Αναμνήσεις από CPC 464

chris2000

RetroN00b
Joined
11 Οκτ 2006
Μηνύματα
3
Αντιδράσεις
0
Την καλησπέρα μου σε όλους.

Τυχαία βρήκα αυτό το site. Τι μου θυμίσαται εδώ και 20+ χρόνια.

Τότε είχα (ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ) ένα CPC 464 (με την κασσέτα) και με πράσινη οθόνη.

Το τι έχει τραβήξει εκείνο το PC δεν λέγεται. Επειδή δεν έβρησκα άλλους με 464 αναγκαζόμουν να αντιγράφω με πατέντες απο εναν 6128 και με κασσετόφωνο.

Τρομερά χρόνια
 
Καλώς ήρθες φίλε chris2000!Περιμένουμε φωτό από το μηχάνημα!
 
Καλώς ήρθες chriss2000 και καλά post ! Ελπίζω να ξεθάψεις το CPC464 από εκεί που το έχεις καταχωνιασμένο, να το ξεσκονίσεις και να το βάλεις στη θέση που του αξίζει να βρίσκεται .

Δίπλα στο μαξιλάρι σου !!!!! :biglaugh::biglaugh::biglaugh:

Εδώ μέσα θα βρεις αρκετούς "κολλημένους" που είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν σε όσες απορίες μπορεί να έχεις σχετικά με το CPCάκι σου.
 
Καλώς ήρθες Chris2000 και καλές αναμνήσεις...πίστεψέ με έχεις να θυμιθείς πολλά!
 
καλως τον!τον θες?χεχεχεχεχεχε!
 
simonkey είπε:
καλως τον!τον θες?χεχεχεχεχεχε!
:biglaugh::biglaugh::biglaugh:

Πρέπει να μείνει για να μου θυμίζει τα ωραία χρόνια που πέρασα μαζί του.

Τον είχα βάλει πέρυσι σε λειτουργία έτσι για να δω αν παίζει. Τελικά παίζει μια χαρά.

Κάποια στιγμή είχα βρει και εξωμοιωτές για τον 464 με αρκετά παιχνιδια και τα έπαιζα με τις ώρες.

Δυστυχώς - ευτυχώς τα σημερινά PC με τα τρελά γραφικά μας αναγκάζουν να τους αφήνουμε στην ακρή για διακόσμιση.

Αυτό το κολπάκι που είδα εδώ πέρα με έναν Mp3player συνδεδεμένο με καλώδιο πάνω σε μια κασσέτα για τον 464 για να παίζει παιχνίδια δεν το είχα φανταστεί. Βέβαια τότε δεν υπήρχαν τα mp3 player αλλά λέμε τώρα.

Εγώ τότε αντέγραφα απο έναν φίλο μου παιχνίδια που είχε σε έναν 6128 (συνδεδεμένο με ένα κασετόφωνο) και αναγκαζόμουν να επεμβαίνων στον κωδικα των παιχνιδιών γιατί μερικά παιχνίδια δεν τα έπαιζε απο κασσέτα.

Επίσης το περιοδικό pixel (νομίζω υπήρχε και άλλο ένα) που αναφέρεται εδω σε άλλη ενότητα μου θυμίζει τρελά ξενύχτια για να γράψω τα προγράμματα που είχε μέσα σε γλώσσα μηχανής.

Χάρη σε αυτόν τον υπολογιστή έχω μάθει πολύ καλά BASIC και τα βασικά σε γλώσσα μηχανής. Είχα φτιάξει πολλά παιχνίδια και σε basic (αλλά αργότερα και σε qbasic όταν βγήκαν οι IBM) αλλά και σε γλώσσα μηχανής.

Πάντως με βοήθησε πάρα πολύ στην ζωή μου για αυτόν δεν θα τον αφήσω ποτέ.

Καληνύχτα για σήμερα

(φώτο θα σας δείξω στις εκλογές που θα πάω στο χωριό για να ψηφίσω)
 
Μη μας δείξεις φωτό από το εκλογικό κέντρο με εσένα έτοιμο να ρίξεις την ψήφο σου στην κάλπη!! Τον 464 θέλουμε :biglaugh:

Καλως ηρθες.
 
Καλώς ήρθες chris2000! Άλλος ένας amstradβιος, εύγε!! Δώσε πληροφορίες αν θέλεις για τα παιχνίδια που έγραφες με basic και γλώσσα μηχανής.
 
