"Ανεξήγητες" ειδήσεις που δεν έφυγαν απο το μυαλό σας

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.580
Αντιδράσεις
1.724
Μπορει καποιες φορες ολοι μας να εχουμε ακουσει για ειδησεις που ειναι λες και ξεπηδησαν απο επεισοδια των X-files. Επειδη ομως δεν εχουν καποιο πρακτικο ενδιαφερον, αλλα και επειδη δεν μπορουν να αναπτυχθούν, περνουν με ενα φευγαλεο ρεπορταζ και δεν γινεται ποτε ξανα αναφορα (σε αντιθεση με αλλα πιασαρικα θεματα που γινονται σηριαλ για πολλες μερες).

Εσεις θυμαστε καμια ειδηση που σας εκανε να τεντωσετε αυτί, σας αφησε "κενά" αλλα δυστυχως δεν ειπωθηκε ποτε ξανα;

Σε μια φαση θυμαμαι σε ενα δελτιο ειδησεων μια ειδηση που την παρουσιασαν ως χιουμοριστικη. Η εκφωνητρια ελεγε κατι σαν "νομιζαμε οτι πετανε μονο τα αεροπλανα, αλλα φαινεται οτι πετανε και τα αυτοκινητα" και το ρεπορταζ συνεχισε με ενα αυτοκινητο που επεσε απο τον ουρανο και ενα παληκαρι αυτοπτης μαρτυρας ειπε οτι βγηκε ενας οδηγος με απογοητευμενο υφος και απομακρυνθηκε. Τωρα εαν εγινε καποια ερευνα και αν βρεθηκε ο οδηγος και πώς έγινε αυτό, δεν το ακουσα ποτέ απο τις ειδήσεις. :xm:

Μια άλλη είδηση ήταν όταν είχε ακουστεί δυνατος θορυβος απο ενα αεροπλανο καπου στην Χαλκιδικη και κατοικοι ειδαν μια λαμψη και κροτο στο Αγιο Ορος. Εικονες απο το ελικοπτερο εδειξαν καμμενο εδαφος σε μια πλαγια κοντα στην ακτη στη Χερσονησο του Αθω, αλλα εντυπωση εκανε οτι κανενας δε βρηκε πουθενα συντρίμμια απο σκαφος. Νομιζω αυτο το ειχα δει το 94 αλλα ποτε δεν ξανακουσα αν ειχε γινει ερευνα πανω σε αυτο και αν κατεληξε καπου. :xm:

Πιο προσφατα, καπου το 2004 νομιζω (αλλα αυτο δεν ειναι ρετρο), ειχαν πει στις ειδησεις για ενα ζευγαρι που τους επιασαν στο αεροδρομιο επειδη στις αποσκευες τους ειχαν ανθρωπινα οστά! Και παλι δεν δοθηκε καποια εξηγηση, για το αν επροκειτο για εγκληματικη ενεργεια η κατι πιο περιεργο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι μια είδηση για ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, που δεν πλησίαζε κανένας από τις γύρω περιοχές, γιατί έλεγαν πως άκουγαν κραυγές, κλάματα και έβλεπαν διάφορα πράγματα. Μάλλον οι φήμες είχαν να κάνουν με χρυσοθήρες ή με κτήματα, που κάποιοι ήθελαν να βάλουν στο χέρι... ;)
 
έχω σε τόμους δεμένα τεύχη από τη πρώτη περίοδο του περιοδικού "ανεξήγητο",μιας και εκεί είναι άφθονες αυτού του είδους οι ιστορίες θα επιστρέψω σε μερικές μέρες με υλικό :D ;)
 
To 93 ή 94, τα ιδιωτικά κανάλια είχαν παρουσιάσει μια περίεργη υπόθεση δολοφονίας.

Ήταν ένα κοριτσάκι 2 ετών το οποίο βρέθηκε δολοφονημένο σε μια τσιμεντένια αυλή, και στο δεξί της χέρι να κρατάει λίγο γρασίδι. Δεν μπορώ να θυμηθώ λεπτομέρειες (τι ήταν το κοριτσάκι,γιατί το δολοφόνησαν κλπ), αλλά θυμάμαι πως είχε απασχολήσει για λίγο καιρό τις ειδήσεις μιας και αυτή η υπόθεση είχε πολλά αντιφατικά στοιχεία, με τους ειδικούς της αστυνομίας να μην μπορούν να λύσουν την υπόθεση.
 
