Αναζητειται σειρα μαλλον περι Ναπολεοντιων πολεμων

joe

RetroMasteR
Joined
28 Απρ 2008
Μηνύματα
1.441
Αντιδράσεις
264
Λοιπον καλα μου ρετροπουλα.

Προσπαθω να θυμηθω μια ιστορικη σειρα για την οποια εχω ελαχιστες μνημες αλλα με ειχε εντυπωσιασει. Πρεπει να ειναι μεσα 80 ισως και πιο πριν. Η σειρα ειχε να κανει μαλλον με τους ναπολεοντιους πολεμους ή εστω αυτην την περιοδο. Ειναι πολυ συγκεχυμενα ολα στο μυαλο μου αυτο που θυμαμαι τους τιτλους οπου ηταν μεσα στο ημιφως προσωπα φωτισμενα απο κερια και μααααααλον η μουσικη ηταν το Sarabande. Προσοχη! Δεν προκειται για το Barry Lyndon.

Το ειχε προβαλει η ΕΡΤ αρκετες φορες και θυμαμαι οτι οι τιτιλοι παντα με υπεβαλαν για να μην πω φοβιζαν.
 
εχει δειξει αρκετες σειρες η ερτ με αυτό το θεμα, μέχρι και τωρα τελευταια θυμάσαι καθόλου ηθοποιους;
 
αριαδνη είπε:
εχει δειξει αρκετες σειρες η ερτ με αυτό το θεμα, μέχρι και τωρα τελευταια θυμάσαι καθόλου ηθοποιους;
δυστυχως καθολου μονο μικρες φλασιες οπου το ντυσιμο σιγουρα παρεπεμπε σε Ναπολεοντιους πολεμους και τους τιτλους.

Το κομματι που επαιζε ειναι αυτο.

Ξερω οτι επαιζε και στο Μπαρυ Λιντον. Ειναι 100% 80ς η σειρα
 
το ίδιο κομμάτι δεν είναι; άκου λίγο και πες μου, η ίδια μουσική ή κάνω λάθος μονο που αυτη η σειρά είναι το 2008! αλλά η ερτ έδειχνε συχνότατα κάποιες σειρές από το 80 με το θέμα αυτό των ναπολεοντειων χρόνων αλλά είχε ναπολεωντα και ερωτες με ζοζεφίνα ή όχι μιλούσε γενικα για την κατασταση που επικρατουσε στην Ευρώπη τότε !

αυτη η σειρά ασχολείται με τους ναπολεοντειους χρόνους από την άποψη της επιθεσης της γαλλιας κατα του τσαρου αλέξανδρου!!!

ρε παιδι μου υπήρχε σειρά την έβαζε η ερτ πριν κανα δυο χρονια με αυτο το θέμα να μην την θυμάμαι, πάλι με επιβλητική μουσική και ήταν από δεκαετια 90 αν θυμάμαι καλά!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αριαδνη είπε:
οχι δεν ειναι το ιδιο κομματι. Η σειρα που λεω πρεπει να ειναι τουλαχιστον του 80 ή και τελη 70. Εψαξα με τον τιτλο του κομματιου αλλα μονο το Barry Lindon βγαζει και καποια αλλα ασχετα με την χρονικη περιοδο που συζηταμε.
 
μήπως θα μπορούσε κάποιος να διορθώσει τον τίτλο?
 
(οκ ο τιτλος)

Την ψαχνω ακομα τη σειρα - κατι θα βρουμε.
 
θελω κατι απο το στορι της σειρας. Οτι θυμαστε
 
Να υποθέσω δεν είναι η σειρά με τον λοχαγό Sharpe (Sharpe's Rifles, Sharpe's company κτλ κτλ) με τον Sean Bean (1993);

Μου άρεσε πολύ όταν την έπαιζε η ΕΡΤ :D
 
Οχι δεν ειναι ο Sharp (και εμενα μου αρεσε πολυ).

