Αναζήτηση ταινίας: X: The Man with the X-Ray Eyes (1963)

Dimitris66

RetroN00b
Joined
6 Μάρ 2011
Μηνύματα
2
Αντιδράσεις
3
Καλησπέρα σε όλους!!

Για να μην κουράσω θα ήθελα άμεσα να σάς πω τι ψάχνω και αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει θα ήμουν ευγνώμων. Βασικά ψάχνω να βρω τον τίτλο κάποιας ταινίας παλιάς που δεν ξέρω και απευθύνομαι στούς ψαγμένους. Είχα δει μια Α/Μ ταινία αρχές τής δεκαετίας τού '80 στην κρατική η οποία είχε το εξής στόρι: επιστήμονας κάνει πειράματα και (κλασικά) το τελικό το κάνει επάνω του. Αφορούσε την όραση. Κάποιες σταγόνες απ' ότι θυμάμαι οι οποίες τού έδιναν τρομερή όραση. Επειδή προφανώς δεν πήγε καλά το πείραμα είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να το αντιστρέψει και να γίνει κόλαση η ζωή του γιατί ούτε να κοιμηθεί δεν μπορούσε για το λόγο ότι έβλεπε μέσα από τα βλέφαρα. Πολύ σκούρα και χοντρά γυαλιά φορούσε και όμως έβλεπε από μέσα. Επειδή ήταν γιατρός αποφάσισε τουλάχιστον αυτό το "χάρισμα" να το χρησιμοποιήσει για καλό κάνοντας διαγνώσεις σε φτωχούς συνανθρώπους του με το να σε κοιτάξει μόνο γιατί, είπαμε, έβλεπε τόσο καλά που ήταν με το να σε κοιτάξει να σού κάνει "ακτινογραφία" και να δει από τι πάσχεις. Τον πήραν όμως χαμπάρι και από το ντόπιο κατεστημένο και τον κυνήγησαν, και έτσι κυνηγημένος κατέφυγε σε κάποια συγκέντρωση κάποιου εκκλησιαστικού δόγματος όπου τού είχαν πέσει τα γυαλιά που φόραγε και φάνηκαν τα αλλοιωμένα μάτια του. Εκεί οδηγημένος από την απόγνωση και την ημιπαράνοια, ακούγοντας την "παραίνεση" τού πάστορα, τι ήταν αυτός, ο οποίος έλεγε κάποιους στίχους τής Βίβλου, έβγαλε τα μάτια του με τα χέρια του για να γλυτώσει και έτσι τελείωσε η ταινία. Παιδιά ίσως ήμουν κουραστικός αλλά θυμάμαι τα πάντα αλλά όχι τίτλο ούτε ηθοποιούς για να βοηθήσω. Όποιος γνωρίζει τον τ΄τιτλο θα τού ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ εκ τών προτέρων...
 
Αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μου sci-fi/horror ταινίες, φοβερό το σενάριο και τα μηνύματα, και πολύ συμπαθής στο ρόλο του ο Ray Milland. Πολλές ταινίες αυτού του είδους δίνουν το μήνυμα του ότι ο άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει τα όριά του, αλλά η συγκεκριμένη το κάνει πολύ δυνατά και πετυχημένα.

Ας βάλουμε και το trailer μιας και δεν υπάρχει:

[video=youtube;E-38qQBofak]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
φυσικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει μιας και ο αμφιβληστροειδής του ανθρώπου αντιδρά μόνο στο ορατό φως και πάλι θα ήταν αδύνατον να δει κανείς χωρίς μια πηγή ακτίνων χ η οποία ως γνωστόν είναι ογκωδέστατη και χρειάζεται πολύ υψηλή τάση (τυπικά 150 kV)
 
  • Like
Reactions: RIO
Πίσω
Μπλουζα