Μια είδηση που δε μπορώ να καταλάβω πως βγήκε μόλις χτες από το CNN , σίγουρα θα το διαβάσατε πολλοί και σίγουρα είναι παραπληροφόρηση. Το ότι σκοτώθηκε η Μαρινέλλα! Σίγουρα δε θα φύγει από το μυαλό των φανς της. Τέτοιες ψευδείς ειδήσεις είχαν βγει στο παρελθόν και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά και για την Άννα Βίσση.
 
krem13 είπε:
έχω σε τόμους δεμένα τεύχη από τη πρώτη περίοδο του περιοδικού "ανεξήγητο",μιας και εκεί είναι άφθονες αυτού του είδους οι ιστορίες θα επιστρέψω σε μερικές μέρες με υλικό :D ;)
Μονο που ανοιξα αυτη τη συζητηση στο θεμα "εκπομπές". Εχω κι εγω υποψη μου παραξενες ειδησεις απο εφημεριδες αλλα ελεγα να ανοιξω συζητηση σε αλλη κατηγορια
 
Mια άλλη είδηση που μου έχει μείνει είναι το 1993 ( νομίζω), που έψαχναν δυο αγοράκια που είχαν εξαφανιστεί από ένα χωριό και τελικά τα βρήκαν νεκρά, μέσα στο ψυγείο μιας αποθήκης. Έλεγαν, ότι μπήκαν για παιχνίδι και καθώς τα ψυγεία δεν ανοίγουν από μέσα, παγιδεύτηκαν.

Το περίεργο ήταν, πως το άνοιγμα στο παράθυρο της αποθήκης ήταν πολύ μικρό και δύσκολα χωρούσε να περάσει κάποιος, ακόμα και αν ήταν παιδί. Τελικά δεν ξεκαθαρίστηκε το θέμα... :(
 
RIO είπε:
Mια άλλη είδηση που μου έχει μείνει είναι το 1993 ( νομίζω), που έψαχναν δυο αγοράκια που είχαν εξαφανιστεί από ένα χωριό και τελικά τα βρήκαν νεκρά, μέσα στο ψυγείο μιας αποθήκης. Έλεγαν, ότι μπήκαν για παιχνίδι και καθώς τα ψυγεία δεν ανοίγουν από μέσα, παγιδεύτηκαν.Το περίεργο ήταν, πως το άνοιγμα στο παράθυρο της αποθήκης ήταν πολύ μικρό και δύσκολα χωρούσε να περάσει κάποιος, ακόμα και αν ήταν παιδί. Τελικά δεν ξεκαθαρίστηκε το θέμα... :(
Τη θυμαμαι αυτη την ειδηση αλλα νομιζα οτι εννοουσαν ψυγειο σαν και αυτο που ειχαν τα ψιλικατζιδικα τοτε για να βαζουν τα αναψυκτικα τυρια και σαλαμια.Μια αλλη που θυμαμαι που μου ειχε κανει εντυπωση και ποτε δεν ξανακουσα απο τοτε την ειχα ακουσει στην τηλεοραση οτι σε μια παιδικη χαρα στη Ρωσια προσγειωθηκε :eek: ενα ΑΤΙΑ και κατεβηκε ενα ον απο μεσα....Εκτοτε δεν ξανακουσα.Πρωταπριλια δεν θυμαμαι να ηταν παντως.
 
kajwbtfe αυτο που λες πρεπει να ειχε γινει το 1990!

Και καπου το 1995 πανω απο το Παρισι ειχαν "μπαστακωθει" για μερες κατι σχηματισμοι σαν τριγωνα (οχι Πανοραματος) και ειχαν δειξει και εικονες τους στις ειδησεις.
 
Εγώ θυμάμαι μια παράξενη είδηση κάπου πρός χριστούγεννα 1991,που έλεγε ότι δολοφονήθηκε ηθοποιός που είχε παίξει σε σειρές όπως το "ρετιρέ" αλλά δεν ξαναακούστηκε κάτι για αυτή την υπόθεση.Απ΄τότε ψάχνω να βρώ κάτι για την υπόθεση αυτή σε sites κτλ .
 
Χμ ενδιαφερον αυτο :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Τωρα δεν ειναι ακριβως ανεξηγητο, αλλα μου θυμησες, δεκαετια του 80, οτι ειδα στην εφημεριδα για ενα ηθοποιο που αυτοκτονησε. Ειχε κοψει τις φλεβες του πρωτα (πρωτη φορα που εβλεπα αυτη την εκφραση) και μετα πηδηξε απο το μπαλκονι. Ειχα σοκαριστει λιγο και θυμαμαι οτι αρχισα ανοητες ερωτησεις στον πατερα μου. Τωρα πια δε θυμαμαι ποιος ηταν, και ουτε ξερω αν εμαθε κανενας γιατι προεβη στο απονενοημένο.
 
Θα μας βαζεις να ψαχνουμε βραδιατικα
 
Σας επιτρεπουμε να ξεκουραστειτε για αποψε και να συνεχισετε αυριο πρωι :ρ
 
Rakeesh είπε:
δεκαετια του 80, οτι ειδα στην εφημεριδα για ενα ηθοποιο που αυτοκτονησε. Ειχε κοψει τις φλεβες του πρωτα (πρωτη φορα που εβλεπα αυτη την εκφραση) και μετα πηδηξε απο το μπαλκονι.
λευτερης βουρνας
 
Mια από τις ανεξήγητες ειδήσεις, προαναγγελθείσα όμως από τον ίδιο, είναι η εξαφάνιση του καθηγητή Λιαντίνη, σε κάποια σπηλιά στον Ταϋγετο. Η σορός του βρέθηκε 7 χρόνια μετά το θάνατό του, το 2005.
 
Κάπου τέλη 80s αρχές 90s θυμάμαι χαρακτηριστικά να διαβάζω ένα φύλλο εφημερίδας ότι σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και έδειχνε μια φωτογραφία του με το πρόσωπό του να έχει μορφή σκύλου(μάλλον Απόκριες ήταν όμως). Από τότε το θυμάμαι σαν τώρα τη σκυλίσια μορφή.
 
μια άλλη ανατριχιαστική και ανεξήγητη είδηση που απασχόλησε για πολύ λίγο τα δελτία ειδήσεων (των 2 κρατικών καναλιών βέβαια) και τις εφημερίδες το 1984 ,ήταν η είδηση ότι γεννήθηκε μωρό-ψάρι (τερατογέννεση δηλαδή) κάπου στην Λαμία.Το χειρότερο ήταν ότι είχαν δημοσιεύσει φωτογραφίες του μωρού αυτού στα πρωτοσέλιδα τους πολλές εφημερίδες (κυρίως θυμάμαι τον Ελεύθερο Τύπο) και το λιγότερο που μπορώ να πώ ήταν η απόλυτη φρίκη σαν θέαμα.Νομίζω και ο Σιδηρόπουλος στο τραγούδι του "welcome to the show" που καυτηριάζει τα γεγονότα της κοινωνίας το αναφέρει σε κάποιον στίχο "σε γυάλα το μωρόψαρο να μη δαγκώνει
αιμομιξία σ’ ανώνυμο χωριό".Aλλά το όλο θέμα δεν απασχόλησε ούτε 5 μέρες τις ειδήσεις,ξεχάστηκε γρήγορα.
 
Και η παράξενη υπόθεση με το ΑΤΙΑ και τον " διαστημάνθρωπο " σε ένα χωριό του Κιλκίς το 1989....

xrysopetra-2-min.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στο ναυάγιο του Sea Diamond στην Σαντορίνη,θυμάμαι μια Γαλλίδα διασωθείσα που έλεγε ότι ήταν εγκλωβισμένοι στο πλοίο ο άντρας της και το παιδί της.Παρόλα αυτά,δεν βρέθηκαν ποτέ και γενικώς δεν ξανακούστηκε κάτι γι'αυτό το θέμα.Μού είχε φανεί μυστήριο.
 
Και η παράξενη υπόθεση με το ΑΤΙΑ και τον " διαστημάνθρωπο " σε ένα χωριό του Κιλκίς το 1989....

Προβολή συνημμένου 215139
Αυτο το ειχα ψιλοακουσει κι εγω

Το 1992 του Αγιου Πνευματος συνεβη κατι παρομοιο, ακουστηκε ενας κροτος κα τρανταγμα και στο εδαφος υπηρχε σημαδι. Καποια ειπε οτι ακουσε μια φωνη να λεει 'μετανοειται, ερχεται η ωρα'.

Στις φωτο, Τριγυρω απο το σημαδι ειχαν βαλει κερια, εικονες κλπ. Παρομοια φαση
 
Πίσω
Μπλουζα