Ανούσιες ενέργειες σε βιντεοπαιχνίδια.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnny19818
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Αντιδράσεις
2.210
Συμβαίνει κυρίως όταν έχετε νικήσει ένα boss και για να προχωρήσει η πίστα πρέπει να κάνετε κάτι το οποίο είναι ανούσιο.

Στο Sonic The Hedgehog 2 (ίσως και στο 1 δε θυμάμαι τώρα) μόλις έχετε νικήσει τον τελικό αντίπαλο στο 3ο μέρος κάθε επιπέδου για να περάσετε στην επόμενη πίστα πρέπει να προχωρήσετε τον Sonic όπου εμφανίζεται από τον ουρανό ο Robotnik o οποίος δε σας πειράζει καν και θα πρέπει να του δώσετε ένα κτύπημα για να ανοίξει το διαστημόπλοιό του και να ελευθερωθούν τα ζώα.

Στο Castlevania του NES μετά που θα νικήσετε τον αντίπαλο εμφανίζεται ένα orb που πρέπει να αγγίξετε για να συνεχίσετε το παιχνίδι.

Τι νόημα έχουν αυτά από τη στιγμή που έχουμε νικήσει τον αντίπαλο;

Έχετε κάποιο άλλο παράδειγμα;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ετσι οπως το περιγραφεις, φανταζομαι οτι ειναι μια σεκανς που βαζουν οι προγραμματιστες για να ηρεμησει ο παικτης μετα απο ολο αυτο τον πανικο. Τσιμπας κατι, πινεις, κατουρας, και οταν εισαι ετοιμος, αγγιζεις το orb και συνεχιζεις

Αν κάτσω και σκεφτώ θα θυμηθώ ουκ ολίγα.Θα αναφέρω το κλασικό αποτυχημένο για εμένα gameplay του Forbidden Siren που αν βγάλεις την πίστα,πρέπει να έχεις κάνει κάτι που δε στο λέει κανένας και δε μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να είναι,αλλιώς δεν προχωράει η ιστορία και παίζεις όλο την ίδια πίστα ξανά και ξανά...

Αυτο που περιγραφεις ηταν κοινοτυπο σε παλιοτερα παιχνιδια, κυριως adventures, οπου ειναι απαραιτητο να κανεις μια ενεργεια που φυσιολογικα δεν θα μπορουσες να σκεφτεις με τιποτα. Το Siren οπως βλεπω ομως ειναι του 2003, οποτε δεν ειναι ρετρο.

Χέχε ωραίο θέμα. Θέλει λίγο χρόνο να θυμηθώ κάποια.

Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό εντελώς τυχαίως, το Redneck Rampage. Όταν πήγαινες στο τέλος της πίστας έβρισκες το φιλο σου τον καθυστερημένο να σε χαιρετάει σαν χαζό. Εντομεταξύ είχα συνηθήσει από Doom clones να ψάχνω κάποιο κουμπί. Και έψαχνα κανά δεκάλεπτο πως στο καλό τελείωνει η πίστα, του μιλάω; Τελικά έπρεπε να βγάλεις τον λοστό και να τον σφαλιαρίσεις. Έλεος..

Αυτό που κάνω πάντα ενώ ξέρω ότι δεν έχει νόημα, είναι π.χ. στο προαναφερθέν Sonic 2 ...πριν και μετά το gameplay, προσπαθώ ακόμα να τον χτυπήσω :P

Πίσω
Μπλουζα