Μου ειναι δυσκολο να θυμηθω οτιδηποτε απο την υποθεση. Θα μου πειτε ''και τι να σου κανουμε ρε μεγαλε?'' και θα χετε δικιο.

Ημουν αρκετα μικρος οταν την εδειχνε αρα μιλαμε για πριν το 85, ομως πρεπει να επαιξε και επαναληψη. Υποψιν ολα αυτα υπο το πρισμα παιδικων αναμνησεων. Οι τιτλοι θυμαμαι σχεδον με φοβιζαν ετσι σκοτεινοι που ηταν με τα προσωπα. Απο φλασιες που εχω θυμαμαι πως ηταν στρατιωτικου ενδιαφεροντος και οι αξιωματικοι φορουσαν τα δικοχα καπελα με φτερα ή χωρις της περιοδου των ναπολεοντιων πολεμων, καθως και τις χαρακτηριστικες μποτες και στολες. Αρα αποκλειω την εποχη Γαλλικης επαναστασης και πριν οπου η μοδα επεβαλε τρικοχα και μπαροκ ντυσιμο.

Πιθανοτατα να μιλαμε και για γυρω στο 83-84 μιας και η αδυναμια μου να θυμηθω υποθεση ενω εντυπωσιαστηκα τοσο, ισως να σημαινει πως δεν ηξερα να διαβαζω τοτε. Παντως ηταν η πρωτη φορα που εβλεπα τετοιες στολες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
http://www.youtube.com/watch?v=lmrGkvy72bc

μηπως μιλάμε γι' αυτη τη σειρά του 87', το ψαχνω γιατί και εγώ εχω τρελα με τις ιστορικές σειρες , πραγματική τρελα!! να δουμε!!
 
Σίγουρα πρόκειται για σειρά; Και σίγουρα δεν πρόκειται για κάποιο ντοκυμανταίρ; Μια σειρά-ντοκυμανταίρ που έχει θέμα τον Δυτικό Πολιτισμό γενικά, έχει και επεισόδιο για τους Ναπολεόντειους πολέμους! Μιλάω για το "Art Of The Western World" ('89). Πάντως το συγκεκριμένο κομμάτι που ανέφερες είναι έπος!! Κι εμένα μου θυμίζει πολλά αλλά έχω δει και το "Barry Lyndon" και παίζει να'ναι απο'κει... Δεν είμαι σίγουρος αν και στην τελευταία του Lars Von Trier ("Antichrist") έχει το ίδιο κομμάτι (!) σε κάποια φάση. Αλλά δεν είναι το ζητούμενο...
 
δεν ξερω γιατί αλλά οι ιστορικές σειρες γυρω από την εποχή των 'ναπολεοντειων ΄χρόνων' είναι επενδυμένες με κλασσική μουσική που σε συγκινει ή καλύτερα σου δημιουργει δεος!! και τοτε και τωρα!!
 
αριαδνη είπε:
http://www.youtube.com/watch?v=lmrGkvy72bc
μηπως μιλάμε γι' αυτη τη σειρά του 87', το ψαχνω γιατί και εγώ εχω τρελα με τις ιστορικές σειρες , πραγματική τρελα!! να δουμε!!
Οχι δεν ειναι αυτη, ειχε υπερψαρωτικους τιτλους (τουλαχιστον για μενα σαν πιτσιρικι) και λογικα ειναι πιο παλια.
 
To "Πόλεμος Και Ειρήνη" ("War & Peace") είναι παραγωγής BBC και προβλήθηκε στην χώρα του το '72-'74. Σ'εμάς πάλι την δεκαετία του '80 αλλά δεν θυμάμαι πότε... Παίζει ο Anthony Hopkins! Σίγουρα δεν λες αυτό; Αν είναι αυτό πάντως, έχω την εντύπωση ότι κυκλοφορεί και στην Ελληνική αγορά σε box set (υπάρχει ένα αλλά δεν ξέρω αν πρόκειται για την ίδια σειρά με σιγουριά)!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα