Αναζήτηση τραγουδιού (πρωτότυπου ή διασκευής) από την ταινία "Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ."

LadyNaty

RetroActive
Joined
29 Δεκ 2012
Μηνύματα
580
Αντιδράσεις
648
Καλησπέρα (γιατί δε μου ρχεται να λέω καλημέρα μέσα στα μαύρα σκοτάδια) στους ξενύχτηδες ρετρομανιακούς.

Ψάχνω ένα ωραίο τραγουδάκι το οποίο βλέπουμε να τραγουδάει η Μαρίνα Αδαμοπούλου-Μακρή στην ταινία "Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ." (1980), μια ταινία που γενικά δεν πολυπαίζεται στην τηλεόραση. Για να μην τα πολυλογώ, επειδή πέτυχα μία από τις λίγες φορές που παίζεται η εν λόγω ταινία, θα δώσω μερικά στοιχεία για το τραγούδι: ακούγεται σε μια σκηνή γυρισμένη στην ντίσκο του τότε "Χόλιντέι Ινν" (σήμερα Crowne Plaza) όπου ο Βουτσάς είναι ζευγάρι με τη Φιλίνη και η τελευταία ζητά να χορέψει, ο Βουτσάς κάνει σκηνή ζηλοτυπίας, χορεύει εκείνος μαζί της και τελικά παθαίνει λουμπάγκο. Το πρώτο κουπλέ του τραγουδιού είναι ως εξής: "Δεν θα φύγω ποτέ / έτσι μου λεγες χτες /τώρα μ'άλλη γυρνάς /γρήγορα που ξεχνάς / τώρα μ' άλλη γυρνάς · μετά από μια γέφυρα χαρακτηριστική ντίσκο 70ς μπαίνει ένα ρεφραίν "Τικι τάκ η καρδιά μου χτυπά" / ...... (δε θυμάμαι αυτό το στίχο) / το ρολόι κοιτώ και τις ώρες μετρώ". Είναι πολύ ωραίο τραγούδι και το έχω ακούσει μόνο σε αυτή την ταινία. Η αναζήτησή μου είτε σε σάιτ που έχει στίχους είτε στο Youtube , δεν απέδωσε καρπούς. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Επίσης κάτι άλλο: είναι πρωτότυπο ή είναι ξένη διασκευή;
 
Η ταινία «Ο Κώτσος στην ΕΟΚ» προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1980. Στην ταινία τραγουδούσε πράγματι η Μαρίνα (Αδαμοπούλου-Μακρή). Στον ελληνικό προκριματικό για τη Eurovision της ίδιας χρονιάς διαγωνίστηκε και η Μίλλη (Καραλή) με ένα τραγούδι που έφερε τον τίτλο «Τίκι-Τακ, Τίκι-Τακ». Είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για διαφορετική εκτέλεση του ίδιου τραγουδιού. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω βίντεο αποκλειστικά και μόνο του τραγούδιού στο διαδίκτυο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ πάρα πολύ... Εγώ είδα την ταινία και ξέρω ότι είναι του 1980. Το τραγούδι δεν θυμάμαι να το έχω ακούσει από τη Μίλλη Καραλή, ούτε και από καμία άλλη. Και φυσικά, ενώ βρήκα αποσπάσματα από την ταινία στο Youtube, δεν βρήκα την συγκεκριμένη σκηνή. Το 1980 ήμουν 9 χρόνων, αρκετά μεγάλη για να θυμάμαι ένα τόσο χαρακτηριστικό τραγούδι, το οποίο όμως μου διέφευγε μέχρι πρότινος που το MEGA άρχισε να παίζει τη συγκεκριμένη ταινία. Έψαξα να βρω μήπως έχει δισκογραφηθεί είτε σε LP είτε σε single αλλά, η αναζήτηση δεν απέδωσε τίποτε. Στην ταινία πάντως δεν αναφέρονται ξεχωριστά credits, άρα πρέπει να εικάσω ότι η μουσική είναι του Κατσαρού και οι στίχοι του Μυλωνά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα