Ανατομία Ενός Εγκλήματος (1992 ANT1)

Έχω κατ' επανάληψη τονίσει πως η έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης είχε πολλές αρνητικές συνέπειες στην ψυγαγωγία, στην ψυχοσύνθεση ακι στην χειραγώγηση του τηλεοπτικού κοινού μέσα από επιεικώς ακατάλληλες εκπομπές και σήριαλ κυριολεκτικά σκουπίδια από εντελώς ανάξιους και ατάλαντους ηθοποιούς παρουσιαστές και δημοσιογράφους (???) δείγμα της παρακμιακής υποκουλτούρας που κυριάρχησε ειδικά στην τελευταία γενιά των νεοελλήνων.
Υπάρχουν όμως και λαμπρές εξαιρέσεις από σειρές και σήριαλ που είδαμε, αγαπήαμε και μας καθήλωσαν μέσα από τους δέκτες της ιδιωτικής τηλεόρασης. Όπως η περίφημη''Ανατομία του εγκλήματος" που παρουσίαζε πολύ παραστατικά εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, συμμετείχαν στις αυτοτελείς ιστορίες σημαντικοί ηθοποιοί που καθοδηγήθηκαν υποκρικά από τον πολύ πετυχημένο σκηνοθέτη Πάνο Κοκκινόπουλο που έδωσε διαπιστευτήρια του ταλέντου του και σε άλλες αστυνομικές σειρές της εποχής. Η σειρά σε κέρδιζε αμέσως από τα πρώτα δευτερόλεπτα προβολής και συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό σε αυτό και η παρουσία του πολύ καλού Γρηγόρη Βαλτινού που προλόγιζε σε κάθε επεισόδιο με ευφράδεια και χωρίς εξάρσεις, προετοιμάζοντας τον θεατή για αυτό που ακολουθούσε, κλείνοντας στο τέλος και ο ίδιος το επεισόδιο.
Ειλικρινά λείπουν τέτοιες σειρές από την τηλεόραση του σήμερα και ειδικά όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε από τους φίλους του φόρουμ όταν έχουμε τα τελευταία χρόνια έξαρση της εγκληματικότητας και μάλιστα με εκφάνσεις και διαφορετικό περιεχόμενο που κάθε φορά ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία.
 
Πίσω
Μπλουζα