ΧΡΙΣΤΙΝΑ
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 21
Και, ναι, είναι γεγονός !!!!!! Μια καινούργια ιστορία δια χειρός κρίστι!!!!!!
( καλέ που πάτε;;;; γυρίστε πίσω..... καλέ;;;;;;; )
(και για τους ήρωωες και τις ηρωίδες αναγνώστες / στριες, καλή ανάγνωση)
Σε λίγο ξημερώνει…….. Η Κρίστεν βγαίνει από το μπάνιο, φορώντας μια λευκή μεταξωτή ρόμπα. Στέκεται μπροστά στον καθρέφτη της τουαλέτας της κρεβατοκάμαράς τους και λύνει την λευκή κορδέλα που συγκρατεί τα μακριά καστανά μαλλιά της, αφήνοντας τα να πέσουν στους ώμους και την πλάτη της. Παίρνει την βούρτσα στα χέρια της και αρχίζει να τα χτενίζει.
Ο Γουίλιαμ είναι καθισμένος στο κρεβάτι και δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της. Είναι τόσο όμορφη......
…… Τα πρώτα αυτοκίνητα με τους καλεσμένους, αρχίζουν να φτάνουν στην έπαυλη των Άρντλευ. Ο Γουίλιαμ, ο Άρτσι και ο Στήαρ τους καλωσορίζουν και τους οδηγούν στο σημείο του κήπου που θα γίνει ο γάμος, δείχνοντάς τους τις θέσεις τους.
Ένα ακόμη αυτοκίνητο σταματά μπροστά στην καγκελόπορτα. Η οικογένεια Πήτερσον , βγαίνει από το αυτοκίνητο. Ο Γουίλιαμ τους πλησιάζει και τους καλωσορίζει.
- Ευχαριστούμε που ήρθατε. Παρακαλώ, περάστε.
- Μια στιγμή παρακαλώ. Κρίστεν, έλα παιδί μου.
Ο κύριος Πήτερσον μετακινεί λίγο το σώμα του και τότε την βλέπει. Τα βλέμματά τους διασταυρώνονται. Οι καρδιές τους χτυπούν παράξενα, πρωτόγνωρα.
Η φωνή του Μαξ Πήτερσον τους συνεφέρει.
- Αγαπητέ μου Γουίλιαμ, να σου συστήσω την κόρη μου, την Κρίστεν.
Ο Γουίλιαμ την πλησιάζει σαν υπνωτισμένος. Την πιάνει το χέρι και κοιτάζοντάς την βαθιά μέσα στα μάτια, το φέρνει κοντά στο στόμα του και το φιλάει.
- Χαίρω πολύ.
- Παρομοίως.
Η Κρίστεν είναι τόσο ταραγμένη, που η φωνή της ίσα που ακούγεται.
Της προσφέρει το μπράτσο του, και απευθύνεται στους γονείς της.
- Παρακαλώ, ακολουθήστε με……
Σηκώνεται από το κρεβάτι και την πλησιάζει. Με τα δυο του χέρια, χαϊδεύει τους ώμους της. Κοιτάζουν ο ένας τον άλλο , μέσα από τον καθρέφτη και χαμογελούν.
- Γουίλιαμ, θέλω τόσο πολύ να σε κάνω ευτυχισμένο……
- Σε βεβαιώνω , πως από χθες, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Έγινες γυναίκα μου, είσαι δική μου.
Τα χείλη του σκορπίζουν στον λαιμό της φιλιά, και την επόμενη στιγμή, η ρόμπα της πέφτει στο πάτωμα………….
- Είσαι έτοιμη;
- Ναι. Να πάρω την τσάντα μου και φεύγουμε. Που θα πάμε;
- Έκπληξη……
Κατεβαίνουν στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.
- Καλησπέρα σας κύριε Άρντλευ, κυρία Άρντλευ.
