Αντάπτορας για Playstation 1/2 σε USB Από eBay - λειτoυργία Rumble

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
499
Αντιδράσεις
520
Αγαπητοί συνφορουμίτες, τον τελευταίο καιρό παίζω στον Cemu το Breath of the wild, χρησιμοποιώντας ένα χειριστήριο από Playstation 2 με έναν αντάπτορα από το eBay. Όλα καλά μέχρι εδώ, δουλεύει όπως πρέπει. Αλλά παρατήρησα στα Input Settings του Cemu,

Cemu.jpg
πως υπάρχει πρόβλεψη και για Rumble (δόνηση). Μετά από λίγο ψάξιμο, βρήκα πως για να λειτουργήσει το Rumble, χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάποιους Drivers που βρήκα σε αυτή τη σελίδα: https://github.com/aitte2/dualshock_driver
Οι περιορισμοί είναι πως οι drivers είναι για Windows 10 64bit, και ότι λειτουργεί μόνο με τον συγκεκριμένο αντάπτορα ο οποίος στο Control Panel (Πίνακα Ελέγχου) στο τμήμα Devices and Printers (Συσκευές και Εκτυπωτές) εμφανίζεται σαν Twin USB Joystick, διότι κυκλοφορούν και άλλες παραλλαγές του αντάπτορα αυτού στο eBay.
Η εγκατάσταση είναι απλή, πρέπει μόνο να τρέξει ένα setup που υπάρχει μέσα στο συμπιεσμένο αρχείο που μπορείτε να κατεβάσετε από το παραπάνω link.
Αφού γίνει η εγκατάσταση, θα πρέπει στο menu Game Controller Settings (Ρυθμίσεις Χειριστηρίου Παιχνιδιών),

Devices.jpg

όταν επιλεχθεί το Twin USB Joystick να υπάρχει αυτή η εικόνα:

Devices 2.jpg

Και αν πάμε στην καρτέλα Effect Page, μπορούμε πλέον να επιλέξουμε πόσο δυνατό θα είναι το Rumbling (Rumble Intensity):

Devices 3.jpg

Αυτά για τώρα και ελπίζω να φανούν οι οδηγίες αυτές χρήσιμες σε κάποιον.
 
Nice feature!
Λινκακι για τον ανταπτορα μήπως έχουμε; :)
 
Aardvark, δυστυχώς τον αγόρασα πριν πολλά χρόνια πάνω από το όριο των τριων ετών για τα οποία δείχνει το ebay προηγούμενες αγορές.
 
Βγαλτον καμια δυο φωτογραφιες. Μηπως εχει καποια μαρκα/μοντελο επανω του;
 
Ορίστε μια φωτογραφία:

IMG_20200202_195717.jpg

Πιστεύω φαίνεται η ονομασια του πάνω σε αυτό το κουτάκι που μάλλον περιέχει τα κυκλώματά του. Η άλλη του πλευρά δεν γράφει τίποτε. Οι παρόμοιοι αντάπτορες που βλέπω τώρα στο eBay δεν έχουν κουτάκι και έχουν μικρότερο μήκος. Αν και ονομάζεται Twin USB Gamepad (αυτή την ονομασία μου βγάζει στα Windows), ο δικός μου αντάπτορας είναι μονός. Ίσως είναι κουτσουρεμένη έκδοση ενός μπλε διαφανή αντάπτορα που εμφανίζεται στο eBay ο οποίος παίρνει δύο χειριστήρια, αλλά να μη σας πάρω στον λαιμό μου. Πάντως στον Cemu στο Breath of the Wild δεν κάνει και καμιά μεγάλη διαφορά η δόνηση. Δονείται πολύ λίγο όταν δέχεται χτυπήματα ο Link. Δεν έχω δοκιμάσει στον Cemu άλλα παιχνίδια προς το παρόν.
 
Είχα ένα παρόμοιο ανταπτορακι παλιά, μιλάμε για 2008-2009 εποχές που για να αγοράσεις ένα χειριστήριο της προκοπής ήθελες 50+ ευρώ και το δούλευα σε Windows XP σε όλα τα emulators. Αγνοειται η τύχη του. Κάπου 10 ευρώ θυμάμαι το είχα πάρει και το γνήσιο χειριστήριο του ps2 γενικά είναι αρκετά ποιοτικό (μαλακό dpad κουμπιά κλπ) και έκανες δουλειά. Btw εγώ παίζω με ένα ασύρματο Logitech F710, πολύ καλή ποιότητα επίσης.
 
Kαι εγω παλευα με ενα ps3 Pad πριν χρονια κατεβαζοντας drivers και προγραμματα απο την Mod scene για να λειτουργησει με τα Win και φυσικα οχι ασυρματα.
Τα βασανα τελειωσαν οταν πηρα αυτο.
 
Freaktmp, δείχνει να είναι ο ίδιος αντάπτορας. Δεν σκέφθηκα να ψάξω και στο Aliexpress. Και τιμή χώμα για όποιον θελήσει να τον δοκιμάσει...
 
Με ενα 8bitdo καθαρίζετε χωρις παπατζιλικια
 
Από παπατζιλικια άλλο τίποτα, έχω αγοράσει σε μία φάση ένα joystick για MAME σειριακό το παλιό που έμπαινε στην κάρτα ήχου για όποιο θυμάται και έξτρα ανταπτορακι usb to serial και μου είχε πάει κοντά 80 ευρώ η δουλειά (συν ταξί πήγαινε έλα στο μαγαζί που το πήρα). Και είχε και τα υπόλοιπα κουμπιά πολύ μικρά πλην του ενός μεγάλου και δεν έπαιζες σαν άνθρωπος. Τι λεφτά έχουμε πετάξει για το χόμπι μας, σπίτι αγοράζαμε.
 
Πίσω
Μπλουζα