηρύγματος. Κάθεται δίπλα σε έναν άντρα, αλλά είναι ανήσυχος και φαίνεται ότι δεν είναι καλά. Τότε ο διπλανός του γυρίζει και τον ρωτάει αν είναι εντάξει, αλλά αυτός έχει παραισθήσεις και αντί για τον άντρα αυτόν, βλέπει ένα απαίσιο τέρας, νομίζω με πράσινο κεφάλι που του επιτίθεται και τρέχει τρομαγμένος έξω από την εκκλησία. Αυτά ξέρω μόνο. Την κόβω να είναι ή 80's ή 90's, αλλά δεν ξέρω στα σίγουρα. Για να βρω αυτή την ταινία, πήγα και μέχρι τα αρχεία των παλιών εφημερίδων-περιοδικών του 2002 στη βιβλιοθήκη, για να βρω το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Tempo. Δυστυχώς όμως οι τίτλοι των ταινιών δίνονταν στα ελληνικά και ψάχνοντας στο imdb δεν κατάφερα να βρω τίποτα. Έχει κανείς καμμιά ιδέα;
 
Στα ελληνικά πως δίνονταν ο τίτλος? Ίσως να βοηθήσει και αυτό...
 
Μακάρι να ήξερα Kambia! Δυστυχώς το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι το είδα Άνοιξη του 2002 και το Tempo είχε πολλές ταινίες θρίλερ και τρόμου, οπότε δεν ξέρω. Έχω σημειώσει από τα αρχεία της βιβλιοθήκης όλους τους σχετικούς τίτλους για όλη την Άνοιξη του 2002 και τα έψαξα όλα στο imdb, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν καθόλου εκεί αυτοί οι ελληνικοί τίτλοι.
 
Μπορείς να βάλεις μερικούς ελληνικούς τίτλους που έχεις για την ταινία να ψάξω κι εγώ, κάτι μου θυμήζει από αυτά που περιγράφεις αλλά δεν μπορώ να το ξεκαθαρίσω.
 
Eυχαρίστως pinhead! Θα είναι θαύμα αν βρεθεί! Αυτοί λοιπόν είναι οι τίτλοι και είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται ανάμεσά τους (κανένας δεν υπάρχει στο imdb):

Ένοχος Μάρτυρας

Η Πλεκτάνη

Τα Φαινόμενα Απατούν

Φονική Εμμονή

Το Τέλος της Σιωπής

Ψίθυροι Θανάτου

Η Σκηνή του Εγκλήματος

Το Άγγιγμα του Κακού

Δύσκολο να Ξεχάσεις

Εφιαλτικό Ταξίδι

Ψεύτικα Βλέμματα

Φονικό Πάθος

Εγκλήματα Σιωπής

Παιχνίδια Πάθους

Το Χρώμα του Φόνου

Πάθος και Προδοσία

Πέφτοντας στο Κενό

Θανάσιμες Ευλογίες

Έγκλημα και Πάθος

Έκρηξη Οργής

Η Σύγκρουση

Τα Ίχνη του Δολοφόνου

Ζώντας στο Φόβο

Σκοτεινές Προσδοκίες

Αναμνήσεις του Μεσονυχτίου

Η Εκδίκηση

Ένοχη Πρόκληση
 
Τη βρήκα !!!! Δεν είναι αμερικάνικη γι' αυτό ίσως να μπερδευόσουν και να μη την έβρισκες...είναι Σουηδική ! Λέγεται Scorched Heat και είναι παραγωγής του 1987, η υπόθεση είναι ίδια με ότι περιγράφεις.

Steve is a successful businessman in Dallas. One day he receives a letter from his old friend Eric in Sweden. Eric is overstrained and threatens to reveal a crime that they committed as children. Steve realizes that he has to go to Sweden and help Eric. Steve's wife Linda insists on coming too. Something she will deeply regret. When they arrive in Sweden they find Eric on the verge of insanity. He raves about their old teacher, who was burned to death in a mysterious fire many years ago. Steve and Linda become involved in Eric's world of illusions. Soon it gets impossible to distinguish between dream and reality. They are more and more affected by an evil force from the other side. The trip that should have been a vacation to Sweden becomes a one way ticket to hell.

[video=youtube;n-20FP8RH3s]

 
PINHEAD!!! :bow: :bow: Μου φαίνεται απίστευτο! Πώς τα κατάφερες; Έχω κινήσει γη και ουρανό για να βρω αυτή την ταινία και είχα χάσει κάθε ελπίδα. Είσαι αστέρι! Να ήξερες τι μεγάλη χαρά μου έδωσες, χίλια ευχαριστώ! Ένα κερασματάκι είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω!



chocolate.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν κάνει τίποτα. Χαρά μου να βοηθάω, απλά είμαι φαν τέτοιου είδους ταινιών και μόλις έγραψες για την εκκλησία και το τέρας που βλέπει ο ήρωας, μου ήρθε στο μυαλό η σεκάνς με τον ιερέα που κάνει κήρυγμα και ο πρωταγωνιστής έχει ψευδαισθήσεις ότι είναι τέρας...Πάντως η ταινία είναι τρελλή καλτίλα, δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε DVD και οι δύο εκδόσεις που υπάρχουν σε VHS, μία Ιαπωνική και μία Φινλανδική είναι δυσεύρετες, ενώ σαν ταινία έχει φανατικούς οπαδούς !!! Ο ελληνικός της τίτλος πάντως είναι...Θανάσιμες Ευλογίες !
 
Ώστε ήταν όντως από τους τίτλους που είχα στη λίστα! Κι εγώ τη σκηνή με τον ιερέα σκεφτόμουν χρόνια ολόκληρα και έβριζα τον εαυτό μου που δεν είδα παρακάτω! Καλά λες, καρακαλτ είναι. Και πάλι ευχαριστώ!
 
perlastar το έχω βάλει στο Youtube τώρα και το βλέπω από το media player στην τηλεόραση, μιλάμε για απίστευτο καλτ, έχει μερικές σκηνές που είναι πολύ spookie πάντως, αν και μέρα μεσημέρι έχω ανατριχιάσει :rofl:
 
Kαταλαβαίνω! Κι εγώ έτσι ένιωσα όταν πρωτοείδα την αρχή της τότε, και αυτό, μαζί με το γεγονός ότι την έβαλε πολύ αργά, με έκαναν να την κλείσω. Δεν είχα μυηθεί καλά στο είδος τότε! Αλλά τώρα, όλα αυτά ευπρόσδεκτα :cool:
 
Και εγώ όταν την είχα δει πρώτη φορά στην τηλεόραση, όταν είδα τη σκηνή με τον ιερέα στην εκκλησία, την ψιλο-άκουσα.

Μπορεί να μην ήτανε ακριβή παραγωγή, αλλά την έκανε τη δουλειά της.
 
Πίσω
Μπλουζα