- Καλησπέρα. Το αυτοκίνητο έχει έρθει;
- Φυσικά κύριε Άρντλευ. Σας περιμένει.
- Ευχαριστώ.
Μπαίνουν στο αυτοκίνητο και μετά από λίγο, σταματούν έξω από το θέατρο.
Κατεβαίνουν. Η Κρίστεν διαβάζει στην μαρκίζα:
<<Ρωμαίος και Ιουλιέτα >> του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Κοιτάζει τον Γουίλαμ και ξεσπούν σε γέλια.
…..Ο γάμος του Άντονυ και της Κάντυ έχει τελειώσει. Οι καλεσμένοι οδηγούνται στο εσωτερικό της έπαυλης για το γαμήλιο δείπνο. Ο Γουίλιαμ συνοδεύει την Κρίστεν όταν ξαφνικά…..
- Γουίλιαμ, πόσο χαίρομαι που σε βλέπω. Να σου ζήσουν.
- Σε ευχαριστώ Τζόναθαν. Επιτρέψτε μου να σας συστήσω. Η δεσποινίς Πήτερσον, ο κύριος Τζόνσον.
- Χαίρω πολύ.
- Δεσποινίς Πήτερσον, γοητευμένος. Τι έμαθα Γουίλιαμ; Ανέλαβες τις οικογενιακές επιχειρήσεις;
- Ναι, το συμβούλιο των Άρντλευ, μου έδωσε και επισήμως την προεδρία πριν από μερικούς μήνες.
- Τα θερμά μου συγχαρητήρια φίλε μου. Είναι υπέροχη η αίσθηση της εξουσίας , έτσι δεν είναι;
Το πρόσωπο της Κρίστεν συσπάται.
<< Ψωροφαντασμένε…….>>, σκέφτεται.
- Πίστεψέ με Τζόναθαν, προτιμούσα την ζωή που ζούσα σαν Άλμπερτ. Σε εκείνο το παλιό σπιτάκι , παρέα με τα ζώα του δάσους, ήμουν ευτυχισμένος. Μακριά από την ψευτιά, την κολακεία και την υποκρισία που αναγκάζομαι να ανεχτώ από κάποιους, σαν Γουίλιαμ-Άλμπερτ Άρντλευ.
Η Κρίστεν του σφίγγει απαλά το μπράτσο. Του χαμογελά ικανοποιημένη και αυτός της ανταποδίδει, το χαμόγελο.
- Χαχαχα, να είσαι καλά Γουίλιαμ , με έκανες και γέλασα. Είναι δυνατόν να προτιμάς να είσαι ένας απλός άνθρωπος , και όχι να απολαμβάνεις όλα τα πλεονεκτήματα που σου δίνει τον όνομα που φέρεις; Δεν είσαι ο οποιοδήποτε. Είσαι ένας Άρντλευ !
Η Κρίστεν έχει εξοργιστεί, όμως διατηρεί την αυτοκυριαρχία της και αρχίζει να απαγγέλει
- << Τι είναι ένα όνομα; Χέρι; Πόδι; Ή άλλο από τα κομμάτια που κάνουν τον άνθρωπο; Το ρόδο αν το πεις αλλιώς, θα μοσχοβολάει λιγότερο; >>
Ο Τζόναθαν την κοιτάζει σαστισμένος.
- Δεσποινίς Πήτερσον, δεν καταλαβαίνω…….
- Δεν με ξαφνιάζει το γεγονός κύριε Τζόνσον, σας βεβαιώ.
Γυρίζει το πρόσωπό της στον Γουίλιαμ.
- Θα σε δω αργότερα. Με συγχωρείς.
Οι δυο άντρες την κοιτούν που απομακρύνεται .
- << Τι τρόπος…. >>, σκέφτεται ο Τζόναθαν, κοιτώντας την απαξιωτικά.
- << Νομίζω πως είμαι ερωτευμένος>>, σκέφτεται ο Γουίλιαμ καθώς νιώθει μια απίστευτη τρυφερότητα να τον πλημμυρίζει .
