Ανεμιστηράκι χειρός

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.886
το θυμαστε το ανεμιστηρακι χειρος που ηταν διπλης χρησεως;μπορουσες να το χρησιμοποιησεις και σαν ανεμιστηρακι αλλα ειχε και ενα αλλο εξαρτημα με το οποιο μπορουσες να φτιαξεις καφε φραππε!Αυτο που εχουμε εμεις προερχεται απ τη Γερμανια,το ειχε φερει η γιαγια μου..

Βρηκα στο ιντερνετ μια φωτογραφια Προβολή συνημμένου 35576 το δικο μας ειναι ολο μπλε.Για να φτιαξεις φραππε πρεπει πρωτα να βγαλεις το εξαρτημα με τις ελικες(φτερα) και να βαλεις ενα αλλο που εχει σχημα " Υ " .
 
εγω ειχα ενα αλλο που πιτσιλαγε και νερο αν το γεμιζες μια φορα ειχε μπλεχτει στα μαλλια μου τραυματικη εμπειρια
 
θανος είπε:
εγω ειχα ενα αλλο που πιτσιλαγε και νερο αν το γεμιζες μια φορα ειχε μπλεχτει στα μαλλια μου τραυματικη εμπειρια
πιτσιλαγε και νερο;! τι ηταν;μπουγελοφατσα/ανεμιστηρακι;σιγουρα θα ειχε διαφορετικη κατασκευη.Στο δικο μου δε μπαινει νερο,μονο μπαταρια βαζεις και το αναλογο εξαρτημα:δηλαδη αναλογα αν θες να δροσιστεις ή να κανεις φραππε

ωραια,εμαθα και κατι καινουριο σημερα :)
 
βασικα βρηκα μια φωτο του ηταν ολο πλαστικο και ειχε την υποδοχη για της μπαταριες (2 παιρνει) και την θηκη μπροστα που γεμιζεις νερο και αν θες το πετας κυκλοφορει ακομα νερο.jpg
 
Η χρήση του έχει απαθανατιστεί και στις "Τρεις χάριτες", στο επεισόδιο με τον καύσωνα... Το χρησιμοποιεί αρχικά η θεία Μπεμπέκα και μετά και οι ανιψιές της!
 
appoul είπε:
Η χρήση του έχει απαθανατιστεί και στις "Τρεις χάριτες", στο επεισόδιο με τον καύσωνα... Το χρησιμοποιεί αρχικά η θεία Μπεμπέκα και μετά και οι ανιψιές της!
apppoul δικιο εχεις :) το ειχα ξεχασει.. το επεισοδιο λεγεται "καψα και σκονη",στα 2.35 λεπτα η θεια Μπεμπεκα (Αννα Κυριακου) βγαζει απ την τσαντα της το ανεμιστηρακι!!

οριστε και το σχετικο βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=KIK7aCJcXI0&feature=channel_video_title
 
Ένα τέτοιο μπλε είχα κι εγώ, ήταν πολύ της μόδας μια εποχή! Θυμάμαι ότι όταν ήμουν στην 6η δημοτικού είχε κάνει κάτι μεγάλες ζέστες προς το τέλος της χρονιάς και το έπαιρνα ακόμα και στο σχολείο μαζί μου :)
 
Χαχα πολύ καλό! Είχα ακριβώς το ίδιο με της θείας Μπεμπέκας. Καλοκαίρι 1987 ήταν με τους μεγάλους καύσωνες. Μπλε, με έλικα και εξάρτημα για μίξερ. Φραπέ δεν χτυπούσα, αλλά έφτιαχνα λεμονάδες. Κάπου διασώζεται το μοτέρ και ο έλικας -τα υπόλοιπα αγνοούνται...
 
katerinak είπε:
apppoul δικιο εχεις :) το ειχα ξεχασει.. το επεισοδιο λεγεται "καψα και σκονη",στα 2.35 λεπτα η θεια Μπεμπεκα (Αννα Κυριακου) βγαζει απ την τσαντα της το ανεμιστηρακι!!οριστε και το σχετικο βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=KIK7aCJcXI0&feature=channel_video_title
Η Όλγα λέει: τι είναι αυτό,ανεμιστηράκι για νάνους...

Και η Ειρήνη: ''Εμείς ειμαστε πιο παραδοσιακές,προτιμάμε τις πατροπαράδοτες βεντάλιες...''

Και το σχόλιο στο 3.15 ''Σπάνιο πράγμα ο κλιματισμός στις αρχές των 90s''...
 
επαναφερω το θεμα με το ανεμιστηρακι χειρος λογω καυσωνα:sweat::sweat::sweat:

αυτα τα ανεμιστηρακια κυκλοφορουν ακομα στην αγορα ή απλα ηταν μια μοδα και περασε;

τα εχετε ξαναδει;
 
Την εποχή που κανείς δε μιλούσε για φωτοβολταϊκά (περίπου 99-00), είχε βγει αυτό το γκατζετάκι που θα δείτε στο

.Επρόκειτο για καπέλο τζόκεϊ με φωτοβολταϊκή πλακετίτσα, που έδινε ρεύμα σ' ένα ανεμιστηράκι που υπήρχει στο γείσο του.

