Αναλογικό Surround στά 70ς (Qudraphonic)

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Την δεκαετια του '70 πολλοι ενιωθαν οτι κατι τους ελειπε και ο δικαναλος στερεο ηχος δεν ηταν αρκετος παρολο που επικρατουσα αποψη εκεινη την εποχη ηταν για δυο αυτια δυο καναλια ειναι αρκετα.

Εξου και γεννηθηκε ενα νεο φορματ δηλαδη πολλα φορματ διαφορετικα του 4καναλου ηχου κατι που διατελεσε στην μη αποδοχη του απο τον κοσμο.

Το ονομα αυτου Quadraphonic και υπηρξε σε (Quad) 8track tape ,βινυλιο και Reel to Reel,τωρα γιατι δεν επιασε ,πρωτον γιατι ειχαμε κατι αντιστοιχο με τα σημερινα format wars με πολλα και διαφορετικα φορματ, δευτερον ηθελε αντικατασταση το ηδη υπαρχον στερεοφωνικο σου χωρια την αγορα καμποσων ειδικων decoder και 2 εξτρα ηχειων για αυτην την δουλεια κατι που προϋποθετε χωρο και χρημα.

4 ηχεια αντι για 2 ,ενα σε καθε γωνια του σπιτιου σου για να αισθανθεις οτι εισαι μεσα στην μουσικη  η στο στουντιο που γραφτηκε.

Καποιες φωτογραφιες και καμποσες ακομη υπαρχουν σε αυτο το site.

Το μελλον το ξερετε ,Super Audio CD, DVD AUDIO και καποια προσπαθεια εχουμε αυτην την δεκαετια με το Bluray στον πολυκαναλο ηχο.

Ενα βιντεο με Quad 8track player

Surround Sound Music 8quad track




H sony διαλεξε να κανει το εξης,παρε τωρα το πικαπ και δυο ηχεια και στο μελλον που θα θελεις 4φωνια παιρνεις 2 εξτρα ηχεια ,τον ειδικο decoder πατας και ενα κουμπι στο πικαπ και εισαι σετ.

Λιγα λιγα τα χρηματα να μην σου φανει!

il_570xN.853030331_74lz.jpg

Ενας Quadraphonic Reel to Reel tape player 

00 AKAI AS-980 quadro....jpg

Και αλλες δυο επιλογες ,μια απο Σονυ και μια απο Blaupunkt!

13 SONY quadro 1973.jpg

01 BLAUPUNKT quadro 1973.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αν δεν κάνω λάθος Αααρντυ κάποιοι από αυτούς τους τετραφωνικούς ενισχυτές είχαν ένα πράγμα σαν joystick σαν τον λεβιέ του αεροπλάνου ένα πράγμα που κανόνιζε την ισορροπία του ήχου (κάπως σαν balance).
 
Nαι μπραβο και το ειδα και δεν ηξερα τι κανει, σαν joystiq οπως το πες.

Χαθηκε να ηταν audiophiles οι δικοι μου να μου ειχαν αφησει κανα 4καναλο συστημα παρα το 3 σε 1 stereo τους.

Lol.
 
Πίσω
Μπλουζα