( καλέ που πάτε;;;; γυρίστε πίσω..... καλέ;;;;;;; )

(και για τους ήρωωες και τις ηρωίδες αναγνώστες / στριες, καλή ανάγνωση)
Σε λίγο ξημερώνει…….. Η Κρίστεν βγαίνει από το μπάνιο, φορώντας μια λευκή μεταξωτή ρόμπα. Στέκεται μπροστά στον καθρέφτη της τουαλέτας της κρεβατοκάμαράς τους και λύνει την λευκή κορδέλα που συγκρατεί τα μακριά καστανά μαλλιά της, αφήνοντας τα να πέσουν στους ώμους και την πλάτη της. Παίρνει την βούρτσα στα χέρια της και αρχίζει να τα χτενίζει.
Ο Γουίλιαμ είναι καθισμένος στο κρεβάτι και δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της. Είναι τόσο όμορφη......
…… Τα πρώτα αυτοκίνητα με τους καλεσμένους, αρχίζουν να φτάνουν στην έπαυλη των Άρντλευ. Ο Γουίλιαμ, ο Άρτσι και ο Στήαρ τους καλωσορίζουν και τους οδηγούν στο σημείο του κήπου που θα γίνει ο γάμος, δείχνοντάς τους τις θέσεις τους.
Ένα ακόμη αυτοκίνητο σταματά μπροστά στην καγκελόπορτα. Η οικογένεια Πήτερσον , βγαίνει από το αυτοκίνητο. Ο Γουίλιαμ τους πλησιάζει και τους καλωσορίζει.
- Ευχαριστούμε που ήρθατε. Παρακαλώ, περάστε.
- Μια στιγμή παρακαλώ. Κρίστεν, έλα παιδί μου.
Ο κύριος Πήτερσον μετακινεί λίγο το σώμα του και τότε την βλέπει. Τα βλέμματά τους διασταυρώνονται. Οι καρδιές τους χτυπούν παράξενα, πρωτόγνωρα.
Η φωνή του Μαξ Πήτερσον τους συνεφέρει.
- Αγαπητέ μου Γουίλιαμ, να σου συστήσω την κόρη μου, την Κρίστεν.
Ο Γουίλιαμ την πλησιάζει σαν υπνωτισμένος. Την πιάνει το χέρι και κοιτάζοντάς την βαθιά μέσα στα μάτια, το φέρνει κοντά στο στόμα του και το φιλάει.
- Χαίρω πολύ.
- Παρομοίως.
Η Κρίστεν είναι τόσο ταραγμένη, που η φωνή της ίσα που ακούγεται.
Της προσφέρει το μπράτσο του, και απευθύνεται στους γονείς της.
- Παρακαλώ, ακολουθήστε με……
Σηκώνεται από το κρεβάτι και την πλησιάζει. Με τα δυο του χέρια, χαϊδεύει τους ώμους της. Κοιτάζουν ο ένας τον άλλο , μέσα από τον καθρέφτη και χαμογελούν.
- Γουίλιαμ, θέλω τόσο πολύ να σε κάνω ευτυχισμένο……
- Σε βεβαιώνω , πως από χθες, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Έγινες γυναίκα μου, είσαι δική μου.
Τα χείλη του σκορπίζουν στον λαιμό της φιλιά, και την επόμενη στιγμή, η ρόμπα της πέφτει στο πάτωμα………….
- Είσαι έτοιμη;
- Ναι. Να πάρω την τσάντα μου και φεύγουμε. Που θα πάμε;
- Έκπληξη……
Κατεβαίνουν στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.
- Καλησπέρα σας κύριε Άρντλευ, κυρία Άρντλευ.
- Καλησπέρα. Το αυτοκίνητο έχει έρθει;
- Φυσικά κύριε Άρντλευ. Σας περιμένει.
