Ανακατασκευή καμπίνας arcade.

telonio

Retro PaTRi@RcH
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.487
Αντιδράσεις
2.294
Nα σας παρουσιάσω την ανακατασκευασμένη καμπίνα μου. Η ανακατασκευή έγινε από εμένα και πήρε αρκετούς μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί. Η καμπίνα υπάρχει και στο retroplanet περιοδικό αλλά το grm είναι κάτι διαφορετικό και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Εν αρχή ο λόγος λοιπόν, η καμπίνα στην αρχή δεν είχε και πολλά και ήταν κάπως έτσι..

attachment.php


Είχε οθόνη αλλά είχε πρόβλημα και πήγε για χάρισμα εδώ στο grm.

Έτσι τοποθέτησα μια 28" crt τηλεόραση panasonic που αγόρασα και η σύνδεση με το pc γίνεται μέσω του umsa adapter (τον οποίο έχω παρουσιάσει σε άλλο παλαιότερο thread). Το pc είναι ένας Celeron που καθόταν και έχασκε μερικά χρόνια. Το motherboard του pc αλλά όπως και το τροφοδοτικό της τηλεόρασης, τα βίδωσα στα πλαινά της καμπίνας όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες. Στο κάτω μέρος βίδωσα τα ηχεία της τηλεόρασης στο σημείο που ήταν το ρετρό ηχείο.

attachment.php


Εδώ έχω κάνει τις τρύπες για τα κουμπιά και τα joysticks.

attachment.php


Και εδώ είναι όλα τοποθετημένα και η σύνδεση με το pc γίνεται με αντάπτορα ps2 που αγόρασα από το ebay.

attachment.php


Τα μόνα ξύλα που άλλαξα στην καμπίνα είναι το πάνελ που είναι τα κοντρόλ και το ξύλο που είναι τα κουμπιά p1 και p2. Aν και έχω coin door δεν προτίμησα τελικά να το βάλω στην καμπίνα. Ο λόγος είναι πως επειδή η καμπίνα βρίσκετε μέσα στο σπίτι, είναι δηλαδή home έκδοση, ήθελα να βάζω credit με πιο φιλικό-απλό τρόπο, πατώντας ένα κουμπί. Τα κουμπιά είναι όλα κόκκινα γιατί κατά τη γνώμη μου δένουν με την καμπίνα που έχει σκούρο χρώμα. Δύο πλαινά κουμπιά εξυπηρετούν το escape και το άλλο το pause. Το t molding μπήκε στο τέλος - κάτι που έπρεπε να κάνω στην αρχή.

attachment.php


attachment.php


Για frontend έβαλα αρχικά το atomic fe μέχρι που μου έσπασε τα νεύρα. Έτσι το άλλαξα με το maximus arcade.

Το έχω μετανιώσει για τα joysticks γιατί η αίσθηση που έχουν δεν είναι ότι καλύτερο. Αντί να πάρω sanwa η seimitsu, αγόρασα τα mag-stik από την ultimarc. Δεν είναι πως δεν μπορείς να παίξεις, αλλά στα παιχνίδια που απαιτούν γρήγορες κινήσεις ο χειρισμός με αυτά είναι ασαφές.

Αν και δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα νανάκια γιατί είναι απαράδεκτες Ελληνικές κατασκευές του στυλ ότι να΄νε, είναι κατάλληλα για μέσα στο σπίτι λόγω των σχετικά μικρών διαστάσεων. Τουλάχιστο αρκετά πιο μικρά από τις κανονικές φουλ καμπίνες. Εξ'αλλου αυτές τις καμπίνες είχαν τα περισσότερα μαγαζιά τότε.

Πρέπει να ομολογήσω πως το restoration ήταν αρκετά διασκεδαστικό. Μάλιστα τόσο πολύ, που τώρα κάνω ανακατασκευή σε δύο άλλες καμπίνες ταυτόχρονα. Η τέταρτη καμπίνα θα περιμένει λίγο.

attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Ωραιος και απ'οτι βλεπω βρηκες την καταληλη θεση για την καμπινα λες και το επιπλο περιμενε την καμπινα να μπει εκει για να ολοκληρωθει.

Οσο για τους μοχλους με την πρωτη ευκαιρια να τους αλαξεις με καποιους sanwa η seimitsu και να βαλεις τους στρογγυλους τους κλασικους.Δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατων να παιξει καποιος σοβαρα με μακροστενο μοχλο.

Κατα τα αλλα φοβερη η καμπινα και ευχομαι να την λιωσεις απο το πολυ παιχνιδι :thumbup:
 
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όντως η καμπίνα μπήκε ιδανικά στο συγκεκριμένο σημείο. Βέβαια έπρεπε να βγάλω δύο ράφια που ήταν εκεί. Αλλά έτσι και αλλιώς άχρηστα ήταν.

Έχεις δίκιο για τους μαρκόστενους μοχλούς, δεν με βολεύουν και εμένα καθόλου. Θα αντικατασταθούν πάραυτα.
 
Καλόπαιχτη η καμπινούλα.

Τελικά τα mag-stik σχεδόν όσοι έχουν βάλει το έχουν μετανιώσει!
 
Ωραιος ο telonio!!!! :cool:

Και ο χωρος...κουτι ηρθε!!! :)

Καλοριζικη και καλοπαιχτη!!! :thumbup:
 
Nα πω κι ενα μπραβο που εβαλες τους μοχλους στην ΣΩΣΤΗ θεση!! (Καλα, καλα...Μη βαρατε οι αλλοι, ενα αστειο εκανα)!! :p : :p
 
Eξαιρετικη κατασκευη και παρουσιαση telonio!!! :bow: Καλοπαικτη!!
 