Για τα παιχνίδια σε Basic τι να σας πω

έχω φτιάξει τα κλασσικά Τάβλι, Τέτρις, Σκάκι, Pacman, φιδάκι, Πιάνο (για μουσική) και άλλα που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό, τα οποία αργότερα όταν βγήκαν τα ΙΒΜ τα μετέφερα εκεί.

Σε γλώσσα μηχανής έφτιαχνα πιο πολλύ ρουτίνες για εύρεση στην μνήμη κάποιου αριθμού, μεταφορά στοιχείων στην μνήμη, να αντιγράψω κάποιο παιχνίδι.
 
Καλώς ήρθες chris2000 amstradοβιε και καλα post
 
Αναμνησεις ε??? Θυμαμαι σκηνικο καλο, ειχα εναν 6128 βεβαια και με εξωτερικο κασετοφωνο philips. Ειχα το saboteur 2 σε κασετα καθως και το exolon, uridium. To βαζαμε να φορτωσει ITape run"uridium.bin και πηγαιναμε πιτσιρικαδες στο δρομο να παιξουμε γερμανικο. Μολις φορτωνε μετα απο κανα 20λεπτο και ακουγοταν η μουσικη, μας φωναζε η μανα μου απο το μπαλκονι να ανεβουμε να παιξουμε....--- playstation 3 σου λεει μετα...
 
Χαχαχαχαχ!!!!!Και μενα ο φιλος μου πηρε πρωτος 464(Εγω ποτε..κατευθειαν 6128 )και τον επαιρνα τηλεφωνο να βαλει να φορτωσει το wonder boy και ερχομαι...Εμενα γυρω στα 5 τετραγωνικα πιο περα και μεχρι να παω ειχε φορτωσει την εισαγωγικη εικονα..Και τωρα παραπονιομαστε που σε κανα παιχνιδι το φορτωμα κραταει 40sec...
 
φαντάσου να πρέπει να τσεκάρεις καμιά 10αριά παιχνίδια. θα ήθελες ένα βράδυ μονο για τα φορτώματα.
 
Βλέπετε απο πότε είναι το topic,ετσι?
 
Το post είναι απο το 2007!

Μπράβο παιδιά είστε εντελώς Ρ-Ε-Τ-Ρ-Ο ακόμη και στα TOPIC!
 
To να ξεθαβεται ενα αρχεγονο thread δεν ειναι καθολου κακο. Ας μην ξεχναμε οτι υπαρχουν και νεα μελη που σιγουρα θελουμε να μοιραστουν τις δικες τους μνημες και εικονες απο οτι αγαπησαν πριν απο δεκαετιες και ας εχουμε ακουσει και χιλιες φορες για τις πρωτες αναμνησεις τους αναβοντας τον 464 για πρωτη φορα ενω μεσα φορτωνε η κασσετα του Exolon (Εστω και αν ο 464 ηταν ενος φιλου, ολα αυτα το 1986! - Δυστηχως απεκτησα τον πρωτο μου υπολογιστη, τον +2, λιγο αργοτερα και επειτα μεταπηδησα σε 6128 ). Οι καθε αναμνηση ειναι πολυτιμη. Αυτο ειναι το orientation του φορουμ και ειναι παντα καλοδεχουμενες! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όχι ρε φίλε καλαμπούρι κάνω. Φυσικά και δεν είναι κακό. Δεν έχω κάτι να κοροιδέψω. Εξάλου ο λόγος που διαβάζω κάθε μέρα τα topics και άσχετα αν δεν ποστάρω , είναι γιατί αναπολώ την παιδική μου ηλικία. Εγώ είχα έναν 464 με πράσινη οθόνη της schneider ένα Gameboy και ένα Αtari 2600. Ωραία χρόνια...

Το πιό καλό game που είχα σε 464 ήταν το Shadow Dancer άν θυμάσαι το Shinobi 2 (δεκαρικοφάγος)..χαχαχα. ο νίντζα με το ντόπερμαν...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
kotsoskorg είπε:
Το post είναι απο το 2007!Μπράβο παιδιά είστε εντελώς Ρ-Ε-Τ-Ρ-Ο ακόμη και στα TOPIC!
Πωπω!!!! :eek: o_Oo_O

Σαν κατι γραμματα που φτανουν στον παραληπτη, με το ταχυδρομειο, μετα απο 40 χρονια ειναι αυτο το καλωσορισμα!!! :D :D:D

Ειναι ομως παντα ευχαριστη εκπληξη! :)
 
Πίσω
Μπλουζα