- Ευχαριστώ.
Μπαίνουν στο αυτοκίνητο και μετά από λίγο, σταματούν έξω από το θέατρο.
Κατεβαίνουν. Η Κρίστεν διαβάζει στην μαρκίζα:
<<Ρωμαίος και Ιουλιέτα >> του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Κοιτάζει τον Γουίλαμ και ξεσπούν σε γέλια.
…..Ο γάμος του Άντονυ και της Κάντυ έχει τελειώσει. Οι καλεσμένοι οδηγούνται στο εσωτερικό της έπαυλης για το γαμήλιο δείπνο. Ο Γουίλιαμ συνοδεύει την Κρίστεν όταν ξαφνικά…..
- Γουίλιαμ, πόσο χαίρομαι που σε βλέπω. Να σου ζήσουν.
- Σε ευχαριστώ Τζόναθαν. Επιτρέψτε μου να σας συστήσω. Η δεσποινίς Πήτερσον, ο κύριος Τζόνσον.
- Χαίρω πολύ.
- Δεσποινίς Πήτερσον, γοητευμένος. Τι έμαθα Γουίλιαμ; Ανέλαβες τις οικογενιακές επιχειρήσεις;
- Ναι, το συμβούλιο των Άρντλευ, μου έδωσε και επισήμως την προεδρία πριν από μερικούς μήνες.
- Τα θερμά μου συγχαρητήρια φίλε μου. Είναι υπέροχη η αίσθηση της εξουσίας , έτσι δεν είναι;
Το πρόσωπο της Κρίστεν συσπάται.
<< Ψωροφαντασμένε…….>>, σκέφτεται.
- Πίστεψέ με Τζόναθαν, προτιμούσα την ζωή που ζούσα σαν Άλμπερτ. Σε εκείνο το παλιό σπιτάκι , παρέα με τα ζώα του δάσους, ήμουν ευτυχισμένος. Μακριά από την ψευτιά, την κολακεία και την υποκρισία που αναγκάζομαι να ανεχτώ από κάποιους, σαν Γουίλιαμ-Άλμπερτ Άρντλευ.
Η Κρίστεν του σφίγγει απαλά το μπράτσο. Του χαμογελά ικανοποιημένη και αυτός της ανταποδίδει, το χαμόγελο.
- Χαχαχα, να είσαι καλά Γουίλιαμ , με έκανες και γέλασα. Είναι δυνατόν να προτιμάς να είσαι ένας απλός άνθρωπος , και όχι να απολαμβάνεις όλα τα πλεονεκτήματα που σου δίνει τον όνομα που φέρεις; Δεν είσαι ο οποιοδήποτε. Είσαι ένας Άρντλευ !
Η Κρίστεν έχει εξοργιστεί, όμως διατηρεί την αυτοκυριαρχία της και αρχίζει να απαγγέλει
- << Τι είναι ένα όνομα; Χέρι; Πόδι; Ή άλλο από τα κομμάτια που κάνουν τον άνθρωπο; Το ρόδο αν το πεις αλλιώς, θα μοσχοβολάει λιγότερο; >>
Ο Τζόναθαν την κοιτάζει σαστισμένος.
- Δεσποινίς Πήτερσον, δεν καταλαβαίνω…….
- Δεν με ξαφνιάζει το γεγονός κύριε Τζόνσον, σας βεβαιώ.
Γυρίζει το πρόσωπό της στον Γουίλιαμ.
- Θα σε δω αργότερα. Με συγχωρείς.
Οι δυο άντρες την κοιτούν που απομακρύνεται .
- << Τι τρόπος…. >>, σκέφτεται ο Τζόναθαν, κοιτώντας την απαξιωτικά.
- << Νομίζω πως είμαι ερωτευμένος>>, σκέφτεται ο Γουίλιαμ καθώς νιώθει μια απίστευτη τρυφερότητα να τον πλημμυρίζει .