Καλορίζικη και καλόπαικτη η καμπίνα σου telonio. Και όπως βλέπω έβαλες φωτογραφίες από παιχνίδια ένα κι ένα! Έτσι, τα arcades δεν πεθαίνουν αλλά αναβιώνονται μέσα από τα σπίτια πλέον.
 
Πολυ ωραια καμπινουλα!! Καλοπαιχτη!
 
Πολυ ωραιο το αποτελεσμα. Καλοπαιχτη.

Θα προτιμουσα εξτρα χρωματα στα κουμπια......γουστα ειναι αυτα.
 
Ωραίος! Και οι μοχλοί στην σωστή θέση, δεξιά... ;-)
 
dkssprs είπε:
Πολυ ωραιο το αποτελεσμα. Καλοπαιχτη. Θα προτιμουσα εξτρα χρωματα στα κουμπια......γουστα ειναι αυτα.?
Δεν θυμάμαι να συνάντησα παλιά καμπίνα σε μαγαζί που να είχε όλα τα κουμπιά ένα χρώμα. Κάνει μια έντονη αντίθεση και όντως δεν μοιάζει τόσο "fun" όσο τα πολύχρωμα κουμπιά. Για το γούστο μου τουλάχιστο (όπως πολύ σωστά ανέφερες) είναι πετυχημένος συνδιασμός χρωμάτων σε σχέση με την υπόλοιπη καμπίνα. Στα γούστα θα τα χαλάσουμε; :)

Stormwatch είπε:
Ωραίος! Και οι μοχλοί στην σωστή θέση, δεξιά... ;-)
Tώρα αν είναι σωστή θέση στα δεξιά ή στα αριστερά βεβαίως είναι σχετικό. Όπως βολεύει τον καθένα φυσικά. Προσωπικά, μικρός δυσκολευόμουν αφάνταστα να παίξω με τα κουμπιά δεξιά και το joystick αριστερά. Είχα κουραστεί να μπλέκω τα χέρια μου σαν χταπόδι. Την υγειά μου την έβρισκα στις καμπίνες με ανάποδα τα control.
 
Ωραια η καμπινα σου φιλε μου μιαζει αρκαιτα κ με τη δικη μου δεν εχω βαλει φωτος ακομα για το λογο οτι θα αλλαξω κγω μονιτορ δεν διχνει καθαρα τα τα χρωματα εχω μια crt 22αρα να βαλω επανω αλλα φοβαμε μην ειναι μικρη μπροστα στην 28αρα θα διξει κ παλι καλο λιωσιμο....α κ δεξια ο μοχλος σωστοσσσσσς
 
Eυχαριστώ φίλε δικαστή! Η 22αρα δεν είναι άσχημη αλλά είναι αρκετά πιο μικρή από την 28". Θα έχεις πολύ περισσότερο κενό να καλύψεις περιμετρικά. Βέβαια από την άλλη πλευρά η 28" είναι μεν πιο εντυπωσιακή, αλλά κουράζει γρήγορα τα μάτια. Θεωρώ οι 21 με 25 ίντσες είναι ιδανικές.

edit: Φίλε σχετικά με τα χρώματα της οθόνης σου, έπαιξες καθόλου με τα ποντεσιόμετρα στο πίσω μέρος μήπως καλυτερεύει η κατάσταση; Γιατί αμαρτία θα είναι να την αλλάξεις αν είναι θέμα ρύθμισης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι τα εχω πειραξει το θεμα ειναι οτι παιζουν ολα τα χρωματα εκτος το πρασινο πχ τα δεντρα που ειναι πρασινα τα δειχνει σκουρα οπως κ το τερεν του γηπεδου οταν παιζω ποδοσφαιρακια δηλ οτι εχει σχεσει με πρασινο δεν το δειχνει στα ποτασιομετρα παντως που ειναι στην πλακετα τις οθονης πταν τα γυρναω το δειχνει κανολικα κουφο μεν αλλα ετσι ειναι κ σκεφτωμαι να την αλλαξω γιατι δεν τα ευχαριστιεμαι τα παιχνιδια αλλο η 28αρα κ arcade κιολας
 
Έχεις αφαιρέσει τελείως βλέπω τον κερματοδέκτη, εγώ στη δικιά μου έκανα πατέντα και η εισαγωγή νομίσματος γίνεται πατώντας το κουμπί για την επιστροφή κερμάτων..

Για να υπάρχει και λίγο ζόρι, όχι να ξεκινάμε το παιχνίδι με 50 credits :)
 
japetus είπε:
Έχεις αφαιρέσει τελείως βλέπω τον κερματοδέκτη, εγώ στη δικιά μου έκανα πατέντα και η εισαγωγή νομίσματος γίνεται πατώντας το κουμπί για την επιστροφή κερμάτων..Για να υπάρχει και λίγο ζόρι, όχι να ξεκινάμε το παιχνίδι με 50 credits :)
Για ζόρια κατεβαίνεις στο υπόγειο του σπιτιού που είναι οι υπόλοιπες καμπίνες και δεν παίζεις αν δεν έχεις κανονικά πενηντάρικα (δραχμές). ;)
 
telonio είπε:
Για ζόρια κατεβαίνεις στο υπόγειο του σπιτιού που είναι οι υπόλοιπες καμπίνες και δεν παίζεις αν δεν έχεις κανονικά πενηντάρικα (δραχμές). ;)
Να τα και τα κρυφα μαγαζια με arcades:p
 
Πίσω
Μπλουζα