Το όλο σύστημα ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό και δροσιστικό, όσο και τζάμπα βέβαια, αφού δεν πλήρωνες ούτε μπαταρίες.

Είχα ένα τέτοιο και το έχασα (σε κίτρινο χρώμα, και κατά τα άλλα σαν αυτό του πρόσκοπου, μισό ύφασμα-μισό τρυπητό) , και τώρα ψάχνω κάπου να το ξανααγοράσω, αλλά οι σχετικοί φαναρο-πωλητές έχουν περάσει σε άλλα προϊόντα. Λυγμ !...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
angel_grig είπε:
Thanks ! Προς το παρόν μέσω e-bay εμφανίζεται στα 8.71 ευρώ, μαζί με τα αγωγιάτικα, αλλά κάπου θα βρεθεί ίσως και φτηνότερα (γιατί επί δραχμών, αποκλείεται να το είχα πάρει τρία χιλιάρικα, ούτε και τα μισά βέβαια).

Bέβαια, αυτό είναι πιο εξελιγμένο μοντέλο, έχει φ/β από δύο μεριές, για να μην "κόβεται" το ρεύμα τόσο εύκολα όταν σε πιάνει σκιά...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω γιατι το βλεπω ?5 ολα μεσα;
 
katerinak είπε:
επαναφερω το θεμα με το ανεμιστηρακι χειρος λογω καυσωνα:sweat::sweat::sweat:αυτα τα ανεμιστηρακια κυκλοφορουν ακομα στην αγορα ή απλα ηταν μια μοδα και περασε;

τα εχετε ξαναδει;
http://www.firstcorp.gr/fans.html
 
Η μόδα με τα ανεμιστηράκια κράτησε και περίπου στα μέσα με τέλη των 90's. Τα θυμάμαι και στην περίοδο 95-97, ειδικά σε κάτι καύσωνες που βαρούσε τότε. Τα έδιναν δώρο και σε γνωστή αλυσίδα ειδών τεχνολογίας, που παλιότερα είχε μια έφεση στις μπαταρίες :p Είχαμε μερικά τέτοια, αλλά θυμάμαι ότι ήταν ίσα ίσα αποδοτικά. Ο μύθος λέει ότι με το πλαστικό εξάρτημα σε σχήμα Y μπορούσες να χτυπήσεις φραπέ... αλλά ουδέποτε έχω δει να επιβεβαιώνεται ο μύθος.
 
Το επιβεβαιώνω εγώ, που είχα τέτοιο πραματάκι ακριβώς για να φτιάνω καφέ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις παγάκια πριν το χτύπημα, πρέπει να μπουν μετά. Φραπεδιά χωρίς παγάκια γίνεται? Δεν γίνεται.
 
Eγω ειχα δυο ενα κοκκινο και ενα μπλε πριν αρκετα χρονια και τα ειχα στο στρατο.Υπηρετουσα στα τεθωρακισμενα και τα ειχα στερεωσει με διαφορες πατεντες μεσα στο αρμα και οταν βγαιναμε ασκησεις το καλοκαιρι ημουνα αραχτος και λαιτ.Ειχα και θυκη για την μπυρα μεσα στο αρμα.Παντως εξαρτημα σε σχημα Υ για φραπε δεν ειχε ειχε κανονικα το εξαρτιμα το σιδερενιο το μακρυ με το μικρο τροχακι στην ακρη που εχουν τα κανονικα χτυπητηρια για τον φραπε.
 
:thanx2: :thanx2: για το λινκ θανο!

απ οτι φαινεται δεν κυκλοφορουν πια εκεινα τα παλια ανεμιστηρακια χειρος (βλεπε φωτο του θρεντ)..

nwntas οπως κι ο elephadas σου επιβεβαιωνω κι εγω οτι με το αλλο εξαρτημα μπορουσες να φτιαξεις φραπε αν και ελαχιστες φορες χρησιμοποιηθηκε το συγκεκριμενο εξαρτημα απ τους δικους μου για να φτιαξουν φραπε αφου υπηρχε η εναλλακτικη με το σέικερ.Οσον αφορα το θεμα με τα παγακια που αναφερει ο elephadas: οσες φορες εφτιαχναν/φτιαχνουν φραπε οι δικοι μου στο σπιτι (στο σέικερ) δεν εβαλαν/βαζουν ποτε παγακια κατα τη διαρκεια του χτυπηματος,παντα μετα.Φυσικα χρησιμοποιουσαν/χρησιμοποιουν κρυο νερο για το χτυπημα.

metalcandyman τα ανεμιστηρακια που ειχες εσυ ηταν σιγουρα διαφορετικα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα