johnny19818
Retromaniax Thread Excavator!
- Αντιδράσεις
- 2.251
Μια μόδα που δυστυχώς σταμάτησε εδώ και 10 σχεδόν χρόνια είναι τα ανακλινόμενα φώτα στα αυτοκίνητα, τα φώτα δηλαδή που είναι κρυμμένα και για να ενεργοποιηθούν ανοίγουν προς τα πάνω και μοιάζουν με μάτια που ανοίγουν. Προσωπικά, όπως έχω γράψει και αλλού, μου αρέσει πολύ αυτό το είδος των φώτων στα αυτοκίνητα. Το γιατί δεν μπορώ να το διευκρινίσω αλλά μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι ένα από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα από την παιδική μου ηλικία, ο ΚΙΤΤ, είχε τέτοιου είδους φώτα.
Για την ιστορία, το πρώτο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε τέτοιου είδους φώτα ήταν το Cord 810/812 το 1936-1937 παρακαλώ. Η μόδα όπως είπα σταμάτησε το 2004 με την Corvete C5 και η Lotus Esprit. Ο κύριος λόγος που απαγορεύτηκαν ήταν λόγω τραυματισμών των πεζών σε περίπτωση που τα αυτοκίνητα είχαν τα φώτα ανοικτά και ήταν σταθμευμένα.
Έχω να θυμάμαι πολλά ωραία μοντέλα όπως Pontiac Trans Am, Nissan 200SX, Nissan 300ZX, Mazda RX7, BMW 850, Mitsubishi Eclipse και άλλα πολλά. Κι αν όλα τα παραπάνω που ανέφερα ήταν ακριβά αυτοκίνητα μην ξεχνάμε και το Mazda 323F ότι έφερε ανακλινόμενα φώτα.
Για την ιστορία, το πρώτο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε τέτοιου είδους φώτα ήταν το Cord 810/812 το 1936-1937 παρακαλώ. Η μόδα όπως είπα σταμάτησε το 2004 με την Corvete C5 και η Lotus Esprit. Ο κύριος λόγος που απαγορεύτηκαν ήταν λόγω τραυματισμών των πεζών σε περίπτωση που τα αυτοκίνητα είχαν τα φώτα ανοικτά και ήταν σταθμευμένα.
Έχω να θυμάμαι πολλά ωραία μοντέλα όπως Pontiac Trans Am, Nissan 200SX, Nissan 300ZX, Mazda RX7, BMW 850, Mitsubishi Eclipse και άλλα πολλά. Κι αν όλα τα παραπάνω που ανέφερα ήταν ακριβά αυτοκίνητα μην ξεχνάμε και το Mazda 323F ότι έφερε ανακλινόμενα φώτα.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: